Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Enforced - A Leap into the Dark | EP

Alex Thrasher | 5 oktober 2024

In de jaren ‘80 brachten bands geregeld nog weleens een e.p. of een mini-album uit. Legendarisch zijn natuurlijk o.a. de EP’S van Queensryche, Evil, Slayer, Mercyful Fate en Sortilege van die tijd. De laatst tijd is dit helaas niet meer zo gebruikelijk, bands brengen of een album uit en soms daarnaast een nieuw nummer via één van de streaming diensten.

De laatste tijd is er gelukkig wel een lichte kentering zichtbaar: zo bracht onze Nederlandse vrienden Dead Head het geweldige mini-album ‘Shadow Soul’ uit en het uit Florida afkomstige Massacre de EP’S ‘Mythos’ en ‘Evil Dead Rise’.

Aan dit rijtje kan binnenkort de EP van Enforced (Richmond, Virginia) worden toegevoegd. Deze band, opgericht in 2016, heeft reeds drie full-length albums op haar naam staan. De muziek van Enforced valt te omschrijven als een mix tussen Slayer en Power Trip en live is de band zelfs nog een tandje vetter dan op de albums.

De reden dat de band een mini-album uitbrengt heeft vast te maken met de tour die binnenkort gaat starten. Sepultura gaat er mee stoppen na 40 jaar en neemt in stijl afscheid met een Europese tour ‘Celebrating Life through Death’. En op deze tour (die loopt van eind oktober tot eind november 2024) neemt de band o.a. Obituary en Enforced mee. Mooi moment voor Enforced om even een teken van leven te geven.

Muzikaal gaat de EP verder waar de band bleef op het laatste album ‘War Remains’ van vorig jaar: vette thrash, heavy grooves met een hardcore-randje. Op het minialbum staan drie nieuwe nummers ‘Betting on the End’, A Leap into the Dark’ en ‘Deafening Heartbeats

één opnieuw gemasterd nummer (Casket dat in 2021 al eerder verscheen als nummer in de Decibels Flexi Series, maar nu opnieuw gemasterd is). Tenslotte staan er ook nog twee covers op de EP: ‘Deadly Intentions’ (Obituary) en ‘The Chase is on’ (English Dogs).

Reden genoeg om dit mini-album met zes songs aan je verzameling toe te voegen! En als je tijd hebt, is een bezoek aan Den Bosch op zondag 3 november zeker aan te raden alwaar de band als één van de voorprogramma bands van Sepultura zal optreden. Vette aanrader! Het mini-album verschijnt op 25 oktober via Century Media Records en is naast digitaal verkrijgbaar op cd en zwart of geel vinyl.

Tracklist

01. Betting on the End 3:42
02. A Leap Into The Dark 4:16
03. Deafening Heartbeats 3:11
04. Casket 1:53
05. Deadly Intentions 2:09
06. The Chase Is On 3:49

Rating: 85/100

Uitgever: Century Media Records   

Website: Enforced

Line up

Knox Colby – Vocals
Will Wagstaff – Guitars
Zach Monahan – Guitars
Ethan Gensurowsky- Bass
Alex Bishop – Drums