1914 en Konvent naar Dynamo Eindhoven

Onder de noemer “Napalm Over Europe: Double The Death/Double The Doom Tour” komen op 24 april 2022 1914 en Konvent naar Dynamo Eindhoven

1914

1914 is afkomstig uit Lviv, Oekraïne. Het bestaan van de band is een hommage aan iedereen die strijdend ten onder gegaan is tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het is geen politieke of oorlogszuchtige band, maar meer een onderwijzer of historicus die verhalen vertelt over oorlog, onrecht, angst, hopeloosheid en de dood. Veel belangrijker nog: de muziek is lomp en zwaar. Met een unieke mix van black metal, sludge, doom en death, zijn ze klaar om de wereld te laten zien hoe goed ze zijn en hoe intens hun liveshow is.

Konvent

Zou Kopenhagen de nieuwe death doom hoofdstad kunnen worden? Zo ja, dan komt dat allemaal door Konvent! Opgericht in 2015, ploetert het viertal stoïcijns door de zwartste moerassen – in de voetsporen van Candlemass, Paradise Lost, Cult of Luna en Black Breath, die allen de somberste horror op de mensheid loslieten in de vroege jaren ’90. De keelklanken van Rikke Emilie List en de onverzettelijke riffs in combinatie met de dreigend zware productie maken het debuut van deze vier Deense vrouwen tot een hoogtepunt in de extreme metal van begin 2020 en het zou geen verrassing zijn als Puritan Masochism een welverdiende opleving teweegbrengt voor het hele death doom genre.

 

 

Supports:

 

Livløs

Livløs (wat ‘levenloos’ betekent in het Deens) speelt melodieuze death metal, waarin Scandinavische melodieën en melancholie samensmelten met intense Amerikaanse death metal.

 

Hiraes

De muziek van het kwintet schommelt tussen hymne-achtige melodieën en meeslepende gitaarriffs, meedogenloos drumwerk en een algehele melancholische sfeer die bekroond wordt door de veelzijdige grunts van leadzangeres Britta.

De voorverkoop start vrijdag 16 juli 2021 om 11.00.
Voorverkoop: 17,50 incl. servicekosten.
Deurverkoop: 20,00
Kaarten bestel je hier