Jouw Dosis Dynamiet

Bruce Dickinson viert 63ste verjaardag

Paul Bruce Dickinson werd geboren op 7 augustus 1958 in het Noord-Engelse plaatsje Worksop. Bruce begon zijn carrière in 1976 bij de rock groep Styx, waarna hij in 1977 de zanger werd van de Engelse heavy metal band Samson. In 1981 verving Dickinson Paul Di’Anno in Iron Maiden, dit na een uitnodiging van Steve Harris die hem aan het werk gezien had met Samson.

Dickinson heeft met Iron Maiden een paar legendarische platen gemaakt, zoals o.a. ‘The Number Of The Beast’ en ‘Piece Of Mind’ en volgende maand brengt hij met Iron Maiden zijn dertiende Maiden studio album ‘Senjutsu’ uit. Tussen 1993 en 1999 is Bruce Dickinson vooral actief geweest met zijn solo carrière en in die periode leverde Dickinson ook nog eens 6 studio albums af.

Dickinson is uitermate actief en creatief. In 2005 presenteerde hij een vijfdelige documentaireserie over de luchtvaart, ‘Flying Heavy Metal’, voor Discovery Channel. De film ‘Chemical Wedding’, die ook van zijn hand komt, draaide vanaf mei 2008 in de bioscopen. Daarnaast heeft Bruce zijn vliegbrevet en vliegt hij Iron Maiden rond in Ed Force One.

De dosis dynamiet van vandaag is een oude klassieker van het album ‘The Number of the Beast’ uit 1982, luister en kijk hier naar een live video van…

Hallowed Be Thy Name