2 winnaars Metal Experience Fest Pre Party

Op vrijdag 5 november vond de Metal Experience Fest Pre Party plaats in Rockcafé Lazaru’s . Vandaag maken we niet één maar twee winnaars bekend van de Battle for MEF4, maar eerst een korte terugblik op de gezellige avond.

Aanvankelijk zouden er vier bands op het podium staan, helaas moest Skaldgrim afzeggen in verband met ziekte van één van de bandleden.  Omdat er op korte termijn geen vervanger kon worden gevonden ging de strijd door met de drie bands: Remain Untamed, Rebelstar en Black Rabbit.

Remain Untamed moest het spits afbijten en dat bleek geen gelukkige positie. De installatie, die door de perikelen rond het virus al bijna twee jaar stil had gestaan happerde. De zang versterker stopte ermee door thermische oververhitting en liet zanger Vinnie “Violence” Schram onversterkt brullen.  remain Untamed lostte het op met een gezonde dosis humor en nadat voormalig barman Guido het probleem had opgelost ging het Haarlemse vijftal door. 

Met nummers van de eerste EP als ‘ Evolution of Evil’ en ‘Remain Untamed’ ging het plotseling toch los. Nummers van de EP die eerder dit jaar verscheen kwamen voorbij in de vorm van ‘Infected by Hatred’ en titelnummer ‘New World Order’. Remain Untamed is een leuke thrash / crossover band met lekkere agressieve nummers. De podium presentatie is wat minder en moet met name van zanger Vinnie komen. Het team van Metal Experience gaat Remain Untamed zeker in de gate houden, maar een plekje op MEF4 zit er vooralsnog niet in.

De tweede band van de avond is Rebelstar. De Nederlandse hard rock band is ontstaan in 2008, bracht in 2010 het debuut album ‘Permanent Disaster’ uit en in 2014 de opvolger ‘Rebelstar II’. De afgelopen jaren was het vrij rustig rond de band, maar dit was niet om dat ze stil zaten. Rebelstar was namelijk op tour met The United Voices Of Rock. Vanavond in Lazaru’s zet de band een solide show neer waar zanger / gitarist Serge Naberman aangeeft dat hij nog last ondervindt van een Covid besmetting. De show leidt er niet onder, Serge en zijn muzikanten brengen lekkere hardrock en je hoort hier duidelijk dat de band al langer onderweg is en al meerdere albums heeft uitgebracht. Waar we met Metal Experience voornamelijk op zoek zijn naar nieuw talent, hebben we voor Rebelstar een uitzondering gemaakt en toegevoegd aan de line up voor MEF4. 

Laatste band op deze Metal Experience Fest Pre Party is Black Rabbit uit Apeldoorn. De band is ontstaan in 2014 en opgericht door Jelle en Hidde omdat beide heren het tekort aan metal bands uit Apeldoorn wilden compenseren. In 2019 voegde de Hagenees en drummer Max Hendriks zich bij de band en de eerste EP ‘Warren of Necrosis’ werd in 2020 een feit, datzelfde jaar werd bassist Martin Jaramillo en zanger Nino Thomas toegevoegd aan de line-up.

Black Rabbit laat er geen gras over groeien en gaat vol gas van start. De jonge heren op het podium beheersen hun instrument en laten duidelijk zien aanwezig te zijn. Zanger Nino Thomas heeft nog niet alle schroom van zich afgegooid, maar is op de goed weg en wordt gecompenseerd door drummer Max Hendriks, wat een beest is dat achter de drumkit. Met nummers van de EP ‘Warren of Necrosis’, de single ‘Taken By The Devil’ en een aantal nummers van het debuut album dat volgend jaar moet verschijnen weten deze heren te overtuigen en hiermee een plaats op MEF4 af te dwingen.

Daarmee kunnen we niet één band, maar twee bands toevoegen tot Metal Experience Fest 4. Sanctuary, Halcycon way krijgen gezelschap van rebelstar en Black rabbit. De early birds zijn inmiddels in de verkoop en koop je hier!