De metal mei maand is in Drenthe

In de maand mei is Drenthe de Nederlandse provincie waar je moet zijn voor een festival in de meer extreme muziek genres. Van 12 t/m 14 mei is daar Pitfest en op 27 en 28 mei is het tijd voor Graveland.

Pitfest is een festival dat gemend publiek trekt, van punks, hardcore punks tot metalheads. Het festival bestaat al een aantal jaar en met name de buiten edities op het resort in Zuid Drenthe hebben indruk gemaakt. Pitfest vindt dit jaar plaats in het weekeinde van 12 t/m 14 mei en met headliners als de fun punkers van The Toy Dolls en de Zweedse melodische death metal band At The gates staan er in ieder geval mooie afsluiters.

Opvallende namen op het gebied van hardcore zijn het Duitse Rykers, all time favorites Backfire en de Amerikaanse crust / punk / hardcore iconen van Dropdead. Death metal krijgen we met God dethroned, maar ook het Zweedse Grave en de Noorse death metallers van Blood Red Throne zijn bands waarbij de pit uitnodigend is, en dan praten we nog maar niet over Graceless en Revel In Flesh. Met Violator, de crossover thrashers van Insanity Alert en het Engelse Gama Bomb komen de thrashers aan bod. Check onderstaande poster voor jouw favoriete band.

Twee weken later is het de beurt aan Graveland die op 27 en 28 mei een flinke, donkere line up hebben neergezet. Met headliners als Mgła en Watain krijgen we twee black metal bands die je eigenlijk niet mag missen. Met Borknagar en Whoredom Rife en de black thrashers van Deströyer 666 en de Belgische death thrashers Schizophrenia is alleen de vrijdag al een must.

Watain sluit de zaterdag af, en deze black metal band behoeft geen introductie. Daarnaast krijg je het Ierse Primordial, het Zwitserse Bølzer en Tribulation voor je kiezen. De Nederlandse bands Cryptosis, Bodyfarm en Destructo op de zaterdag en de Rotterdamse doom death giganten van Officium Triste op de vrijdag maken een heerlijk extreem metalfest compleet. Zie onderstaande posters voor jouw favoriete band.

Pitfest

12 t/m 14 mei
Resort Zuiddrenthe
Amsterdamscheveldlaan 9
Erica
Tickets

Graveland

27 & 28 mei 
Plan Schoonhoven
Marten Kuilerweg 47
Hollandscheveld
Tickets