Annihilator Live at Masters of Rock

Annihilator is met hun 25 jaar ook geen onbekende meer in de metalscene. Vandaar dat de Canadese heren een van de grotere namen op het Masters of Rock festival in Tsjechië waren in 2008. Aangezien de vorige live-plaat inmiddels alweer uit 2003 stamt werd het tijd voor een nieuwe. En met een goed uur en een kwartier was dit festival een prima gelegenheid deze CD en DVD op te nemen.

Wat betreft deze review hou ik het even op de DVD, voor de review van de CD zie de volgende link. De dvd is voorzien van een degelijk menu, zonder al te veel gedoe want het is de muziek en de show waar het hier om draait. Het eerste wat opvalt als ik de dvd opzet is dan ook het grootte enthousiasme van de hele band.

Meer lezen

 
Arch Enemy Live Over Europe

Op 24 november zal de DVD ‘Tyrants Of The Rising Sun: Live In Japan' van Arch Enemy via Century Media Records verschijnen. Zoals de titel al doet vermoeden betreft het hier live opnamen van de band, gefilmd in de Shinkiba Studio Coast te Tokyo waar de band eerder dit jaar optrad ter promotie van het ‘Rise Of The Tyrant’ album voor zo’n 3000 fans.

Het grootste deel van deze DVD bevat dan ook de gehele show die de band in maart ten gehore bracht, natuurlijk is er veel werk van het meest recente album terug te vinden in de setlist, maar tevens is er plaats voor enkele oudjes.

Meer lezen
 
Axel Rudi Pell Live Over Europe

Op 25 februari zal de dubbel DVD ‘Live Over Europe’ van Axel Rudi Pell verschijnen, Axel Rudi Pell begon zijn loopbaan rond 1980 toen hij furore maakte met de band Steeler waarmee hij vier albums opnam. Na zijn periode bij Steeler ambieerde de heer Pell een solo carrière. Inmiddels heeft Axel zo’n elf studio albums, twee live albums en meerdere verzamelaars afgeleverd. Op deze albums wist Axel diversen grote namen om zich heen te verzamelen, zo werden de zangpartijen verzorgt door grootheden zoals Charlie Huhn (Ted Nugent, Gary Moore, Victory), Rob Rock (Impellitteri) en Jeff Scott Soto.

Meer lezen
 
Axel Rudi Pell One Night Live

Om de tijd te overbruggen tot het volgende studio album, dat op 23 april uit zal komen heeft SPV / Steamhammer de live DVD ‘One Night Live’ van Axel Rudi Pell onlangs uitgebracht Met zo’n twintig releases op zak in een tijdbestek van eenentwintig jaar kan de Duitse Axel Rudi Pell dan ook gezien worden als een van de meest bekwame, standvastige en succesvolste gitaristen van Europa.

De beelden van deze live DVD werden afgelopen jaar opgenomen tijdens het Rock Of Ages festival in Seebronn in Duitsland, waar de band een uitzinnige show verzorgde voor zo’n 5000 fans. De DVD bevat het complete optreden van de band en dit werd vastgelegd door tien camera’s en is voorzien van Dolby Digital 2.0 en Dolby Digital 5.0 geluid.

Meer lezen
 
Bloodbath Live Carnage Wacken

Het optreden van Bloodbath op Wacken Open Air 2005 is inmiddels legendarisch, het was immers het eerste optreden van deze zeer getalenteerde band. Bloodbath is het all star deatmetal project van onder meer Anders Nyström (Katatonia, Bewitched), Jonas Renkse (Katatonia, October Tide), Martin "Axe" Axenrot (Witchery, Nifelheim) en zanger Mikael Akerfelt (Opeth) die van 2000 tot 2003 de vocalen verzorgde en te horen was op de eerste EP 'Breeding Death' en het debuutalbum ‘Resurrection Through Carnage’.

Meer lezen
 
Bonfire Double X Vision

Onlangs kwam de live DVD getiteld ‘Double X Vision‘ van Bonfire uit via LZ Records in samenwerking met NL Distribution. Het Duitse Bonfire werd opgericht halverwege de jaren tachtig en bestaat inmiddels dus al meer dan twintig jaar, deze hechte band van vrienden spelen energieke, melodieuze hardrock muziek en hebben inde loop de jaren een behoorlijke fanbase weten op te bouwen in zowel binnen als buitenland.

Meer lezen
 
Cult Of Luna Eviga Riket

Cult Of Luna behoeft geen introductie meer, want de Zweden doen het laatste jaren behoorlijk goed. Het laatste studio album ‘Eternal Kingdom’ kreeg lovende kritieken en ook live staat de band zijn mannetje. Echter na het verschijnen van de live DVD ‘Fire Was Born’ in 2009 was het voor de band tijd voor iets heel anders want 12 maart is er een audioboek van de band verschenen. Het boek heeft de titel ‘Eviga Riket’ (Eternal Kingdom in het Zweeds) meegekregen en is op de aan mij toegestuurde DVD uitvoering voorzien van zowel een Zweedse als een Engelse versie. De Zweedse uitvoering wordt voorgelezen door de actrice Sara Arnia en de Engelse uitvoering door de Schotse actrice Anna Guthrie. Verder wordt het boek sporadisch ondersteund door de band, maar dit is slechts zo gering dat we hier niet echt over songs kunnen spreken. Het artwork van het gebonden boek werd overigens verzorgd door de Belgische artiest Joris Vanpouke, die het verhaal verder illustreerde.

 
Meer lezen

 
Dismember Under Bloodred Skies

15 juli jongstleden kwam via Regain Records de DVD “Under Bloodred Skies” van Dismember uit. De ondertitel van deze DVD luidt “Death Metal”, en als er een ondertitel terecht zou moeten zijn, dan is het wel deze voor de Stockholm death metal pioniers. Al ruim 20 jaar tourend, spelend en dan nog zulke goede platen uitbrengen, dat doen er niet veel hun na.

Op deze dubbel DVD krijgen we twee dingen te zien. Op de eerste DVD staat het optreden dat de band op Party San gaf in 2008. Daar waren zij headliner op de eerste festivaldag van dit Duitse underground metalfestival.

Meer lezen
 
Dissection Rebirth Of Dissection

Op 28 juli komt de nieuwe DVD ‘Rebirth Of Dissection’ van Dissection uit, het schijfje werd opgenomen tijdens de “Rebirth Of Dissection European Tour 2004” in Stockholm op 30 oktober van dat zelfde jaar. De meeste shows van deze Europese tour waren overigens al weken van te voren uitverkocht. Niet zo gek natuurlijk omdat de band al een aantal jaren niet meer op de planken heeft gestaan, dit in verband met de gevangenisstraf van zo’n acht jaar van opperhoofd Jon Nödtveidt. Mede hierdoor heeft de band een enorme cultstatus opgebouwd.


Meer lezen
 
Down Diary Of A Mad Band

Na de release van het derde Down album 'Over the Under' uit 2007, is op 1 oktober de fraaie DVD + 2CD-set van Down getiteld 'Diary Of A Mad Band' verschenen. De DVD bevat maar liefst 130 minuten aan live beeld en diversen extra's. Het geheel word dan ook nog eens voorzien van een complete live show op de twee extra CD’s die tevens in de fraaie verpakking zijn te vinden.


Meer lezen
 
Gamma Ray Hell Yeah, The Awesome Foursome

Naast de dubbel live CD van het Duitse Gamma Ray is er op 27 oktober ook een dubbel live DVD ‘Hell Yeah, The Awesome Foursome’ uitgekomen van het Duitse Gamma Ray. De review van de CD kun je hier lezen. Het grootse deel van de opnames van deze DVD werden gemaakt tijdens de Noord-Amerikaanse “Majestic tour” te Montreal in 2006.


Meer lezen
 
Katatonia  Live Consternation

In 2006 zag het inmiddels zevende Katatonia album ‘The Great Cold Distance’ het levenslicht en kon op uitstekende kritieken rekenen, om het album te promoten werd er natuurlik uitgebreid getoerd en zo stond de band op 17 augustus 2006 dan ook op het Duitse Summer Breeze Festival. De band heeft deze show opgenomen en zal als dubbel-disc CD/DVD worden uitgebracht onder de noemer ‘Live Consternation’.

Meer lezen
 
Kreator At The Pulse Of Kapitulation - Live In East Berlin 1990

Op 31 maart zal de live registratie van het concert dat Kreator in 1990 te Berlijn op DVD verschijnen onder de noemer ‘At The Pulse Of Kapitulation - Live In East Berlin’, deze show was voorheen alleen op VHS videotape verkrijgbaar. Deze DVD zal tevens de mini horror movie ’ Hallucinative Comas’ bevatten die de band maakte voor het ‘Coma Of Souls’ album.

De geschiedenis van de Duitse thrashband gaat terug tot begin jaren ’80 toen de band nog de naam Tyrant en later Tormentor droeg, onder de noemer Tormenter nam de band twee demo’s op. In 1985 tekent de band bij Noise Records en wordt de bandnaam gewijzigd naar Kreator
.

Meer lezen
 
Letzte Instanz Weissgold

Op 22 augustus is de dubbel live DVD van de Oost Duitse band Letzte Instanz verschenen, het werkje heeft de titel ‘Weissgold’ meegekregen. De band is in het thuisland, mede doordat de band al hun teksten in het Duits vertolkt behoorlijk populair. Afgelopen jaar bracht de band het zesde studio album ‘Wir Sind Gold’ uit en in december nam de band nog een akoestisch album op getiteld ‘Das Weisse Lied’, dit album was voorzien van opnieuw opgenomen songs en werd aangevuld met vier nieuwe tracks maar verder dan dat weet ik niet zoveel over de band. De band bestaat inmiddels tien jaar, reden voor een feestje moet men gedacht hebben bij Drakkar Entertainment, de DVD ‘Weissgold’ zal gelijktijdig verschijnen met de live CD ‘Das Weiße Reise: Live in Dresden’.

Meer lezen
 
Magic Circle Festival Volume I Featuring Manowar

Afgelopen zomer vond op 7-7-2007 te Bad Arolsen in Duistland het Magic Circle Festival plaats, op zich niets bijzonders wat in Duitsland wordt zomers bijna elk weekend wel ergens een festival georganiseerd. Echter dit festival was wel en heel erg bijzondere, de organisatie van het festival lag in handen van het machtige Manowar in samenwerking met Manowar’s platenlabel Magic Circle Music. Om de fans van de band tegemoet te komen, na het herhaaldelijk uitstellen van de album release en tournee, bedraagt de entreeprijs slechts 10 euro per dag.


Meer lezen
 
Metal Church Live At Dynamo

Afgelopen week bereikt mij de ‘Live At Dynamo 1991’ DVD van het Amerikaanse Metal Church, zoals de titel al doet vermoeden staat op dit schijfje het complete live optreden van het legendarische optreden op het Dynamo Open Air festival op de kunstijsbaan in eindhoven dat plaats vond op 20 mei 1991. De Amerikaanse heavy metal band Metal Church, werd opgericht in Seattle door gitarist Kurdt Vanderhoof en bracht in 1984 het gelijknamige debuutalbum “Metal Church’ uit gevolgd door ‘The Dark’ in 1986.Meer lezen
 
Ministry Enjoy The Quiet - Live At Wacken 2012

Op 23 augustus is er een nieuwe live dvd van de industrial metal band Ministry verschenen, getiteld ‘Enjoy The Quiet - Live At Wacken 2012’. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het hier om live opnamen van de show die de band in 2012 tijdens het Wacken Open Air festival ten gehore bracht. In 2007 werd met veel bombast door Ministry frontman Al Jourgensen aangekondigd dat Ministry zou gaan stoppen en dat er nog één laatste album zou verschijnen, getiteld ‘The Last Sucker’.

Meer lezen
 
Morgoth Cursed To Live

Op 25 juni is via Century Media Records de live DVD van het Duitse Morgoth verschenen. Deze DVD heeft de titel ‘Cursed To Live’ meegekregen en bevat de gehele live show van het ‘Way Of Darkness’ festival uit 2011 waar de band een van de headliners was. Deze show stond geheel in het teken van het twintig jarig jubileum van het ‘Cursed’ album, een van de grootste klassiekers van de band. Morgoth werd opgericht in 1987 en is daarmee een van de oudste deathmetal bands van Duitsland. . Na twee EP’s en drie full-lengths ging de band in 1998 uit elkaar, wel verscheen er in 2005 nog een verzamel album. Het duurde vervolgens tot 2011 totdat de band weer bij elkaar kwam.

Meer lezen
 
Opeth In Concert At The Royal Albert Hall

Opeth bestaat twintig jaar en dat vierde de band door het geven van een zestal optredens waarvan het optreden in The Royal Albert Hall is gefilmd. Wat in eerste instantie een kleinschalige aangelegenheid zou zijn, groeide uit tot de grootste eigen optredens in de historie van de band. Onder de noemer “Evolution XX” speelde de band het gehele ‘hit’album ‘Blackwater Park’ integraal en daarnaast van elk ander album één song. Resultaat: een drie uur durende bloemlezing.Meer lezen
 
Peter Pan Speedrock Speedfreak Manifesto

Op 27 november zal eindelijk de eerste DVDocu getiteld 'Speedfreak Manifesto' van de Eindhovense rockformatie Peter Pan Speedrock uitkomen. De release van de documentaire was eerder al een aantal keer uitgesteld, omdat er problemen waren met de verpakking. Op deze DVD krijg je in 140 minuten, het chronologische verhaal van het onvermoeibare Eindhovense rocktrio, aan de hand van tourimpressies en andere bandavonturen vanaf van 1999 tot heden. De DVD begint ergens in 1999 als de band op het prestigieuze Dynamo Open Air mag optreden, we zien de band hier in hun jonge jaren waarbij Dikke Dennis nog in zijn Elvis pak past.

Meer lezen
 
Roadrunner United The Concert

Vanwege het 25 jarig bestaan van Roadrunner Records kwam er het idee om met 4 team captains, 55 artiesten  van 42 bands een album op te nemen met allemaal nieuw geschreven nummers. Deze samenwerking van artiesten zul je maar eenmalig zien. Elke namen die mee hebben gewerkt zijn: Joey Jordison(slipknot), Dino Cazares (Brujera), Matt Heafy (Trivium), Robert Flynn (Machine Head), Max Cavalera (Sepultura) en nog vele anderen. Nadat het album afgerond was kwam het idee om deze artiesten een live optreden te laten doen.

Meer lezen
 
Rhapsody Of Fire Visions From The Enchanted Lands

Het Italiaanse Rhapsody Of Fire, voorheen bekent als Rhapsody viert hun tien jarig bestaan met een dubbel live DVD getiteld ‘Visions From The Enchanted Lands‘. De band begon hun carrière onder de naam Thundercross, maar bracht in 1997 onder de noemer Rhapsody het debuut album ‘Legendary Tales’ uit. De oprichters Luca Turilli en Alex Staropoli brachten een zeer episch album voorzien van klassieke muziek, barok en heavy metal met klassieke invloeden van componisten zoals Vivaldi, Bach en Paganini.

Meer lezen
 
Saxon Heavy Metal Thunder - Live - Eagles Over Wacken

De heren van de Britse heavy metalband Saxon zitten niet stil. Zo verschijnt er om de twee jaar wel een nieuw album. Om de honger van de fans te stillen verschijnen er ook regelmatig nieuwe DVD’s. Zo ook nu weer, op 23 april zal namelijk de live DVD onder de noemer ‘Heavy Metal Thunder - Live - Eagles Over Wacken’ uitkomen en is daarmee de opvolger van de uit 2006 stammende DVD ‘To Hell And Back Again’.
 


Meer lezen
 
Saxon Heavy Metal Thunder - The Movie

Afgelopen december is de nieuwe Saxon DVD ‘Heavy Metal Thunder - The Movie’ verschenen. De heren van de Britse heavy metalband houden dan ook niet van stilstand, zo verschijnt er steevast om de twee jaar wel een nieuw album en om de tussenliggende periodes te overbruggen verschijnen er ook regelmatig nieuwe Dvd’s van de band. De band heeft er dit keer echter geen gras over laten groeien, want de DVD ‘Heavy Metal Thunder Eagles Over Wacken’, die een speciale show bevatte ter gelegenheid van het dertigste jubileum van de band kwam afgelopen april uit.
 


Meer lezen
 
Saxon To Hell And Back

Op 19 november zal de nieuwe Saxon dubbel DVD getiteld ‘To Hell And Back’ in de winkels liggen en is daarmee de opvolger van de uit 2003 stammende dubbel DVD ‘The Saxon Chronicles’. Saxon werd in 1976 opgericht door zanger Peter "Biff" Byford, gitaristen Paul Quinn en Graham Oliver, bassist Steve Dawson en drummer Pete Gill, en wordt beschouwd als een van de grote namen uit de NWOBHM-stroming eind jaren 1970 en bracht enkele klassiekers uit zoals het uit 1980 stammende ‘Wheels Of Steel’ album en opvolgers ‘Strong Arm Of The Law’ en ‘Denim And Leather’.
 


Meer lezen
 
Slipknot (sic)nesses dvd Live At Download

Op 24 september is de Slipknot DVD ‘(sic)nesses’ via Roadrunner Records verschenen. Het werkje bevat het complete live optreden dat de band ter gelegenheid van de wereldtournee ter promotie van het uit 2008 stammende ‘All Hope Is Gone’ album. Eind jaren negentig maakte de metalwereld kennis met de gemaskerde bende, die zichzelf Slipknot noemde. De klanken van scheurende gitaren, beukende drums, vreemde samples en veel screams werd niet door iedereen gewaardeerd of serieus genomen maar de band zette door. Na twee extreme albums, te weten het debuut ‘Slipknot’ (1999) en ‘Iowa’ (2001) gooit de band het roer enigszins om op het album ‘Vol. 3: The Subliminal Verses’ (2004).
 

Meer lezen
 
Smogus Live & Unplugged

De formatie Smogus afkomstig uit de Bollenstreek is ergens in 1995 opgericht, in 1999 neemt de band die op dat moment nog uit slechts vier leden bestaat hun eerste cd ‘Everybody's Fucked Up Twice’ op, die in eigen beheer uitkomt. Het album wordt geproduceerd door Arno Dreef en Wiebe van den Ende. Als het album klaar is, worden Arno en Wiebe vaste bandleden en zal de band voortaan als 6 mans formatie door het leven gaan.In de beginperiode speelt de band vooral veel in Noord- en Zuid-Holland, door het vele optreden en repeteren ontwikkeld de stijl van de band zich steeds meer tot zoals ze het zelf omschrijven, Xplo-core, een nu-metal-smeltkroes van hardcore, metal en hiphop.

Meer lezen
 
Spock's Beard Live

Afgelopen maand is er een nieuwe Live DVD van Spock’s Beard verschenen die de toepasselijke titel ‘Live‘ heeft meegekregen. Spock's Beard werd opgericht door de uit Los Angeles afkomstige broers Neal en Alan Morse waarbij Neal de toetsen, akoestische gitaar en zang voor zijn rekening nam en Alan de gitaarpartijen verzorgde. Spock's Beard leverde in 1995 hun eerste werk af, samen met drummer Nick D'Virgilio en bassist Dave Meros werd het album ‘The Light’ uitgebracht. Bij de release van het volgende album ‘Beware of Darkness’ werd de line-up aangevuld met toetsenist Ryo Okumoto waarmee de band in deze bezetting nog vier studioalbums uitbracht. Echter na de opnamen van het album ‘Snow’ besloot Neal Morse de band te verlaten.

Meer lezen
 
Suidakra 13 Years of Celtic Wartunes

Stiekem klopt dat jaartal niet. Al in 1994 (dus 14 jaar geleden) bracht Gloryfication hun eerste demo  'XIII' uit. Een naamsverandering geschiedde en zo ontstond Suidakra (wat de naam van zanger/gitarist Arkadius andersom is). Om het heuglijke feit te vieren dat de band al zolang bestaat en ook alweer acht albums uitheeft, is er nu deze DVD + CD verschenen.

 


 

Meer lezen
 
TNT Live in Madrid

Afgelopen 22 september is via MTM Music de DVD ‘Live In Madrid’ van de Noorse melodieuze hard rockband TNT uitgekomen, deze show was tevens het afscheidsconcert van zanger Tony Harnell. Het was al langere tijd bekend dat zanger Tony Harnell de band wilde verlaten en daarom waren er een aantal afscheidsconcerten georganiseerd waarvan deze in Madrid er een is, die tevens werd vastgelegd met een aantal camera’s. Tony Harnell is als je dit leest inmiddels vervangen door naamgenoot Tony Mills die voor heen werkzaam was bij de band Shy.
 


Meer lezen

 
Turisas A Finnish Summer With Turisas

Het Finse Turisas heeft de laatste jaren hard aan de weg getimmerd, de band was immers veelvuldig live te zien in menig concert zaal en ook de grote festivals werden niet overgeslagen. Zo was de band de afgelopen jaren onder meer te gast op het Duitse Rockhard festival, het Engelse Download festival het prestigieuze Wacken Open Air. Met het album ‘Battle Metal’ (2004) leverde deze band een sterk debuut af, dat tegelijkertijd episch, bombastisch en extreem stoer klonk. De muziek van de band wordt tevens voorzien van diversen folk, viool en accordeonuitbarstingen. In 2007 bracht de band het uitstekend ontvangen album ‘The Varangian Way’ uit.

Meer lezen
 
UFO Showtime

Eind 2005 verscheen de live CD/DVD van het Britse UFO getiteld ‘Showtime’, nu ruim 3 jaar later is het schijfje ook op HD DVD verschenen. De band werd in 1969 opgerichte en debuteerde in 1970 met het album 'UFO'. Deze plaat, evenals het tweede album 'UFO 2 - Flying' bleven onopgemerkt in eigen land maar werden grote successen in Japan, Frankrijk en Duitsland. Het derde album uit 1972 'UFO Lands In Tokyo - Live' kwam daarom ook alleen in Japan uit. De line up van de band bestond destijds uit zanger Phil Mogg, gitarist Mick Bolton, bassist Pete Way en drummer Andy Parker.

Meer lezen
 
Various Artists Rock S'Cool II

Om hun bands aan de man te brengen gaan tegenwoordig veel labels over tot het uitbrengen van verzamel albums of verzamel DVD’s. Zo ook het Duitse Steamhammer/SPV dat gelijktijdig een verzamel CD en een verzamel DVD op de markt brengt, de DVD is inmiddels bij deel twee aanbeland en heeft de titel ‘Rock S'Cool II’ meegekregen.
 
Deze DVD bevat een vijfentwintig tal clips van diversen bands die het label rijk is zoals Motörhead, Saxon, Helloween, Hatesphere, Grip Inc., Iced Earth, Kamelot en Type O Negative.


Meer lezen
 
Various Artists Rock S'Cool III

Na ‘deel II’ is het nu tijd voor ‘deel III’ in de serie Rock S'Cool van het Duitse Steamhammer / SPV label. Opnieuw heeft het label een DVD weten te vullen met een vierentwintigtal clips van de band die het label rijk is. De serie werd in 2006 opgezet om zo de diversen clips van de bands die het label herbergt aan de man te brengen, want het aanbod van heavy muziek programma’s is momenteel bedroevend laag.
 
Meer lezen
 
Various Artists The Big Four Live From Sofia, Bulgaria

Er is inmiddels al veel geschreven rondom de shows van “The Big Four” van thrash metal, maar afgelopen zomer was het zover. Metallica, Slayer, Megadeth en Anthrax waren voor de eerste keer in de geschiedenis samen te zien op één festival. De shows werden georganiseerd onder de noemer van het rondreizende Sonisphere festival, dat in 2009 ook al eens neerstreek in het Gofferpark te Nijmegen waarbij van de eerder genoemde vier bands slechts Metallica te zien was. De shows van The Big Four vonden plaats in landen als Polen, Turkije, Griekenland, Zwitserland en Bulgarije. De fans uit Nederland, België en Duitsland hadden dus het nakijken.


Meer lezen
 
Volbeat Live: Sold Out!

Het gaat goed met het Deense Volbeat, de band werd in 2001 opgericht  door frontman Michael Poulsen. Tot die tijd was Poulsen actief geweest in de deathmetal band Dominus, maar na tien jaar hard werken en ploeteren was de tijd aangebroken om een nieuwe weg in te slaan voor Poulsen. Na het uitbrengen van een aantal demo’s werd de band vastgelegd door het Nederlandse Mascot Records die met Volbeat een wereldband van formaat in huis wist te halen. In 2005 bracht de band hun eerste album uit, getiteld ‘The Strength / The Sound / The Songs’.

Meer lezen
 
Warrant Born Again: Delvis Video Diaries

‘Born Again: Delvis Video Diaries’ is de titel van de nieuwe DVD van de sleazerockers van Warrant. De band werd halverwege de jaren tachtig bekend met de hun eerste twee albums ‘Dirty Rotten Filthy Stinking Rich’ en ‘Cherry Pie’, in thuisland Amerika was de band goed voor de verkoop van miljoenen exemplaren, echter met de release van hun derde album begin jaren negentig ging het steeds minder met de band door de opkomende grunge stroming.

Meer lezen
 
Within Temptation Black Symphony (Live With The Metropole Orchestra)

Op 7 februari 2008 speelde Within Temptation in een lang van tevoren uitverkochte Ahoy samen met het Metropole Orkest één van hun meest indrukwekkendste shows ooit. Menig fan kon niet meer aan een kaartje komen maar zoals het hoort bij een show van dit kaliber werd één en ander vast gelegd op film. Zodoende kunnen de mensen die erbij waren nog vele malen genieten en voor degene die er niet bij konden zijn, is dit toch een mooie pleister op de wond.

Meer lezen
 
Within Temptation The Silent Force Tour DVD

Op maandag 21 november was het haasten nadat we te horen kregen dat we diezelfde avond nog in Den Haag moesten zijn om de DVD presentatie bij te wonen van Within Temptation. Dus snel uit werk naar huis, de uitnodiging printen en in de auto richting Scheveningen om rond een uur of zeven bij het Omniversum aanwezig te zijn. Eenmaal hier aangekomen blijkt de zaal nog gesloten te zijn en staan inmiddels tientallen mensen voor de deur te wachten. Uiteindelijk na zo’n tien minuten gaan de deuren van het Omniversum open en kunnen we naar binnen. Het Omniversum is een filmtheater met een immens groot koepelscherm waar oorspronkelijk ‘IMAX-films’ in een grote koepel geprojecteerd worden.

Meer lezen