r
CD REVIEWS:

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006

3 Inches Of Blood Here Awaits Thy Doom

Ik kan meteen al zeggen dat ik me schromelijk had vergist in de band. Op de een of andere manier dacht ik altijd dat 3 Inches of Blood in dezelfde groep zat als NWOAHM-bands zoals Lamb of God, God Forbid en noem de hele reut maar op. 3 Inches of Blood heeft helemaal niks te maken met deze nieuwe stroming. En niet alleen omdat ze helemaal niet uit Amerika komen, maar uit Vancouver, Canada. De band heeft veel meer weg van een moderne Iron Maiden en Judas Priest, gemixed met een vleugje thrash metal.

Meer Lezen
 
Acid Drinkers Verses Of Steel

Het Poolse Mystic Production Records bracht begin 2008 het album ‘Verses Of Steel’ van het eveneens uit Polen afkomstige Acid Drinkers op de mark. Nu net iets meer dan een jaar later is het Regain Records die het album wereldwijd uitbrengen. Acid Drinkers is een thrash metal / crossover band die halverwege de jaren tachtig werd opgericht. ‘Verses Of Steel’ s inmiddels het dertiende studio album van de band.


Meer Lezen
 
Agathodaimon Phoenix

De in 1995 opgerichte band Agathodiamon, heeft sinds 1998, vijf albums uitgebracht waarvan Phoenix de nieuwste is. Het is meteen duidelijk dat deze band invloeden heeft van bands als Cradle of Filth en Dimmu Borgir. De band heeft op aardig grote festivals gestaan waaronder Wacken 2000. Ze zijn flink aan het touren geweest met grote bands als Dimmu Borgir, Children of Bodom, Dismember en Raise Hell. Leuk detail is de soundtrack die ze gemaakt hebben voor de film Alone in the Dark.

Meer Lezen
 
Alexisonfire Old Crows, Young Cardinals

Het alweer derde volwaardige album van post-hardcore band Alexisonfire uit, Ontario, Canada zal op 19 juni de wereld in gestuurd worden. Dit vijftal heeft de cd samen geproduceerd met Julius “Juice” Butty net als twee eerdere schijfjes van de band. Het is lastig om deze heren in een hokje te stoppen. Ze maken een mix van rock ‘n’ roll met hard-core, rock en punk. Komend jaar zal de band onder andere optreden met onder andere Bad Religion, Madina Lake, Silverstein en Floggin Molly.

Meer Lezen
 
Alvheim I Et Fjort Fortid

Alvheim is een Russische viking/black metal band volgens mijn wel ingelichte bron metal-archives en deze EP is de eerste uitgave sinds de oprichting van de band in 2005. Viking metal vind ik nog steeds een lastig genre om te definieren, daarom zal ik het in deze review vooral hebben over black metal.


Meer Lezen
 
Ancestors Of Sound Mind

Het inmiddels tweede album van het Amerikaanse, uit Los Angeles, Californie afkomstige Ancestors heeft de titel ‘Of Sound Mind’ meegekregen en is begin oktober via Tee Pee Records uitgekomen. Wat de band ons op dit album voordraagt is psychedelisch-experimentele downtempo stonerrock met lichte jaren zeventig invloeden. Het album werd openomen, gemixt en gemasterd door Pete Lyman (Mars Volta) en bevat gastbijdragen van onder meer David Scott Stone (The Melvins).

Meer Lezen
 
Annihilator Live at Masters of Rock

Annihilator is met hun 25 jaar ook geen onbekende meer in de metalscene. Vandaar dat de Canadese heren een van de grotere namen op het Masters of Rock festival in Tsjechië waren in 2008. Aangezien de vorige live-plaat inmiddels alweer uit 2003 stamt werd het tijd voor een nieuwe. En met een goed uur en een kwartier was dit festival een prima gelegenheid deze CD en DVD op te nemen.

Meer Lezen
 
Ararat Musica De La Resistencia

Ararat is eenmans project van de Argentijn Sergio Ch, frontman van Los Natas, een vooral in Zuid-Amerika populaire stonerband. Op dit schijfje heeft hij echter wel wat hulp gehad van zijn broer Santiago en diversen gastmuzikanten. Je kan dit wegschrijven onder de noemer psychedelisch en experimentele muziek. De cd is bijna helemaal instrumentaal. Als er dan gezongen wordt, is dit in het Spaans.


Meer Lezen
 
Arch Enemy  The Root of All Evil

Het nieuwste album van Arch Enemy heeft de titel ‘The Root of All Evil’ meegekregen. Dit is inmiddels het 9e album voor de band. Het album bevat nummers die zijn hergeschreven en opnieuw zijn opgenomen. De nummers zijn afkomstig van de eerste drie albums die de band gemaakt heeft: Black Earth (1996), Stigmata (1998) en Burning Bridges (1999). Op het album staan enkele klassieke nummers waar Angela Gossow nu haar rauwe grunt zang overheen heeft gegoten.

Meer Lezen
 
Architects Hollow Crown

Afgelopen jaar wisten de jonge honden van het Engelse Architects een deal te sluiten met Century Media Records. Het nieuwe album, getiteld ‘Hollow Crown’ zal op 23 januari uitkomen en is daarmee de opvolger van het afgelopen jaar opnieuw door Century Media Records uitgebrachte ‘Ruin’. De band bracht in 2006 hun debuutalbum getiteld ‘Nightmares’ uit, op dat moment had de band een gemiddelde leeftijd van net iets boven de zeventien jaar.

Meer Lezen
 
Arkaea Years In The Darkness

Arkaea is het nieuwe project van de voormalig Fear Factory leden Christian Olde Wolbers (guitar) en Raymond Herrera (drums) en Jon Howard (vocals) en Pat Kavanagh (bass) van Threat Signal. De heren hebben onlangs hun debuutalbum ‘Years In The Darkness’ opgenomen dat op 20 juli via Century Media Records uit zal komen.Meer Lezen
 
Armageddon Embrace The Mystery & Three (Re-release)

Armageddon is een band afkomstig uit zweden met als frontman en gitarist Chris Amott. Bij de meesten bekend als gitarist van de band Arch Enemy. De band bestaat nu al een aantal jaren en is origineel begonnen als side project van Chris. De band heeft inmiddels drie albums uitgebracht waarvan de laatste twee, ‘Embrace The Mystery’ en ‘Three’, alleen zijn uitgebracht in Japan.


Meer Lezen
 
A Skylit Drive Adelphia

Eind oktober is het inmiddels tweede album ‘Adelphia’ van de uit Californië afkomstige hardcore/screamo band A Skylit Drive verschenen via Hassle Records. De band is al geruime tijd behoorlijk populair op MySpace en mede hierdoor belande deze release in de Amerikaanse Billboard top 200 op de 64ste plaats. Dat neemt echter niet weg dat de band in Europa nog redelijk onbekend is maar daar zal wel snel verandering in komen.

Meer Lezen
 
Asphyx Death, The Brutal Way

Yeeeeeeeeeeeeees! Asphyx heeft een nieuwe uit. De oer death metal machine uit ons lage kikkerlandje is gereunied en heeft besloten om de single ‘Death, The Brutal Way’ uit 2008 een vervolg te geven. Het feit alleen al is reden voor een klein feestje in huize van Marle, met de bijbehorende sneuvelende nekjes en meubelstukken. Dus ja, om te zeggen dat ik hier naar uitkeek, dat is wel een klein understatement.


Meer Lezen
 
Atreyu Congregation Of The Damned

Het uit Orange County (Californië) afkomstige vijftal van Atreyu is alweer toe aan hun vijfde album dat de titel ‘Congregation Of The Damned’ heeft meegekregen. De productie is dit keer gedaan door niemand minder dan producer Bob Marlette (o.a. Ozzy Osbourne, Airbourne) en de mix werd verrassend genoeg gedaan door Rich Costey (System of a Down, Rage Against The Machine).

Meer Lezen
 
Atta I Just Love To Say I Called You

In februari 2007 werd door Joel Andersonn, Agge Bones en Rasmus Ohlin de band Gloryhole opgericht maar als snel werd dit veranderd in het eveneens nietszeggende Atta. Naar het schijnt nam de band al enkel nummers op na slechts een paar keer oefenen met elkaar. Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat het debuutalbum van Atta in de shappen lag.

Meer Lezen
 
August Burns Red Constellations

Op 14 juli is het langverwachte album ‘Constellations’ van het Amerikaanse August Burns Red verschenen via Hassle Records. ‘Constellations’ is het derde volwaardige album van de band en is de opvolger van het in 2007 verschenen ‘Messengers’. De uit Lancaster (Pennsylvania) afkomstige band werd ergens in 2003 opgericht en een jaar later werd de EP ‘Looks Fragile After All’ uitgebracht.


Meer Lezen
 
Beardfish Destined Solitaire

Weer een goede band uit Zweden. De laatste tijd bedenk ik me steeds hoeveel goede bands er eigenlijk wel niet uit Zweden komen!! Ze zijn niet meer te tellen. In alle genres kan ik wel een paar leuke namen opnoemen. Zweden is flink in opkomst in de metalwereld!!! De teksten van de band waren in het verleden nogal eens in het Zweeds maar hebben gelukkig de overstap gemaakt naar Engelstalige teksten omdat dit internationaal gezien toch beter aanslaat. Beardfish is goed in hun retro progressieve rock en dat doet me goed.
Meer Lezen
 
Bleed From Within Humanity

Op 24 juli is het eerste volwaardige album van het uit Glasgow, Schotland afkomstige Bleed From Within uitgekomen via Rising Records. Het album heeft de titel ‘Humanity’ meegekregen en is voorzien van uitstekend artwork. De band wist in 2008, mede door de uitstekende live reputatie van de band en de in de respectievelijk in 2006 en 2007 verschenen EP’s ‘The Eyes Of the Forgotten’ en ‘Welcome To the Plague Year’ een deal met Rising records binnen te halen.

Meer Lezen
 
Black Pyramid Black Pyramid

Het debuutalbum van de Amerikaanse doom sludge band Black Pyramid is half juli via het MeteorCity Records label verschenen. Black Pyramid werd opgericht in 2007 en is afkomstig uit Massachusetts en bracht in het verleden één EP uit, die slechts een tweetal nummers telde. Nu, ongeveer één jaar na deze EP komen de heren dan met hun eerste volledige album, waarop we tevens de song “Visions of Gehenna”, afkomstig van de eerder genoemde EP ook terug vinden.

Meer Lezen
 
Bloodbound Tabula Rasa

Bloodbound is in de zomer van 2004 gesticht door 2 vrienden, Thomas Ollson & Frederik Bergh. In 2005 kreeg de band de kans om hun eerste album op te nemen, het album kreeg de titel ’Nosferatu’ mee. Dit album werd als positief ontvangen door de muziekpers. Het album kwam in 2006 uit. In 2007 werd het tijd voor het volgende album genaamd ‘Book of the Death’. In 2008 speelden ze als een hoogtepunt uit hun carrière een show op het monsters of rock festival in Tsjechië.

Meer Lezen
 
Bonafide Something’s Dripping

Het inmiddels tweede album, getiteld ‘Something’s Dripping’ van het Zweedse Bonafide is onlangs via Black Lodge Records verschenen. De band is opgericht door bassist Michael Nilsson samen met zanger / gitarist Pontus Snibb die tevens werkzaam is als drummer bij de band Jason & The Scorchers. De band wordt verder aangevuld met gitarist Mikael Fässberg (ex Paul DiAnno) en drummer Sticky Bomb en deelde sinds de oprichting in 2006 het podium met acts als Mustasch, Deep Purple, Status Quo, Y&T, The Quireboys.

Meer Lezen
 
Bullets and Octane Laughing In The Face Of Failure

Het uit Californie afkomstige Bullets And Octane komt in europa met een dubbel cd met maar liefst 26 nummers. De punkrockers hebben al een album of vier gemaakt. Echter zijn deze albums nooit in Europa uitgebracht. De nummers op deze glimmende schijf bestaan niet uit nieuw werk maar is een samensmelting van bestaande nummers van het derde en vierde album, te weten ‘Song for the Underdog’ uit 2007 en ‘Bullets And Octane’ uit 2009.

Meer Lezen
 
Caliban Say Hello To Tragedy

Het Duitse Caliban is inmiddels geen onbekende meer in het metalcore wereldje, de band werd immers in 1997 opgericht en heeft inmiddels zes studioalbums uitgebracht waarvan het uit 2007 ´ The Awakening´ de laatste was. De band heeft echter niet stilgezeten, op 24 augustus is het zevende album, dat de titel ´Say Hello To Tragedy´ heeft meegekregen via Century Media Records uitgekomen. Het album werd geproduceerd door Benny Richter en gitarist Marc Goertz.

Meer Lezen
 
Children Of Bodom  Skeletons In The Closet

Het Finse Children Of Bodom heeft voor de doorgewinterde metalfan geen verdere introductie nodig. De band timmert immers al heel wat jaren aan de metal weg. Dat de band op zijn tijd wel van een covertje houd blijkt wel uit het ‘Skeletons In The Closet‘ album dat onlangs via Spinefarm Records is verschenen. De nieuwste release bevat namelijk een aantal uiteenlopende covers van diversen bands en artiesten die de Finnen de afgelopen jaren opnamen.

Meer Lezen
 
Church Of Misery Houses Of The Unholy

De Japanse heren van Church of Misery zijn in hun eigen land een van de bekendste doom-metal bands. De band wordt vaak in het hokje geplaatst met onder andere Black Sabbath en St. Vitus die beiden uit de begin periode afstammen van het doom-genre. Ook de bands Iron Monkey en Electric Wizard passen goed in het straatje van Church of Misery. Echter heeft deze band ook wat punk invloeden en keyboard toegevoegd aan hun muziek.

Meer Lezen
 
Cilice Deranged Headtrip

Daar hebben we weer een cd van eigen bodem, en zoals later zal blijken, niet zomaar één! CiLiCe bestaat uit ex leden van onder andere Orphanage, Smogus en Neuk! Tja we hebben een hoop goede Hollandse bands rondlopen, dus ik ben best benieuwd naar dit schijfje. Het is een feit dat deze band al aardig wat optredens (binnen en buiten Europa) gedaan heeft en dat blijft ook de beste manier om je zelf in de schijnwerpers te zetten.

Meer Lezen
 
CKY Carver City

CKY (Camp Kill Yourself) bestaat uit zanger/gitarist Deron Miller, gitarist Chad I. Ginsburg, bassist Matt Deis en drummer Jess Margera (broer van de beroemde en beruchte ' Jackass'- en skateicoon Bam Margera) De band is opgericht in 1998 en heeft tot nu toe drie cd’s uitgebracht, te weten ‘Volume 1’ (1999), ‘Infiltrate Destroy Rebuild’ (2002) en ‘An Answer Can Be Found’ (2005). Nu, ongeveer vier jaar later ligt er binnenkort dus een vierde in de winkels. Het album heeft de titel ‘Carver City’ meegekregen en zal op 15 mei via Roadrunner uitkomen.
Meer Lezen
 
Construcdead Endless Echo

In Zweden, daar moeten de bandjes toch wel als rijpe appelen van de bomen vallen, en als het niet de bands zijn, dan wel de albums die zij uitbrengen. Deze maand is het onder andere de nieuwe van Construcdead, getiteld ‘ Endless Echo’ . In tien jaar is dit hun vierde volledige album en voor mij is het de eerste kennismaking met deze band.


Meer Lezen
 
Covered Call Money Never Sleeps

Gezien de hoes van deze cd dacht ik eigenlijk met een Japans bandje te maken te hebben, maar het bleek dat dit gezelschap uit Zweden komt, en dat de naam en het ietwat vreemde artwork komt doordat enkele van deze heren werkzaam zijn in de beurswereld, en Covered Call een term is uit die business. Niet dat ik uberhaupt snap wat het dan betekent, maar goed, laten we eerlijk zijn, echt slecht klinkt het ook niet.


Meer Lezen
 
Criminal White Hell

Dat het Zuid-Amerikaanse continent niet bepaald achtergesteld is op het gebied van metal weten we natuurlijk allang dankzij een Sepultura, een Krisiun of om eens wat nieuwers te noemen: een Torture Squad. Welnu, Criminal kan dan de volgende grote band uit dit gebied worden. De ervaring is er, de albums zijn er genoeg. Is White Hell dan ook een klapper die hun lanceert?

Meer Lezen
 
Dååth The Concealers

Op 20 april is het inmiddels derde album (als we het in eigen beheer uitgebrachte ‘Futility´ voor het gemak maar even meerekenen) van het Amerikaanse Dååth uitgekomen en is daarmee de opvolger van het uit 2007 stammende ‘The Hinderers’. Het meest opvallende detail aan deze release is het feit dat deze plaat zal uitkomen via Century Media en Roadrunner Records tegelijk. Verder is op het album voor het eerst nieuwkomer Sean Z te beluisteren die de zangpartijen van de inmiddels vertrokken Sean Farber heeft overgenomen.

Meer Lezen
 
Damnation Army Circle Of The Brave

Op 30 maart is het inmiddels vierde volwaardige album van het Zweedse Damnation Army uitgekomen via Mascot Records. Het nieuwe album heeft de titel ‘Circle Of The Brave ‘ meegekregen en volgt daarmee het in 2006 verschenen album ‘Tyrant’ op dat lovende kritieken mocht ontvangen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Damnation Army echter een eenmansproject van Thomas Nyholm, die net als op de voorgaande albums alle instrumenten zelf heeft ingespeeld.

Meer Lezen
 
Dark Funeral Angelus Exuro Pro Eternus

Na een behoorlijke periode van rust laten de mannen van de Zweedse black metal band Dark Funeral ook weer van zich horen middels het onlangs verschenen vijfde album ‘Angelus Exuro Pro Eternus’. Door diversen bezettingswijzigingen en verschillende anderen factoren heeft de opvolger van het 2005 stammende studioalbum ‘Attera Totus Sanctus’ wat langer op zich laten wachten. Maar niet getreurd want daarvoor worden we wel beloond met een rete strakke release.

Meer Lezen
 
Darzamat Solfernus Path 

Eind augustus is het nieuwe album van het Poolse Darzamat uitgekomen via Massacre Records. Darzamat is in ergens halverwege de jaren negentig opgericht en het debuutalbum ‘In The Flames of Black Art‘ van de band stamt uit 1996. Wat betreft de muzikale lijn van de band, deze ligt ergens tussen de death en black metal voorzien de nodige symfonische invloeden. De band heeft dit keer een conceptalbum afgeleverd dat de titel ‘Solfernus Path’ heeft meegekregen en is daarmee het inmiddels vijfde volwaardige album van de band.

Meer Lezen
 
Dead Head Depression Tank

Voor mij ligt het vijfde werk van de heren van Dead Head, getiteld ‘Depression Tank’. Voor degenen die Dead Head nog niet kennen, het is een thrash metal band van eigen bodem, namelijk uit het Overijsselse Kampen. Hun doel bij hun formatie in 1989 was de snelste en meest extreme thrash band ooit te worden. Als je luistert naar hun debuut ‘The Feast Begins At Dawn’ dat jammer genoeg gezegend is met een afschuwelijke productie, is dat wel gelukt.

Meer Lezen
 
Defueled Defueled

Het uit Stockholm, Zweden afkomstige Defueld heeft onlangs hun gelijknamige debuut album uitgebracht via Short Wave Records. Het album werd door de band zelf opgenomen, gemixt en geproduceerd in januari 2008 in de Music Solutions Sweden studio waarvan zanger Christoffer Wetterströms tevens eigenaar van is. Het album werd overigens gemasterd in de Cutting Room studio. De muziek van Defueld kan omschreven worden als een mix van metal en heavy rock, voorzien van een stevige groove, de nodige melodie en harmonieuze zangpartijen.
Meer Lezen
 
Dejafuse Dejafuse

2007 markeerde de geboorte van een nieuw rockgeluid uit Nederland, Dejafuse. Leadzangeres Nienke de Jong (voormalig Autumn & songwriter) en gitarist Arno Krabman (producer Graveland Studio & bekend sessie-muzikant) stonden aan de wieg van deze Nederlandse band met internationale allure. Dit tweetal dacht groot en verlegde continue de bakens op zoek naar het juiste geluid, de juiste songs en de juiste samenstelling van muzikanten om hun Dejafuse te vervolmaken.

Meer Lezen
 
Delain April Rain

Ik denk dat er maar weinigen zijn die het ontstaan van Delain niet kennen: de band is vooral het project van toetsenist en componist Martijn Westerholt, die door de ziekte van Pfeiffer zijn werk voor Within Temptation gedwongen stil moest leggen en op deze manier toch zijn creatieve ei kwijt kon. In 2006 zag debuutalbum “Lucidity” het levenslicht, een album waarop vele gastoptredens hoorbaar waren.

Meer Lezen
 
Derek Sherinian Molecular Heinosity

Op 23 maart zal het album ‘Molecular Heinosity’ van Derek Sherimian uitkomen via Insideout Music. Derek Sherinian is vooral bekend van zijn werk als sessiemuzikant voor artiesten als Alice Cooper, Billy Idol, Yngwie Malmsteen en Kiss en tevens heeft hij een aantal jaren deel uitgemaakt van Dream Theater waarbij hij onder meer te horen was op de albums “A Change Of Seasons” en “Falling Into Infinity”.


Meer Lezen
 
Despised Icon Day Of Mourning

Afgelopen maand is via Century Media Records het inmiddels vierde album van het Canadese Despised Icon verschenen. Het album heeft de titel ‘Day Of Mourning‘ meegekregen en is daarmee de opvolger van het uit 2007 stammende ‘The Ills Of Modern Man’. Het album is gemixt door Zeuss in Massachusetts en gemasterd door Alan Douches.


Meer Lezen
 
Destroy Destroy Destroy Battle Sluts

Het is alweer een poosje geleden dat ik het album ´Battle Sluts´ van het uit Tennessee afkomstige Destroy Destroy Destroy in mijn brievenbus vond. Het album is door het Black Market Activities label uitgebracht en is de opvolger van het uit 2006 stammende ‘Devour The Power’. De band werd overigens ergens in 2003 opgericht, zover de huishoudelijke mededelingen en nu snel over naar de muziek.


Meer Lezen
 
Devildriver Pray For Villains

In 2002 werd de band Devildriver opgericht door bassist Jon Miller, drummer John Boecklin en gitarist Jeff Kendrick. De band kreeg pas echt de status van band toen Dez Farara ex Coal Chamber frontman als zanger werd aangetrokken. De band had eerst de naam Deathride, maar deze werd snel veranderd in Devildriver aangezien er al meer bands Deathride heten. Inmiddels heeft de band 4 albums uitgebracht waarvan 'Pray For Villains' het nieuwste is.

Meer Lezen
 
Devil`s Whorehouse Blood and Ashes

Na de EP ‘Werewolf’ uit 2008, brengt Devil`s Whorehouse nu in 2009 hun tweede CD uit, genaamd ‘Blood And Ashes’. Zonder enig voorgevoel, maar wel met de geschiedenis van de bandleden voor me, schoof de lade van de CD speler dicht. Morgan van Marduk op bas, dat kon nog wel wat worden.


Meer Lezen
 
Devin Townsend Project Ki

Op 25 mei zal het nieuwe soloalbum van de Canadees Devin Townsend verschijnen via Insideout Music. Het album heeft de titel ‘Ki’ meegekregen en is de eerste in een serie van het vierluik dat onder de noemer Devin Townsend Project zal verschijnen. Devin kennen we natuurlijk als frontman van zijn band Strapping Young Lad en de vele soloprojecten die de beste man al op zijn naam heeft staan.


Meer Lezen
 
Disbelief Protected Hell

Onze oosterburen van Disbelief poepen albums uit alsof het een lieve lust is. Protected Hell is alweer het zesde album dat in het nieuwe millennium gemaakt werd. Voor het openingsnummer ' A Place To Hide' werd Maurice Swinkels ingeroepen om een clip te produceren en de mix werd verzorgt door Michael Mainx (bekend van de Böhse Onkelz en Sub7even) in Studio 23.

Meer Lezen
 
Dollhouse Rock'n'roll Revival

Het Zweedse band Dollhouse komt binnenkort met de opvolger van het in 2006 uitgebrachte ‘The Royal Rendezvous’, het nieuwe album heeft de titel ‘Rock'n'roll Revival’ meegekregen en dit dekt de lading dan ook volledig. Net als op de voorganger staat het album vol met jaren zeventig rock die in het straatje ligt van Jimmy Hendrix en Led Zeppelin.Meer Lezen
 
Dream Theater Black Clouds & Silver Linings

Progressieve metal-grootheden Dream Theater hebben onlangs hun nieuwste creatie getiteld ‘Black Clouds & Silver Linings’ op de mensheid losgelaten. De band begon het schrijf- en opnameproces van het album –het tweede album voor Roadrunner Records, opvolger van ‘Systematic Chaos’ uit 2007- in oktober vorig jaar. Drummer Mike Portnoy en gitarist John Petrucci hebben wederom de rol opgenomen van producers, Paul Northfield draagt zorg voor de mix en het artwork is wederom ontworpen door Hugh Syme (Rush, Iron Maiden).

Meer Lezen
 
Drone Juggernaut

Het Duitse Drone heeft onlangs hun tweede album klaargestoomd, het album heeft de titel ‘Juggernaut’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het in 2007 uitgebrachte ‘Head-on Collision’. Het album zal via Wacken Records worden uitgebracht en zal vanaf 30 maart in de winkels liggen. Drone bestaat pas sinds 2005 en wist dat jaar de prestigieuze Metal Battle van het Wacken open air festival te winnen wat de band meteen een platendeal opleverde.

Meer Lezen
 
Duff McKagan’s Loaded Sick

Op 30 maart zal het album ‘Sick’ van Duff McKagan’s Loaded uitkomen via Century Media Records. Duff McKagan kennen we natuurlijk van zijn werk als voormalig bassist bij Guns N’ Roses waarbij hij werkzaam was van 1985 tot1997. Nadat Duff de band had verlaten richtte hij zijn eigen band op onder de noemer Loaded waarmee hij twee albums uitbracht, ‘Live Episode’ in 1999 en ‘Dark Days’ in 2001.


Meer Lezen
 
Echoes Of Eternity As Shadows Burn

Het album ‘As Shadows Burn’ van het uit Amerika afkomstige Echoes Of Eternity is op 25 september via Massacre Records uitgekomen. Het album is daarmee de opvolger van het uit 2007 debuut ‘The Forgotten Goddess’ dat via Nuclear Blast werd uitgebracht. De muziek van de band kan het best geplaatst worden onder de noemer powermetal met enige melodische en progressieve invloeden.


Meer Lezen
 
Edge Of Serenity The Chaos Theory

Na een naamswijziging van Edge Of Anger (wat schijnbaar vaker voorkomt) in maart 2009 naar de naam Edge Of Serenity is het tijd om de cd te bespreken. Het debuutalbum, dat de titel ´‘The Chaos Theory’ heeft meegekregen is enkele maanden geleden verschenen via Romulus X Records. De opnames vonden plaats in de Duitse Spacelab Studios en dit schijfje werd geproduceerd, gemixed en gemasterd door Christian Moos. Verder heeft de band enkele gastmuzikanten weten te strikken.

Meer Lezen
 
Elysion Silent Scream

Afgelopen week is via Massacre Records het debuutalbum van de Griekse female fronted dark, gothic metal band Elysion verschenen, het album heeft de titel ‘Silent Scream’ meegekregen en werd gemixt en gemasterd door engineer Ted Jensen (Iron Maiden, Slipknot, Nickelback, Korn, Marilyn Manson) in de Sterling Sound Studios. Het artwork van het album lag in handen van Natalie Shau (Lacuna Coil, Poison Black, The Duskfall) en ziet er keurig uit.

Meer Lezen
 
Emergency Gate Rewake

Het Duitse Emergency Gate zal binnenkort hun tweede album, getiteld ‘Rewake’ op de mensheid loslaten en is daarmee de opvolger van het in 2006 verschenen ‘Nightly Ray’. Wie het debuut kent zal toegeven dat dit niet echt een indrukwekkend en origineel album was, het album stond namelijk vol met een soort van Duitse, old school powermetal gemixt met enige rock invloeden zonder enige uitschieters of wat dan ook.

Meer Lezen
 
Ensiferum From Afar

Op 9 september is het nieuwe album van het Finse Ensiferum, dat de titel ´From Afar´ heeft meegekregen via Spinefarm Records uitgekomen. ´From Afar´ is het inmiddels vierde volwaardige studio album van de band en volgt daarmee het in 2007 verschenen ´Victory Songs´ op. Het nieuwe album werd geproduceerd door Tero Kinnunen (Nightwish, Amorphis) en Janne Joutsenniemi ('Victory Songs' producer), de mix lag in handen van Hiili Hiilesmaa (Him, Sentenced, Amorphis).

Meer Lezen
 
Eternal Tears Of Sorrow Children Of The Dark Waters

Het inmiddels zesde album van de Finse melodische deathmetal / old school gothic band Eternal Tears Of Sorrow is onlangs verschenen via Massacre Records. Op deze nieuwe release van de band is voor het eerst zanger Jarmo Kylmänen te horen. De productie en mix zijn gedaan door de heren Mikko Karmila en Mika Jussila die eerder samenwerkte met bands als Nightwish en Children of Bodom.


Meer Lezen
 
Eureka Shackleton's Voyage

Als ik het schijfje van Eureka in handen heb, ben ik benieuwd. Maar al gauw merk ik dat het schijfje behoorlijk instrumentaal is, dat wil zeggen er staan slecht een aantal nummers op het album waarbij gebruik wordt gemaakt van enkele gastzangers. Ook valt me op dat deze muziek eigenlijk veel te rustig en lief is voor mijn doen. Het is een soort sferische en symfonische soft metal met hier en daar een vleugje prog rock.

Meer Lezen
 
F5 The Reckoning

Mijn eerste kennismaking met F5 was via de myspace pagina. Hoewel ik het moeilijk blijf vinden een band te beoordelen op het blikken geluid van internet was in ieder geval mijn interesse wel gewekt. De eerste draaibeurt van het 23 januari uitgekomen album “The Reckoning” was in eerste instantie toch een lichte teleurstelling: persoonlijk vond ik de productie erg vlak overkomen en vooral de tracks zelf vond ik wel heel erg volgens het vaste couplet-refrein-couplet-refrein-solo-refrein stramien.

Meer Lezen
 
Firebird Grand Union

Het Britse Firebird met in de gelederen de bekende gitarist Bill Steer van onder andere Carcass en Napalm Death hebben onlangs hun vijfde plaatje uitgebracht. Het album heeft de titel ‘Grand Union’ meegekregen en werd opgenomen in de Berno studios in Malmö, Zweden in 2 weken tijd. ‘Grand Union’ is de opvolger van het in 2006 verschenen ‘Hot Wings’ album. Steer zelf zegt dat de cd een paar songs bevat die een stuk steviger zijn dan de vorige albums en daarin moeten we hem, zo blijkt later helemaal gelijk in geven.
Meer Lezen
 
Fire In The Attic Fire In The Attic

Op 13 maart zal het gelijknamige album van de band Fire In The Attic uitkomen en is daarmee de vijfde release van deze Duitse screamo/hardcore band. De stijl van Fire In The Attic ligt overigens in het straatje van bands, Silverstein, Jimmy Eat World, Billy Talent, Boysetsfire, Crime In Stereo en Taking Back Sunday, denk daarbij tevens aan licht verteerbare, catchy punkrock en melodieuze post-hardcore. De band heeft afgelopen jaar in de Engelsman Thomas Prescott een nieuwe zanger gevonden.
Meer Lezen
 
Five Finger Death Punch War Is The Answer

Five Finger Death Punch is een vrij nieuwe band die erg verrassend en verfrissend is binnen het metal genre. De band werd in 2005 opgericht en bestaat dus nog niet zo lang, het debuut ‘The Way of the Fist’ werd in 2006 en kwam vervolgens in 2007 uit waarmee de band goed wist te scoren in thuisland Amerika. Met hun tweede album ‘War Is The Answer’ dat onlangs via Spinefarm Records is verschenen laten ze zien dat ze grote band zijn.

Meer Lezen
 
Flesh Made Sin The Aftermath of Amen

De Tilburgers van Flesh Made Sin bestaan al sinds 1999, maar komen dit jaar pas met hun derde werk, getiteld “The aftermath of amen”. Aan het schrijven van dit album werd al in 2006 begonnen. Waarom al die vertraging hoor ik u denken?
Meer Lezen
 
Flood Native

Enige tijd geleden ontving ik een stapeltje cd´s met een aantal releases die onlangs via het MeteorCity Records label zijn uitgekomen waarvan dit schijfje van Flood er ook een is. De liefhebber van stonerrock en doommetal weet dan al genoeg, want het label heeft een aantal zeer getalenteerde bands zoals The Atomic Bitchwax, Hermano, Spirit Caravan en Nebula onder hun hoede. Maar snel over naar het debuut van het uit San Francisco afkomstige Flood.

Meer Lezen
 
Fractal Gates Altered State Of Consciousness

Afgelopen juni kwam het debuutalbum van de Franse band Fractal Gates via Rusty Cage Records uit, echter door vakantie perikelen is dit schijfje helaas blijven liggen. Maar nu toch alsnog een review. Fractal Gates is in 2005 opgericht door Stéphane Peudupin en Sébastien Pierr (die beide tevens werkzaam zijn in de band Inborn Suffering ) die op dat moment wel eens wat meer de richting van de Scandinavische melodieuze death metal wilden spelen.

Meer Lezen
 
Freedom Hawk Freedom Hawk

Freedom Hawk werd ergens in 1996 gevormd door zanger / gitarist T.R. Morton en bassist Mark Cave. Na het opnemen van enkele demo’s bracht de band in 2006 en 2007 enkele EP’s uit waarop in 2008 het debuutalbum ‘Sunlight’ verscheen. Onlangs heeft de band de overstap naar het Meteorcity Records label gemaakt en het nieuwe album, dat de titel ‘Freedom Hawk’ heeft meegekregen ligt sinds eind november in de schappen bij de platenboer.

Meer Lezen
 
Fu Manchu Signs of Infinite Power

Heb je zin in lekkere stoner rock? Dan moet je de nieuwe plaat van het Amerikaanse Fu Manchu eens beluisteren. Deze heren uit draaien inmiddels alweer heel wat jaren mee in het circuit en behoeven dan ook geen verdere introductie want fans van bands Queens Of The Stone Age, Clutch, Wolfmother en Spinerette weten inmiddels genoegMeer Lezen
 
God Forbid Earthsblood

Bij het horen van deze bandnaam ging er wel een belletje bij mij rinkelen. Had ik daar niet ooit een promotje van over gekocht van iemand, toen ik nog niet wist dat dat helemaal niet mocht? En ja hoor, mijn geheugen bedriegt me nauwelijks op dit punt. Ergens diep onder het stof verschijnt ie dan, de promo van de 2e van God Forbid, 'Determination'. Ik kan me ergens nog herinneren dat het een soort mix van chaotische en technische metalcore was.

Meer Lezen
 
Goreaphobia Mortal Repulsion

Goreaphobia heeft een roerige geschiedenis. Opgericht in 1988 door Chris Gamble en Alex Bouks heeft deze band naar eigen zeggen een aantal bespottelijke bezettingswisselingen doorgemaakt. Deze gekke geschiedenis is dan ook terug te lezen in het boekje bij de compilatie-cd “Vile Beast of Abomination” uit 2007. Dat is dan ook bijna de grootste release van de band want verder waren er alleen sporadisch singles en demo's te krijgen. En dat voor een band die al 20 jaar bestaat.

Meer Lezen
 
Gorgoroth Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt

Na de hele soap omtrent Gorgoroth's Infernus tegen Gorgoroth's Ghaal en King is er dan nu eindelijk rust in de tent. Infernus heeft in hoger beroep de zeggenschap over Gorgoroth gekregen en de overige twee gingen verder onder de naam God Seed. Al voordat de rechtszaak lang en breed over was ging Infernus al aan de slag met een nieuwe line-up. Als drummer werd ex-Dissection slagman Thomas Asklund aangetrokken en op basgitaar, verrassend genoeg, Frank Watkins van Obituary.

Meer Lezen
 
Gory Blister Graveyard of Angels

Gory Blister verraste drie jaar geleden mij al met hun album 'Skymorphosis' en de cover van Death's '1000 Eyes'. Nu is de band dus weer terug met een nieuw album getiteld 'Graveyard of Angels'. Dat de band een cover van de wat nieuwere Death opnam is niet heel vreemd. Gory Blister speelt zelf ook technische death metal en op het vorige album waren er nogal wat overeenkomsten in muziek tussen de beide bands.

Meer Lezen
 
Graveworm Diabolical Figures

De Italiaanse gothic black metallers van Graveworm brachten onlangs hun nieuwste album ‘Diabolical Figures’ uit via Massacre Records. De band bestaat sinds 1992 en vanaf het debuutalbum ‘When Daylight’s Gone’ (1997) brengt de band trouw elke twee jaar een nieuw album uit waarmee de band inmiddels aanbeland bij nummer zeven. Het album is daarmee de opvolger van het in 2007 verschenen ‘Collateral Defect’.


Meer Lezen
 
Gunfire 76 Casualties & Tragedies

Als Joseph Poole, beter bekend als Wednesday 13 iets nieuws doet, dan moet iedereen die daar gek van is dat ook leuk vinden. Tenminste, zo lijkt het. Aangezien hij een hele nieuwe look heeft aangenomen en weer eens een ander project is begonnen dat de titel Gunfire 76 heeft meegekregen hoop ik altijd dat dit dan de grote doorbraak is die ik hem zo graag gun. We zullen zien, of liever horen.


Meer Lezen
 
Hatebreed For The Lions

Afgelopen maart zag de live CD/DVD ‘Live dominance’ van het Amerikaanse Hatebreed het levenslicht. Voor fans van de band zijn het momenteel dan ook dure tijden want op 11 mei zal het coveralbum ´For The Lions´ via Century Media Records uitkomen. Hatebreed werd in 1994 in New Haven, Connecticut opgericht, de band is beïnvloed door oldschool-hardcorebands zoals Madball, Biohazard en Cro Mags en tegenwoordig wordt de band gezien als een belangrijke vertegenwoordiger van het genre.

Meer Lezen
 
Hatebreed Hatebreed

Voor mij ligt, nou ja, staat meer. Want tegenwoordig gaat de muziek industrie die zo hard schopt tegen downloaden, voor ons reviewers gewoon mee in deze trend. Niks geen promotjes meer, of soms de gewone release, maar lekkere download links. Goed, genoeg geklaagd. Voor mij staat op mijn PC de nieuwe plaat van Hatebreed. De zevende full length in ongeveer 12 jaar, als we de eveneens dit jaar uitgekomen coverplaat meetellen.

Meer Lezen
 
Heaven & Hell The Devil You Know

Het heeft even geduurd, maar sinds 24 april ligt het nieuwe Heaven & Hell album ‘The Devil You Know’ in de winkels. Zoals iedereen weet is Heaven & Hell de band van de voormalig Black Sabbath leden, Tony Iommi (Gitaar), Geezer Butler (Bass), Vinny Appice (Drums) en Ronnie James Dio (Vocals). Na zeventien jaar ligt dan eindelijk de opvolger van het in 1992 uitgebrachte ‘Dehumanizer’ in de winkels.


Meer Lezen
 
Hellebaard Fier

In het lijstje van Gardarika Musikk, een Russisch label dat aan de weg timmert via Dis-Order in Nederland, is Fier van Hellebaard de tweede release die ik op mijn bordje gemikt krijg. Het is hun 4e full length album in 5 jaar en ze spelen hierop wederom Nederlandstalige pagan metal.
Meer Lezen
 
Hermh Cold Blood Messiah

Polen lijkt wel voornamelijk extreme metalbands aan te leveren. Zo ook het nieuwe album van Hermh. De heren draaien ook alweer 15 jaar mee, en zijn nu aangekomen bij hun vierde album. Opgenomen in de Herz studio waar ook Vader en Dies Irae bivakkeren moet het geluid in ieder geval prima in orde maken.Meer Lezen
 
Hod Serpent

Wat krijg je als je leden van obscure bandjes zoals Satan's Goat, Necrovore, Thornspawn en een van GG Allin's supportbands allemaal bij elkaar laat komen? Het antwoord is Hod en een album getiteld ‘Serpent’. Door alle invloeden is dit een kruising tussen black en death metal geworden, waar overheen gewoon een dikke laag kwaadaardigheid ligt. Niet zo vreemd dat dit dan ook uitkomt op Ibex Moon, het label van Incantation-gitarist John McEntee.

Meer Lezen
 
Hysterica Metalwar

Een band vol leuke vrouwen met de naam Hysterica geeft bepaalde verwachtingen. Een ander voordeel is dat de dames uit Stockholm, Zweden komen. Er komt naar mijn mening wel meer leuks uit dat land. Wel heb ik begrepen dat de line-up alles behalve stabiel is en dat er flink gewisseld is met bandleden. Tja, zou het dan echt waar zijn dat vrouwen sneller ruzie maken? De recente line-up is echter een goede, getuige het album en de cover van ‘Metalwar’.

Meer Lezen
 
Icon In Me Human Museum

Het debuutalbum ‘Human Museum’ van Icon In Me is op 24 april via Massacre Records verschenen. Icon In Me is een international bandproject van de Russische gitarist D. Frans (ex Hostile Breed), de Zweedse zanger Tony Jelencovick (M.A.N. ex-Mnemic, Transport League), de Deense drummer Morten Lowe Sorensen (Submission, Scarve, The Arcane Order).


Meer Lezen
 
Illdisposed Burn Me Wicked (re-release)

Tegelijkertijd met de release van het nieuwste Illdisposed album ´To Those Who Walk Behind Us´ dat sinds 28 augustus in de winkels ligt zijn ook de twee oudere releases opnieuw uitgebracht door het Duitse Massacre Records. De kenner weet dan genoeg, maar het gaat hier om de albums ´1-800 Vindication´ (2004) en ´Burn Me Wicked´ (2006), twee albums waarop de band behoorlijk wist te overtuigen.


Meer Lezen
 
Illdisposed To Those Who Walk Behind Us

Eind augustus is het inmiddels negende album van de Deense death metal formatie Illdisposed uitgekomen. Het album van ´Denmark’s Finest´ heeft de titel ´ To Those Who Walk Behind Us´ meegekregen. Na contracten met Roadrunner Records en meest recentelijk AFM Records heeft Illdisposed nu onderdak gevonden bij Massacre Records die ook maar meteen van de gelegenheid gebruik maken om gelijkertijd de albums ´1-800 Vindication´ (2004) en ´Burn Me Wicked´ (2006) opnieuw uit te brengen.

Meer Lezen
 
Illdisposed 1-800 Vindication (re-release)

Illdisposed heeft onlangs de overstap gemaakt naar het Duitse Massacre Records, die van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om naast de release van het nieuwe ´To Those Who Walk Behind Us´ album ook meteen twee oudere albums opnieuw uit te brengen. Het gaat hier om het uit 2006 stammende ´Burn Me Wicked´ en het uit 2004 afkomstige ´1-800 Vindication´


Meer Lezen
 
Indukti Idmen

Het album ´Idmen´ van het Poolse Indukti is op 24 juli via InsideOut Music uitgekomen en is de opvolger van het in 2005 uitgebrachte debuut ´S.U.S.A.R. ´ waarbij de band werd bijgestaan door Riverside's frontman Mariusz Duda. Indukti is een instrumentale band die bestaat uit de gitaristen Piotr Kocimski en Maciej Jaskiewicz, bassist Andrzej Kaczynski, drummer Wawryniec Dramowicz en violiste Ewa Jablonska. Verder wordt de band op deze nieuwe release bijgestaan door enkele gastvocalisten.
Meer Lezen
 
Inmoria Invisible Wounds

Eind juni is het debuutalbum ‘Invisible Wounds’ van het Zweedse Inmoria uitgekomen via Massacre Records. De band is een project van Morgana Lefay zanger Charles Rytkonen, Christer Andersson (Tad Morose) op gitaar, Danne Eriksson (ex-Tad Morose) op keyboards, Henke Westin (Blazing Skies) op bass en Peter Moren (Tad Morose, Steel Attack) achter de drumkit.


Meer Lezen
 
Insolence Audio War 

Op 26 februari is het inmiddels zevende album, getiteld ‘Audio War’ van de Californische crossover-band Insolence uitgekomen via Rodeostar Records. Ik ben verder niet echt bekend met deze band, maar na enig zoekwerk blijkt dat dit album al ergens in 2007 via Powerslave Records is uitgebracht in thuisland Amerika. Wat betreft het geluid van de band, deze ligt in het straatje van bands zoals Dub War, Bad Brains en Skindred.

Meer Lezen
 
IQ Frequency

De Britse progressieve rockband IQ bestaat inmiddels alweer zo’n 28 jaar, de band werd immers in 1981 door gitarist Mike Holmes opgericht. Groot commercieel succes heeft de band nooit weten te behalen, maar toch heeft de band een trouwe en fanatieke schare aanhangers op weten te bouwen. Verder is de bezetting van de band door de jaren heen redelijk stabiel gebleven. Zanger Peter Nicholls heeft ooit de band verlaten om enige jaren later weer terug te keren.

Meer Lezen
 
Iron Age The Sleeping Eye

De jongens van Iron Age uit Austin, Texas werken stevig aan hun reputatie. In 2006 zag het debuutalbum ‘Constant Struggle’ het levenslicht waarop de band wat meer het hard-core pad bewandelde. Echter op deze nieuwe release is de band het overduidelijk wat meer de jaren 80 thrash metal kant opgegaan voorzien van hier en daar een beetje doom. Uiteraard zijn ze niet compleet een nieuwe weg ingeslagen. Want ook de hard-core invloeden zijn nog duidelijk aanwezig en dat geldt dan voornamelijk voor de zangpartijen van zanger Jason Tarpey.
Meer Lezen
 
It Dies Today Lividity

‘Lividity’ is het derde full-length studio album van de Amerikaanse metalcore band It Dies Today. Wel is dit het eerste album voor de nieuwe zanger Jason Wood. Na wat problemen met de release is deze schijf nu eindelijk op de mensheid los gelaten. De band is opgericht in 2001, toen waren de meeste leden pas een jaar of 16 oud. Toch hebben de heren al twee flinke headline tours en diverse support tours op hun naam staan.


Meer Lezen
 
Iwrestledabearonce It's All Happening

Op 31 augustus is het langverwachte debuutalbum van de Amerikaanse avant-garde band Iwrestledabearonce via Century Media Records in Europa uitgekomen. De band is ergens in 2007 opgericht en de stijl van de band is een mix van metalcore, fusion, rock, jazz, mathcore, country, grind en deathcore waardoor de band moeilijk in één hokje is te stoppen. De band bracht al snel na de oprichting hun eerste self-titled EP uit met daarop samples van onder andere “Super Mario Bros” en “Scary Movie” om er enkele te noemen.
Meer Lezen
 
Judas Priest A Touch Of Evil Live

Daar is dan de zoveelste live plaat van de Britse heren van Judas Priest. Als je niet bij de concerten geweest bent, is dit een goed alternatief om de sfeer van een Priest concert op te pikken. Alles klinkt lekker rauw en echt. Er zal best wel hier en daar wat gesleuteld zijn om het in zijn geheel aardig te laten klinken. Echter is het gewoon wat je van een live cd mag verwachten. Rauw en absoluut niet foutloos. Voor de sommigen een teleurstelling en voor anderen een mooie plaat.

Meer Lezen
 
K3 Garden Of Death

De vergelijking met de 3 meiden van het ons bekende kinderbandje K3 is gelijk al een slechte start voor deze band. Echter komt deze band uit Hongarije en daar kennen ze “onze” K3 natuurlijk niet. Dit trio speelt AOR/hardrock van redelijk niveau voorzien van hier en daar een harde riff die meer de metal kant op gaat.Meer Lezen
 
Killswitch Engage Killswitch Engage

Het duurt even, maar dan heb je ook wat, het nieuwe album van Killswitch Engage doet het in 2006 uitgebrachte ‘As Daylight Dies’ snel vergeten. Dit is een wijziging in de stijl en wijze van de band, eigenlijk lijkt het bijna op een nieuwe start. Het nieuwe album heeft dan ook net als het uit 2002 stammende debuutalbum de titel ‘Killswitch Engage’ meegekregen. De vijf heren uit Massachusetts laten ons, met deze knappe plaat, weten dat ze op de goede weg zijn.

Meer Lezen
 
Kiss Sonic Boom

Mijn eerste gedachte is: oh jee toch weer een nieuw Kiss album? Hebben de mannen geld nodig? Ik ben benieuwd. Verder roep ik wel vaker dat het veelal beter is voor de vele oudgedienden in het metal en rock wereldje om te stoppen op het hoogtepunt. Dat daar niet altijd naar geluisterd word, dat begrijp ik wel. Er is inmiddels al veel geschreven over de bezettings en line-up wisselingen van de band. Ook over de stelling “vroeger was alles beter” ga ik het niet al te veel hebben want we leven nu in 2009 en we moeten het doen met wat er nu aangeleverd wordt.

Meer Lezen
 
Kittie In The Black

Na diverse line-up wijzigingen en evenveel platenlabels is hier weer een nieuw schijfje van de Canadese band Kittie. 'In The Black' is het vijfde studioalbum van deze band. Tot op heden heeft deze band bestaande uit alleen maar dames mij niet weten te bekoren, dus ik ben benieuwd wat ik nu te horen krijg. De band kan valt overigens het beste in het nu-metal genre te plaatsen.


Meer Lezen
 
Koritni Game Of Fools

Afgelopen maand kwam via Bad Reputation Records het album ‘Game Of Fools’ van het uit Sydney afkomstige Koritni uit. Het album is daarmee de opvolger van het in begin 2007 uitgebrachte ‘Lady Luck’ wat mij indertijd wel kon bekoren.Meer Lezen
 
Kreator Hordes of Chaos

Na vier lange jaren wachten ligt dan eindelijk het nieuwe Kreator album op ons te wachten, het album dat de titel ‘Hordes of Chaos‘ heeft meegekregen en zal op 19 januari verschijnen. Opgenomen ditmaal in een live-setting onder leiding van Moses Schneider zou deze plaat het live-gevoel meer moeten overbrengen dan het vorige, wat klinischere 'Enemy of God'.

Meer Lezen
 
Laaz Rockit City's Gonna Burn (Re-release)

Eerder dit jaar bracht het Duitse Massacre Records al de albums ´Know your Enemy´ en ´Annihilation Principle´ van Laaz Rockit opnieuw uit en nu is dan ook het uit 1984 stammende debuutalbum aan de beurt. Het is dan ook duidelijk dat Massacre Records en met mindere mate ook de band probeert mee te varen op alle reünies en comebacks die er zijn. Verder is het gewoon een feit dat de jaren 80 thrash muziek het lekker doet op dit moment.

Meer Lezen
 
Laaz Rockit No Stranger To Danger (Re-release)

Het origineel van dit tweede album van het uit de bay-area afkomstige Laaz Rockit, getiteld ´No Stranger To Danger´ stamt uit 1985. Dit is wederom een re-release die via het Duitse Massacre Records op de markt is gebracht dat momenteel behoorlijk aan de weg timmert. Het label heeft immers nagenoeg de complete Laaz Rockit discografie uitgebracht want eerder dit jaar verschenen al de albums ´Know your Enemy´, ´Annihilation Principle´.

Meer Lezen
 
Laaz Rockit No Stranger To Danger (Re-release)

Eerder dit jaar bracht het Duitse Massacre Records al de eerste vier albums van het uit San Francisco afkomstige Laaz Rockit opnieuw uit. Nu is het dan ook de beurt aan de laatste twee albums, te weten het vijfde uit 1991 stammende album ‘Nothing$ $acred’ en het nooit officieel in Europa verschenen live album ‘Taste Of Rebellion’.Meer Lezen
 
Laaz Rockit Taste Of Rebellion & Live Untold (Re-release)

Al met al is deze release dus een ware must voor iedere Laaz Rockit fan die dit album nog niet in huis heeft. De live opnames van de show stammen uit 1992, die de band opnam in Tokyo, Japan. De band is te horen in hun nadagen van hun carrière vlak voordat de band uiteindelijk de handdoek in de ring gooide maar het enthousiasme van zanger Michael Coons is nog steeds even groot. Wat betreft de setlist, deze bestaat uit een aantal klassiekers zoals

Meer Lezen
 
Lamb Of God Wrath

De roots van Lamb of God worden in 1990 gelegd door Mark Morton, Chris Adler en John Campbell toen de band nog met de naam Burn The Priest door het leven ging, echter begin 1999 wordt de band naam in Lamb of God veranderd. Dit betekend dus dat de band al een aardige tijd in de scene meedraait. Het nieuwe, inmiddels vijfde album “Wrath” zal op 20 februari via Roadrunner Records uitkomen en is de opvolger van het in 2006 verschenen ‘Sacrament’.

Meer Lezen
 
Leeches Of Lore Leeches Of Lore

Onlangs ontving ik een stapeltje cd’s van het Amerikaanse stonerlabel MeteorCity Records met daarbij ook deze release van Leeches Of Lore. De band werd eind 2007 opgericht, het is dus niet zo verwonderlijk dat ik tot nu toe nog nooit van de band had gehoord. Het schijnt echter zo te zijn dat de band in 2008 een zes nummers tellende EP heeft uitgebracht waarvan er ook een viertal op dit debuutalbum van het uit Albuguergue, New Mexico afkomstige duo zijn beland.

Meer Lezen
 
Let The Night Roar Let The Night Roar

Via het Amerikaanse MeteorCity Records is begin november het gelijknamige debuutalbum van Let The Night Roar uitgekomen. De band is mede opgericht door gitarist Jeff Juszkiewicz die we onder meer kennen van het deathmetal gezelschap Malevolent Creation en Leviathan. Het album is voorzien van een achttal stonermetal songs die een beetje in het straatje liggen van bands als High on Fire en Internal Void gemixt met het metalen geweld van Celtic Frost en Venom zoals het bijgeleverde promoblaadje aangeeft.

Meer Lezen
 
Levarage Circus Colossus

Op 21 november is alweer het derde album van het Finse Levarage verschenen dat de titel ’Circus Colossus’ heeft meegekregen. Deze nog jonge band maakt melodische heavy metalen ik zou de muziek van Levarage dan ook in het straatje van bands als Sonata Arctica, Nightwish en Evergrey willen plaatsen. Verder is de band is mij eigenlijk totaal onbekend maar dat zal er wel mee te maken hebben dat de band volgens mij nog nooit in onze omgeving op tour geweest is.

Meer Lezen
 
Lillian Axe Sad Day On Planet Earth

De Amerikaanse hardrockers van Lillian Axe bestaan al sinds eind jaren tachtig en brachten in de eerste jaren van hun bestaan een viertal albums uit, waaronder het uit 1992 stammende ‘Poetic Justice’ dat in eigen land zelfs een paar kleine hitjes opleverden. Het album wist zelf plaats 28 in de Amerikaanse Billboard Top Heatseekers te bereiken.Meer Lezen
 
Lions Share Dark Hours

Het nieuwe album van de Zweedse melodic heavy-metalband Lion’s Share zal op 26 maart via Blistering Records uitkomen. Het album heeft de titel ‘Dark Hours’ meegekregen en is de opvolger van het in 2007 verschenen comeback album ‘Emotional Coma’.

Het album opent met het felle ‘Judas Must Die’, een uptempo song met scheurend gitaarwerk, messcherpe solo’s, snelle drumpartijen en uitstekend zangwerk.
Meer Lezen
 
Litmus Aurora

Het derde album van de Engelse spacerock band Litmus is onlangs uitgekomen via Rise Above Records en heeft de titel ‘Aurora’ meegekregen. Het album is de opvolger van het in 2007 verschenen ‘Planetfall’. De band werd ergens in 1999 opgericht en niet veel later werd het debuutalbum ‘You Are Here’ in eigen beheer uitgebracht.Meer Lezen
 
Loch Vostok Reveal No Secrets

Zoals de band zelf aangeeft. Een band voor alle fans van Children of Bodom, In Flames en Arch Enemy. Daar hebben ze niks teveel mee gezegd. De muziek klinkt qua stijl erg veel op die van de genoemde bands. Strakke snelle rifs, zang die varieert van helder tot grunt/scream en natuurlijk veel effecten met het keyboard. Het is zeker geen kleine band in 2006 hebben ze getourd met King Diamond en Secret Sphere.


Meer Lezen
 
Long Distance Calling Avoid The Light

Het Duitse Long Distance Calling zal op 27 april hun tweede album, getiteld ‘Avoid The Light’ uitbrengen via het Superball Music label en is daarmee de opvolger van het in 2007 uitgebrachte ‘Satellite Bay’.

Het album opnet meteen met de langste song van het album, het ruim twaalf minuten durende ‘Apparitions’. De song begint met wat rustig gitaarspel waarna al snel de rest van de band invalt.

Meer Lezen
 
Lynyrd Skynyrd Gods & Guns

Op 28 september komt het nieuwe studioalbum van onze southern rockers van Lynyrd Skynyrd uit via Roadrunner Records. Het album heeft de titel ‘God & Guns’ meegekregen en is opgenomen in Nashville onder leiding van de legendarische producer Bob Marlette. ‘God & Guns’ is de langverwachte opvolger van het in 2003 verschenen album ‘Vicious Cycle’. Het in de jaren zestig opgerichte Lynyrd Skynyrd heeft enkele zeer grote hits op zijn staan zoals “Free Bird” en “Sweet Home Alabama”.

Meer Lezen
 
Madder Mortem Eight Ways

Madder Mortem komt uit het mooie Noorwegen. Madder Mortem klinkt behoorlijk modern en lekker dwars en apart met een vrouwelijke bizarre zangeres. De band speelt een soort van semi-gothic-achtige metal met een flinke vleug doom. De sfeervolle rock met strakke gitaren en af en toe een flinke ingewikkelde solo zijn samengesmolten met de gevarieerde zanglijnen van zangeres Agnete tot een geheel die je niet vaak hoort.

Meer Lezen
 
Madina Lake Attics to Eden

Op 1 mei is het tweede album, getiteld ‘Attics to Eden’ van Madina Lake via Roadrunner Records uitgekomen. Het album is daarmee de opvolger van het in 2007 verschenen debuutalbum ‘From Them, Trough Us, To You’. Deze jonge Amerikaanse band Madina Lake timmert dan ook hard aan de weg. Zo speelt de band dit jaar alle shows mee op de prestigieuze Warped Tour en kreeg de band in 2007 de Award voor Best International Newcomer van het Engelse blad Kerrang.

Meer Lezen
 
Magnum Into The Valley Of The Moonking

De al meer dan 30 jaar meedraaiende Britse rockband Magnum werd 1972 opgericht en in 1978 kwam het debuutalbum 'Kingdom of Madness' uit, dat de 54ste plaats in de UK Charts wist te behalen. De band wist in Europa door de jaren heen een behoorlijke fanbase op te bouwen maar in Amerika brak de band nooit echt door. Het uit 1988 stammende ‘Wings of Heaven’ het meest succesvolle album van de band.
 

Meer Lezen
 
Mandragora Scream Volturna

Eind November is het inmiddels vierde album van het uit Italië afkomstige Mandragora Scream via Massacre Records verschenen. Het album is heeft de titel ‘Volturna’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het uit 2006 stammende ‘Madhouse’. Deze heren en dame van Mandragora Scream spelen een soort overdreven gothic gemixt met metal en hier een daar een vleugje darkwave.
 

Meer Lezen
 
Månegarm Nattväsen

Afgelopen november is alweer het achtste album van het Zweedse Månegarm uitgekomen, het album heeft de titel ‘Nattväsen’ meegekregen dat zoiets betekend als ‘Night Creatures’. De heren maken stevige viking / pagan metal voorzien van hier en daar een vleugje blackmetal. Natuurlijk ontbreken de mooie epische stukken niet, deze zijn weer overgoten met een sausje van melodie en rauwe stukken en een vleugje folk.
 

Meer Lezen
 
Marduk Wormwood (Luistersessie)

Men schrijve het jaar 2009, 7 augustus. Ondergetekende bevindt zich in Bad Berka, nabij Weimar. Bad Berka hoor ik u denken? Jawel, dat is namelijk het dorpje waar al aardig wat jaartjes Party-San open air georganiseerd wordt. Wat wilde het toeval nu? Na de vorige avond door Marduk helemaal kapot geknuppeld te zijn met “Panzer Division Marduk” integraal afgevuurd op onze oren, kon er nog een schepje bovenop. In het plaatselijke Hotel werd een luistersessie georganiseerd voor de nieuwe langspeler van onze Zweedse vrienden, getiteld “Wormwood”.

Meer Lezen
 
Martyr Fear The Universe

Op 20 februari is het album ‘Fear The Universe’ van de Nederlandse band Martyr verschenen via Rusty Cage Records. Dit album bevat naast het uit 1985 stammende debuutalbum ‘For The Universe’ tevens een vijftal nieuwe songs. Het debuut werd voor deze gelegenheid nog opnieuw geremasterd, maar het blijft appels met peren vergelijken. Tijdens het beluisteren van het nieuwe album van Martyr dacht ik onwillekeurig aan soep: Zo heb je Cup-a-Soup en echte zelfgemaakte soep.

Meer Lezen
 
Mean Streak Metal Slave

Het Zweedse Mean Streak is ergens in 2006 opgericht door bassist Peter Andersson, waarop werd begonnen met het schrijven van het materiaal van het debuutalbum. Al snel had de band voldoende materiaal bij elkaar voor een volwaardig album waarop de band de Downland Studio introk om de songs op te nemen. De nummers werden vervolgens gemixt door niemand minder dan Fredrik Nordström (In Flames, Hammerfall) in de befaamde Studio Fredman. Het debuutalbum, dat de titel ‘Metal Slave’ heeft meegekregen zal via Black Lodge Records verschijnen.

Meer Lezen
 
Megadeth Endgame

We schrijven 2009, Megadeth brengt hun nieuwe album 'Endgame'. Sommige mensen vinden de nieuwe hoes interessant, anderen moeten spontaan naar de wc rennen vanwege de computer-gemaakte voorkant in plaats van een fatsoenlijke tekening. Maar er was een ding waar iedereen het wel over eens was: Megadeth heeft weer een goed, maar dan ook gewoon echt goed, album uitgebracht!


Meer Lezen
 
Metalium Grounded, Chapter Eight

Het inmiddels achtste album van het Duitse Metalium heeft de titel ‘Grounded, Chapter Eight’ meegekregen en is onlangs via Massacre Records uitgekomen. Dat de band niet stil zit blijkt wel uit het feit dat dit alweer het achtste album is in het tienjarige bestaan van de band. In deze periode bracht de band tevens 2 DVD’s, een live EP en een stripboek uit waarmee de band inmiddels een vaste waarde heeft weten te veroveren binnen de Europese powermetal scene.

Meer Lezen
 
Moonstone Project Rebel On The Run

Op 29 mei zal het album ‘Rebel On The Run’ van het Moonstone Project verschijnen, het Moonstone Project is een zeer ambitieus project van de Italiaanse gitarist Matt Filippini en keyboardist Alessandro Del Vecchio die een aantal zeer bijzondere muzikanten en zangers om zich heen heeft weten te verzamelen. Zo zijn tien van de in totaal elf songs op het album ingezongen door niemand minder dan James Christian (House Of Lords).

Meer Lezen
 
Moss Tombs of the Blind Drugged 

Het driekoppige Moss uit Engeland maakt flinke trage doom metal, het is vet en langzaam. De nummers duren behoorlijk lang maar zijn nog redelijk te behappen. De songs zijn dan ook een stuk korter dan de nummers op de voorgaande cd’s. Een cd met vier nummers kan je geen volledige cd noemen, maar samen duren die nummers toch een dikke 40 minuten.


Meer Lezen
 
Munruthel Ориянские Сказанья (Oriana's Tales)

Nou nou, beste luisterbuiskinderen. Wat er nu toch weer op het bureau van uw reviewer beland is... Het wordt met de week vreemder. Na de releases van Hellebaard en Alvheim op Gargardarikka Music, krijg ik nu het werkstuk Ориянские Сказанья (Oriana's Tales) van Munruthel voor mijn kiezen. Het blijkt te gaan om een re-release van Oriana`s Tales, oorspronkelijk uit 1999.


Meer Lezen
 
My Dying Bride For Lies I Sire

My Dying Bride kondigt met ‘For Lies I Sire’ alweer hun tiende album aan. Net als de voorgaande releases presteert de band het eveneens de meest bedroefde sfeer mogelijk te laten proeven. Volgens de gitarist Andrew Craighan doet het album aan als “empty and bleak with flashes of rage”. Deze statement verklapt natuurlijk helemaal niets bij een band als deze aangezien al het werk dat we van ze gewend zijn wel aansluit bij deze stelling.

Meer Lezen
 
Mystic Prophecy Fireangel

De Duits/Griekse powermetal formatie Mystic Prophecy zet met hun zesde studio album ‘Fireangel’ dezelfde lijn voort als op hun vorige album ‘Satanic Curses’ (2007). Sterker nog, ik had de review die ik destijds voor voorgenoemd album schreef kunnen knippen en plakken en dan was er geen woord van gelogen. Wel zou ik dan de kanttekening plaatsen dat de band iets volwassener is geworden qua sound.


Meer Lezen
 
Nachtgeschrei Am Rande Der Welt

Op 20 maart is het album ‘Am Rande Der Welt’ van het Duitse Nachtgeschrei uitgekomen via Massacre records en is daarmee de opvolger van het in 2008 verschenen debuutalbum ‘Hoffnungsschimmer’. Verder is mij eigenlijk niet veel meer bekend over de band die inmiddels al het podium deelde met bands zoals Die Apocalyptischen Reiter, Haggard, Subway To Sally, Korpiklaani en Turisas.


Meer Lezen
 
Napalm Death Time Waits For No Slave

Goedemorgen dames en heren, Napalm Death is er weer, en hoe! Met hun 13e full length studio album, de ontelbare 7”, 12”, splits, live albums en 2 cover platen niet meegeteld. “Time waits for no slave” heet het nieuwe werkstukje, en ik zit weer achterovergeslagen in mijn stoel door de energie die deze gasten weer voor de dag brengen.Meer Lezen
 
Narnia Course Of A Generation

Het Zweedse Narnia werd ergens in 1997 opgericht. De band bracht inmiddels vijf volwaardige albums uit waarvan het uit 2006 stammede ‘Enter The Gate’ de laatste was waarop zanger Christian Rivel te horen was, die begin 2008 de band heeft verlaten. Narnia heeft echter niet stil gezeten, na het vertrek van Christian en heeft de band in Germán Pascual een nieuwe zanger gevonden die te horen is op het nieuwe album ‘Course Of A Generation’.

Meer Lezen
 
Nashville Pussy From Hell To Texas

Op 16 februari zal het nieuwe, inmiddels vijfde album van Nashville Pussy ‘From Hell To Texas’ uitkomen via Steamhammer / SPV, het album is de opvolger van het 2006 stammende ‘Get Some’. Onvermoeibaar als ze zijn stort Nashville Pussy zich van de ene in de andere tour, spelen tot je er letterlijk bij neer valt en iedere dag weer een topshow neerzetten lijkt het motto van de band. De band heeft de laatste jaren dan ook een behoorlijke live reputatie weten op te bouwen.

Meer Lezen
 
Nebula Heavy Psych

Nebula is een Amerikaanse, psychedelische, stoner rockband die werd opgericht door voormalig Fu Manchu leden Eddie Glass (gitaar) en Ruben Romano (drums) die in 2007 werd vervangen door Rob Oswald. Afgelopen juli is het album ‘Heavy Psych’ via Teepee Records verschenen. Echter om over een volwaardig nieuw album te spreken gaat wat te ver, de eerste zes songs op deze release verschenen dan ook al een jaar geleden op de ‘Heavy Psych’ tour-only EP.

Meer Lezen
 
Necrophobic Death To All

Voorganger 'Hrimtursum' liet al horen wat Necrophobic het beste deed: Dissection-achtige melodie mengen met Zweedse death-metal en zo een kwaadaardig en satanistisch brouwsel maken. En op opvolger 'Death To All' zijn de heren daar rustig mee doorgegaan. Met een hoes getekend door Erik Danielsson van Watain zijn de Zweden helemaal klaar voor de strijd.


Meer Lezen
 
New Keepers Of The Water Towers  Chronicles

Ook het Zweedse New Keepers Of The Water Towers heeft een deal met het Amerikaanse MeteorCity Records binnen weten te halen. Het label is inmiddels uitgegroeid tot hoofdleverancier van stonerrock en doommetal bands en alles wat daartussen ligt zoals bands als The Atomic Bitchwax, Hermano, Spirit Caravan en Nebula. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze Zweden degelijke stonerrock spelen.


Meer Lezen
 
Nightstalker Superfreak

Via het Amerikaanse MeteorCity Records is onlangs het album ‘Superfreak’ van de Griekse psychedelische, stoner rock band Nightstalker uitgekomen. De band werd in 1989 opgericht en ‘Superfreak’ is volgens het bijgevoegde promoblaadje alweer het vijfde album van de band en is daarmee de opvolger van het uit 2004 stammende ‘Just A Burn‘. Deze band heeft in de loop der jaren veel te kampen gehad met bezettingswisselingen maar nu lijkt het trio stabiel te zijn. Verder is mij eigenlijk niet zoveel bekend over deze band, dus snel over naar de muziek.
Meer Lezen
 
Ooh La La Free At Last

Op 12 april zal het album ‘Free At Last’ van het uit Sidney afkomstige Ooh La La verschijnen via Bad Reputation Records. De band is in Europa volgens mij nog behoorlijk onbekend, echter in thuisland Australië heeft de band al enkele EP’s op haar naam staan. Daarnaast wist de band in Australië een behoorlijke live reputatie op te bouwen en nu is dus ook Europa aan de beurt. Het geluid van de band ligt overigens in het straatje van bands zoals The Black Crowes, Led Zeppelin, Jimmy Hendrix.
 
Meer Lezen
 
Old Man's Child Slaves Of The World

Op 18 mei zal het nieuwe album van de melodieuze black metal formatie Old Man’s Child via Century Media Records uitkomen. Het album heeft de titel ‘Slaves Of The World’ meegekregen en is de opvolger van het in 2005 verschenen ‘Vermin’. Old Man’s Child werd in de zomer van 1994 opgericht door zanger/gitarist Galder, gitarist Jardar en drummer Tjodalv. De drie ontdekten al snel hun gezamenlijke liefde voor black metal en uiteindelijk werd het een persoonlijke mix van thrash, death en symfonische black metal.
Meer Lezen
 
Oliver Weers Get Ready

Op 1 mei is het debuutalbum van Oliver Weers verschenen via Target Records in Europa verschenen. Het album heeft de titel ‘Get Ready’ meegekregen.0 Het album was al sinds afgelopen jaar verkrijgbaar in thuisland Denemarken maar gelukkig heeft Target Records alsnog besloten het album ook in de rest van Europa uit te brengen. De heer Weers heeft voor zijn debuutalbum een behoorlijke lijst met muzikanten aangetrokken.
 
Meer Lezen
 
OSI Blood

Het nieuwe album van het duo Jim Matheos (Fates Warning) en Kevin Moore (Chroma Key, ex Dream Theater), oftewel OSI heeft de naam ‘Blood’ meegekregen en zal op 27 april via Insideout Music verschijnen. In 2003 zag het eerste album, getiteld ‘Office Of Strategic Influence’ het levenslicht gevolgd door ‘Free’ in 2006 en nu is komt er dan, na opnieuw drie jaar binnenkort weer een nieuw album uit. Werd de band op het voorgaande werk nog bijgestaan door drummer Mike Portnoy (Dream Theater), op deze nieuwe release is het drummer Gavin Harrison (Porcupine Tree) die de heren Matheos en Moore bijstaat.
 
Meer Lezen
 
Parachutes The Working Horses

Op 25 september is het inmiddels derde album van het Duitse Parachutes via Redfield Records verschenen. Het album heeft de titel ’The Working Horses’ meegekregen en is de opvolger van het in 2008 verschenen ’ Vultures’. De band werd in 2004 opgericht en bracht in 2006 het debuutalbum ‘...And I Won’t Stop’ uit. Verder heeft de band in thuisland Duitsland een behoorlijke live status weten op te bouwen, zo werd er opgetreden met bands als Caliban, Taking Back Sunday, Underoath en Rise Against.
Meer Lezen
 
Paradise Lost Faith Divides Us, Death Unites Us

De band Paradise Lost wilde de laatste jaren nog wel eens flink wisselen van muziekstijl. De diversiteit staat dan ook voorop als je naar hun oudere albums kijkt. Deze Britten draaien dan ook niet voor niets al zo’n 21 jaar mee. Het gaat van soft naar stevig en het zal mij benieuwen wat de band er deze keer van heeft gebakken. Paradise Lost kende hoogtijdagen met het uitbrengen van de albums ‘Shades Of God’ (1992), ‘Icon’ (1993) en ‘Draconian Times’ (1995) echter met het uitbrengen van het album ‘Host’ in 1999 was de band het spoor volledig bijster.
 
Meer Lezen
 
Pat McManus Band 2PM

Pat McManus is bij de wat oudere rockfan ongetwijfeld bekend van het hardrocktrio Mama’s Boys waar hij samen met zijn broers John en Tommy in de jaren tachtig deel van uitmaakte. Echter na het overlijden van een van de broers een aantal jaar geleden werd het even stil rondom Pat. Wel werd er hier en daar nog wel wat werk als studio en sessie muzikant verricht, maar meer dan dat zat er niet in.
 
Meer Lezen
 
Paul Gilbert & Freddie Nelson United States

Na twee instrumentale albums vond Paul Gilbert het weer tijd voor een vocaal album. In plaats van zelf achter de microfoon te kruipen (Paul wilde naar eigen zeggen zijn gitaarspel op niveau houden), heeft iemand anders de honneurs waargenomen: Freddie Nelson, een voor mij onbekende zanger. Na een zomer samen te hebben gezeten, hadden ze genoeg materiaal en het resultaat heet United States.


Meer Lezen
 
Pestilence Resurrection Macabre

Wederom een echte Hollandse klassieker, zullen we maar zeggen. Na een jaar of vijftien weggeweest te zijn, komt een deel van het legendarische Pestilence weer bij elkaar om de grondvesten van Nederland te doen schudden. Of de heren nou heel graag een comeback wilden maken, of dat er gewoon nog een cd gemaakt moest worden in verband met contractuele verplichtingen is niet helemaal met zekerheid te zeggen. Dit in verband met het uitblijven van succes van C-187 met in de gelederen Tony Choy en oprichter Mamelli, waarvan in 2007 het album ‘Collision’ verscheen via Mascot Records.
Meer Lezen
 
Porcupine Tree The Incident

Steven Wilson is een bezige bij. Naast zijn werk als producer is hij bezig met muzikale zijprojecten als No-Man, Bass Communion, Blackfield en zijn meest recente solo-album Insurgentes, maar de meest bekende naam waaronder hij opereert is toch zijn band Porcupine Tree. Met ‘The Incident’ levert Wilson alweer het tiende studioalbum van de groep af.Meer Lezen
 
Rebellion Arise: From Ginnungagap To Ragnarok

Het Duitse Rebellion werd ergens in 2001 opgericht op het moment dat gitarist Uwe Lulis en bassist Tomi Göttlich de band Grave Digger hadden verlaten. Het debuut ‘A Tragedy In Steel Full’ van de band kwam ergens in 2002 en was een conceptalbum dat handelde over William Shakespeare's werk Macbeth gevold door ‘Born A Rebel’ in 2003. Inmiddels is het langverwachte vijfde album uitgekomen. Het album heeft de titel ‘Arise: From Ginnungagap To Ragnarok - History of the Vikings Vol. III’ meegekregen.
Meer Lezen
 
Redemption Snowfall On Judgement Day

De Amerikanen van Redemption hebben een vierde schijfje uitgebracht. En wat voor eentje, deze progressieve metallers weten hoe het moet. Deze schijf bevat tien mooie progressieve songs met veel melodie en hier en daar stevige stukken. Redemption werd in 2000 opgericht door gitarist Nicolas van Dyk en de band is inmiddels uitgegroeid tot een van meest toonaangevende bands in de progressieve metal scene. Naast bandleider van Dyk bestaat de band verder uit vocalist Ray Alder (Fates Warning), gitarist Bernie Versailles (Agent Steel) en toetsenist Greg Hosharian.

Meer Lezen
 
Resurrection Embalmed Existence (Re-release)

Afgelopen juni is het album ‘Embalmed Existence’ van het Amerikaanse death metalband Resurrection opnieuw uitgebracht door Massacre Records. De band werd in 1990 opgericht en werd in 1996 alweer opgeheven om vervolgens in 2005 weer bij elkaar te komen dat in 2008 resulteerde in het comeback album ‘Mistaken for Dead’.


Meer Lezen
 
Ricky Warwick Belfast Confetti

De Noord Ierse Ricky Warwick, geboren in het plaatsje Newtownards heeft nu een manier gevonden om zijn roots te eren. Met dit derde solo album slaat Ricky weer een andere weg in. De typische Ierse Folk-achtige akoestische nummers spreken voor zich. We kennen Ricky Warwick natuurlijk vooral als de ex-man van Vanessa Warwick van het o zo beroemde headbangersball op MTV en als de zanger van de almachtige band The Almighty.
 
Meer Lezen
 
Riverside Anno Domini High Defenition

Het nieuwe album van de Poolse progressieve, symfonische metal band Riverside heeft de titel ‘Anno Domini High Defenition’ meegekregen en zal op 22 juni via Insideout Music verschijnen. Het album is de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Rapid Eye Movement’ die de trilogie over het menselijk brein afsloot die begonnen was met het debuutalbum ‘Out Of Myself’.


Meer Lezen
 
Saga The Human Condition

Op 27 april zal het nieuwe Saga album, getiteld ‘The Human Condition’ uitkomen via Insideout Music. Deze Canadese prog / rock band bestaat inmiddels al ruim dertig jaar. Ik moet echter toegeven, veel muziek van deze band kende ik eigenlijk niet, of het moet het voorgaande album ’10.000 Days’ zijn dat in 2007 uitkwam. Op dit album was voor het laatst zanger en boegbeeld van de band, Michael Sadler te horen. Zijn plaats wordt op deze nieuwe release ingenomen door Rob Moratti en de grootste vraag voor iedereen na het ‘10.000 Days’ album was hoe het de band verder zou vergaan zonder de heer Sadler.
 
Meer Lezen
 
Sacred Steel Carnage Victory

Vandaag krijg ik de nieuwe heavy metal schijf ‘Carnage Victory’ van Sacred Steel voor mijn neus geschoven. Dit is alweer het zevende glimmende schijfje van de Duitse heren die in thuisland Duitstland bijna een cult-status hebben. De muziek bevat goede en rappe gitaar riffs en is overgoten met een sausje van thrash geluiden en ook kan ik af en toe een klein beetje doom ontdekken.
 

Meer Lezen
 
Saidian Evercircle

De Duitse powermetal band Saidian werd in 2004 opgericht door toetsenist Markus Bohr en binnen een jaar brachten de heren hun eerste album uit, de plaat droeg de titel ‘For Those Who Walked The Path Forlorn’. Ter promotie van dit album ging men op toer met Jon Oliva’s Pain en als blijk van waardering leverde Jon Oliva een vocale bijdrage op het volgende Saidian album ‘Phoenix’ (2006).
 

Meer Lezen
 
Sarke Vorunah

Sarke als persoon is geen nieuweling op muziekgebied. Khold, Tulus en Sensa Anima zijn enkele van de bandjes waarin Thomas Berglie al speelde. Nu werd het echter tijd voor hem om een eigen band te beginnen waarin hijzelf alle instrumenten bespeeld. Om het geheel nog meer te laten klinken als de muziek van vroeger werd Nocturno Culto gestrikt om de vocalen voor z'n rekening te nemen.


Meer Lezen
 
Saxon Into The Labyrinth

Op 12 januari zal het inmiddels negentiende album van het Britse Saxon uitkomen via Steamhammer/SPV. Het album werd opgenomen in Charlie Bauerfiend’s (Blind Guardian, Helloween, Hammerfall) studio in Krefeld, Duitsland en is de opvolger van het in 2007 verschenen ‘The Inner Sanctum’.


Meer Lezen
 
Science Faxtion Living On Another Frequency

Science Faxtion is een samenwerkings project van bassist Bootsy Collins (P-Funk) en gitarist Buckethead (Guns 'N' Roses), de zangpartijen worden verzorgd door Greg Hampton en verder komen we nog een hele rij gastmuzikanten tegen op het album. De heren Collins en Buckethead brengen ons op dit album een mix van funk, metal, pop, elektronica, techno en aanverwante geluidseffecten.


Meer Lezen
 
Sepultura A-lex

Het nieuwe Sepultura album, getiteld 'A-Lex' zal op 26 januari via Steamhammer / SPV uitkomen. Voordat ik deze plaat begon te luisteren, vroeg ik mij toch af: na het nieuws dat ook Igor Cavalera ook Sepultura had verlaten, zou ik de volgende plaat nog wel kunnen zien als een echte “Sepultura” plaat. Ik bedoel, het laatste oprichtende lid heeft de band verlaten, alleen Paulo Jr is nog een origineel bandlid, wat kunnen we nog van deze band verwachten?

Meer Lezen
 
Shadows Fall Retribution

In mijn cd speler draait het inmiddels alweer het vijfde studioalbum van Shadows Fall zijn rondjes. Het album genaamd ‘Retribution’ is een album met tien uitstekende nummers. De stijl die band heeft is niet echt in een hokje te plaatsen. Sommige nummers zijn snel met veel death metal invloeden. Andere nummers doen weer meer hard-rock achtig aan. Zoals de zanger ook zegt zijn ze in de loop van de tijd een stuk zelfverzekerder geworden in het maken van hun albums. Dit resulteert dan ook in een stukje goede muziek.

Meer Lezen
 
Sidewaytown Years In The Wall

Eind november 2009 is album ‘Years In The Wall’ van het Duitse Sidewaytown verschenen via Viva Hate Records. Sidewaytown is een project van Markus Baltes die na het uiteenvallen van Autumnblaze in 2005 naar een nieuwe uitdaging zocht. Volgens de bijgeleverde info scheets werd het album is in 2007 al eens opgenomen met een Zweedse producer maar dit bleek een grote teleurstelling te zijn.


Meer Lezen
 
Sights & Sounds Monolith 

Sights & Sounds is en Canadese band met in de gelederen onder meer zanger, gitarist Andrew Neufeld van de hardcore punk band Comeback Kid en diens broer Joel Neufeld die tevens werkzaam is in de band Sick City. De band wordt gecompleteerd met Matt Howes en Adrian Mottram, beiden van Figure Four. Sights & Sounds werd in 2006 opgericht en niet veel later in 2007 verscheen vervolgens hun eerste self-titled EP. Het debuutalbum ‘Monolith’ werd geproduceerd door Devin Townsend.

Meer Lezen
 
Skindred Shark Bites and Dog Fights

Onlangs is het album ‘Shark Bites and Dog Fights’ van de Engelse reggae-metal band Skindred uitgekomen via Bieler Bros Records. De band onder aanvoering van voormalig Dub War zanger Benji brak in 2002 door met hun debuutalbum ‘Babylon’. Het nieuwe album is alweer het derde album van de band en is daarmee de opvolger van het in 2007 verschenen ‘Roots Rock Riot’.


Meer Lezen
 
Slayer World Painted Blood

Zo’n drie jaar na het uitstekende ‘Christ Illusion’ komt Slayer eindelijk met de opvolger ‘World Painted Blood’ op de proppen. Het album werd geproduceerd en gemixt door de heren Greg Fidelman en de welbekende Rick Rubin. Slayer behoeft natuurlijk geen verdere introductie en na enkele luisterbeurten kan ik concluderen dat deze nieuwe schijf klinkt zoals het moet zijn. Dikke vette old-school nummers in Slayer stijl! Dat deze heren helemaal bovenaan het lijstje met jaren 80 thrash legendes staan, hoef ik jullie niet meer te vertellen
Meer Lezen
 
Snail Blood

Voor de verandering heb ik vandaag een stoner/ space cd van het Amerikaanse Snail voor mijn neus gekregen. Het album heeft de titel ‘Blood’ meegekregen en is onlangs via MeteorCity Records uitgekomen. Snail werd in 1992 opgericht door Marty Dodson, Matt Lynch en Mark Johnson in Seattle, Washington. In 1993 bracht Snail hun gelijknamige debuut album uit, een jaar later gevolgd door de EP ‘All Channels Are Open’.

Meer Lezen
 
Spoil Engine Antimatter

De opvolger van ´Skinnerbox V.07´ (2007) van het Belgische Spoil Engine liet even op zich wachten maar hij zit er nu toch echt aan te komen. De nieuwe plaat van Spoil Engine gaat ´Antimatter´ heten en is wederom opgenomen in de Sweet&Sour Studio van zanger Niek Tournois. De mastering van ´Antimatter´ heeft plaatsgevonden in New York, bij Sterling Sound (AC/DC, Metallica, Slipknot) om precies te zijn. Ue Nastasi (Killswitch Engage, DevilDriver, Darkest Hour) is hier verantwoordelijk voor.

Meer Lezen
 
Steevi Jaimz My Private Hell

‘My Private Hell’ is het nieuwe soloalbum van zanger Steevi Jaimz, wie zegt u?, nou die zanger die in de jaren tachtig werkzaam was in de Engelse glamrock band Tigertailz. Steevi was te horen op het uit 1987 stammende debuutalbum ‘Young And Crazy’ waarna hij al snel aan de kant werd gezet. Naar mijn weten heeft de beste man daarna niet veel meer gepresteerd om nu, meer dan twintig jaar later met een nieuw album aan te komen zetten.

Meer Lezen
 
Submission Code of Conspiracy

Deze in 2003 opgerichte Deense metal band leek in 2005 een eendagsvlieg met slechts één goed nummer. Maar het tegendeel wordt bewezen als er gekeken wordt naar de show history van de band. Submission speelde onder meer naast bands als Hatesphere, Darkane, The Forsaken & Volbeat. Ook stonden ze in 2005 op het festival in Roskilde. Een andere grote overwinning voor de band was er in ook 2005, zij wonnen namelijk in dat jaar de Deense metal award voor beste band met een zelf gefinancierd album.

Meer Lezen
 
Suicide Silence No Time To Bleed

Je hebt zo ontzettend veel verschillende subgenres, binnen genres dat ik er gek van word. Dit bandje schuif ik dan maar in het hokje van hard, metal, death core oftewel death-core of zoiets. Dit alles wordt dan ook nog overgoten met een dun sausje van grindcore zoals bijvoorbeeld tijdens het nummer “Smoke” goed waarneembaar is. Suicide Silence schijnt al enige bekendheid te hebben geworven bij een flinke schare fans.

Meer Lezen
 
Swallow The Sun New Moon

De melodic doom-metal band Swallow The Sun heeft onlangs zijn vierde album ‘New Moon’ uitgebracht via Spinefarm Records. Grotendeels bevat dit album wat je verwacht van het genre: trage riffs, een deprimerende muzikale atmosfeer en teksten over dood en verlies. Swallow The Sun incorporeert echter veel melodie, snelheidswisselingen en een eigen progressieve draai.


Meer Lezen
 
Sworn Enemy Total World Domination

Sworn Enemy valt het best te omschrijven als metal-core/ hard-core band met hier en daar wat thrash invloeden. Na wat bezettings wisselingen hebben de mannen nu een uitstekende groep muzikanten gevormd, zo moesten respectievelijk Jordan Mancino (Drums) en Jamin Hunt (Bass) plaatsmaken voor Jerad Buckwalter (Drums) en Sid Caballero (Bass). Deze line-up bevalt me dan ook goed, de heren kunnen het duidelijk met elkaar vinden en dat merk je meteen aan deze nieuwe cd.

Meer Lezen
 
Sycronomica Sycroscope

Sycroscope is het derde album van de Duitse band Sycronomica, die al aan de weg timmert sinds 1996. Geen grote productie hoor ik u denken? Dat dacht ik ook, echter stamt het debuutalbum pas uit 2004, daarvoor werden er een aantal demo`s uitgebracht. Het huidige album wordt via het mij onbekende Silverwolf Productions uitgebracht.Meer Lezen
 
Tenet Sovereign

Tenet is het nieuwe band project van Jed Simon (Strapping Young Led, Zimmer’s Hole), de rest van de band wordt aangevuld met Byron Stroud (Strapping Young Led, Fear Factory), Glen Alvelais (Forbidden, Testament, LD/50), Steve Zetro Souza (Legacy / Exodus / Dublin Death Patrol) en niemand minder dan drummer Gene Hoglan (Death, Testament, Dark Angel, Strapping Young Led) waarbij de band uiteindelijk voor drie vijfde uit voormalig Strapping Young Led leden bestaat.

Meer Lezen
 
The Agonist Lullabies for the Dormant Mind

De metalcore band The Agonist zal binnen enkele weken hun tweede album ‘Lullabies for the Dormant Mind’ op de mensheid loslaten. De opvolger van het in 2007 uitgebrachte debuut ‘Once Only Imagined’ zal via Century Media Records verschijnen. Deze Canadese band onder aanvoering van zangers Alissa White-Gluz laat ook op deze twee langspeler een mix horen van stevige metalcore gemixt met de nodige dosis death metal en enige gothic invloeden.

Meer Lezen
 
The Answer Everyday Demons

Op 2 maart komt de nieuwe CD van de Noord-Ierse hardrock formatie The Answer uit. 'Everyday Demons' is de opvolger van het uit 2006 stammende 'Rise'. Omdat deze heren met Rise al een topplaat uitgebracht hebben, die liet horen dat er echt nog hoop is voor ouderwetse lekkere rock, waren de verwachtingen mijnerzijds hooggespannen.

Meer Lezen
 
The Blues Junkies The Blues Junkies

Enige tijd geleden is het gelijknamige album van het Haagse Rock n' Roll trio The Blues Junkies verschenen via Langweiligkeit Records en is daarmee de inmiddels tweede volwaardige cd van de band. Verder is mij eigenlijk niet zo heel veel bekend over deze band dus snel over naar de muziek.


Meer Lezen
 
The Burning Rewakening

Het tweede album van de Deense band The Burning dat op 27 februari uit zal komen is er één die tegen alles ingaat wat death / thrash metal is. Het album heeft de titel ‘Rewakening’ meegekregen en is in Duitsland opgenomen. Het album staat vol met agressieve en hevige muziek. Invloeden van de bandleden komen van bands als Slayer, Sepultura en Pantera. Op dit album geen overdreven dubbele gitaarpartijen maar gewoon simpel 1 gitaar die flink lager is gestemd.

Meer Lezen
 
The Butterfly Effect Final Conversation Of Kings

Op 29 juni zal het nieuwe album van de Australische band The Butterfly Effect uitkomen via Superball Music. Het album heeft de titel ‘Final Conversation Of Kings’ meegekregen en is het derde volwaardige album van de band. The Butterfly Effect werd in 1999 opgericht en sinds het uitkomen van het debuutalbum, getiteld ‘Begins Here’ in 2003 geniet de band in thuisland Australia grote bekendheid, het album wist dan ook de gouden status te behalen en ook voor opvolger ‘Imago’ was het weer raak.

Meer Lezen
 
The Chelsea Smiles The Chelsea Smiles

De band The Chelsea Smiles is opgericht door zanger / gitarist Todd Youth die eerder werkzaam was bij de Murphys Law, D-Generation en Danzig, Todd speelde in 2003 ook een aantal shows met Motörhead waar hij Phil Campbell mocht vervangen en ook speelde hij tevens mee met de legendarische hardcore / punkband The Circle Jerks ter gelegenheid van de première van de film ‘American Hardcore’.


Meer Lezen
 
The Dead Lay Waiting We Rise

De uit Swindon, Engeland afkomstige deathcore metal band The Dead Lay Waiting wist in 2008 een deal in de wacht te slepen met Rising Records. Wie de releases van Rising Records een beetje in de gaten houd weet dat de band grossiert in metalcore en deathcore bands en zo is dat met de The Dead Lay Waiting niet anders. Het debuutalbum van deze jonge band zal op 29 september verschijnen en is als we het bijgevoegde promoblaadje moeten geloven de zoveelste Engelse belofte.

Meer Lezen
 
The Gathering The West Pole

The Gathering is een typische band, je houd ervan of je kunt er gewoonweg niet van houden. Ze draaien alweer een behoorlijke tijd mee en zijn nog steeds invloedrijk onder velen. ‘Home’ was alweer een tijdje uit en nu komt de band terug met hun negende studio-album ‘The West Pole’.Meer Lezen
 
The Love Me Nots Detroit

Het Amerikaanse The Love Me Nots is in de zomer van 2006 opgericht, het debuutalbum van deze garage, surf, rock ‘n’ roll band verscheen vervolgens in 2007 dat de titel ‘In Black & White’ meekreeg. Ondertussen heeft de band niet stilgezeten en zo verscheen eind juni het tweede album, te weten ‘Detroit’. Ook deze tweede release staat weer vol met garage rock, surf, sixties songs die in het straatje ligt van bands zoals The Animals, The Ventures, The Sonics en The Dead Kennedys.

Meer Lezen
 
The Lucifer Principle Welcome To The Bloodshed

De deathmetallers van The Lucifer Principle uit Apeldoorn, Nederland, hebben de laatste tijd aardig aan de weg getimmerd om één van de grotere death metal bands van Nederland te worden. Afgelopen 15 mei is het inmiddels tweede album vande band uitgekomen via Apache Records, het album heeft de titel ‘Welcome To The Bloodshed’ meegekregen. De teksten van het album vormen een compleet verhaal van een klein stadje genaamd Bloodshed, die ogenschijnlijk open en gastvrij is. In “Bloodshed” is alles net even anders als in de normale wereld...

Meer Lezen
 
The Morning After You Can't Hurt Steel

Deze heavy / Power metal band uit Essex, Engeland genaamd The Morning After heeft met ‘You Can't Hurt Steel’ een aardige schijf op zak. Zodra je het intro voorbij bent, klinkt het lekker. Het eerste nummer “Lost In Time” is behoorlijk gevarieerd en grijpt mijn aandacht meteen vast, verder doen de gitaarpartijen me hier en daar zelfs wat aan Iron Maiden denken.


Meer Lezen
 
The Poodles Clash Of The Elements

The Poodles is een Zweedse hardrockband. Ze beleefden hun grote doorbraak tijdens de Zweedse voorrondes voor het Eurovisie Songfestival van 2006. Daar behaalden met hun lied ´Night Of Passion´ de 4e plaats van landelijke voorrondes. Het nieuwe album ´Clash Of The Elements´ is geproduceerd door Mike Fraser (Aerosmith, AC/DC, Led Zeppelin, Whitesnake) en ligt sinds 28 augustus. De band is op dit moment in Zweden op tour tot eind augustus en zal na de release verder in Europa op tour gaan.
Meer Lezen
 
Therapy? Crooked Timber

De Ierse rockformatie Therapy? bestaat dit jaar alweer 20 jaar. Reden dus voor een feestje, maar vooral ook voor een nieuw album. De band rond zanger / gitarist Andy Cairns verwierf vooral bekendheid door de hitsingle “Diane” uit 1995. De band koos echter niet voor de gebaande paden van het grote succes maar bleef trouw aan hun stijl en daarmee aan hun fans.

Meer Lezen
 
Tim 'Ripper' Owens Play My Game

Dat Tim 'Ripper' Owens niet graag stil zit, bewijst hij wel weer door met een prima solo album aan te komen. Het album heeft de titel ‘Play My Game’ meegekregen en ligt sinds 18 mei in de betere platenzaken. ‘Play My Game’ telt maar liefst twaalf songs, maar helemaal alleen heeft hij het natuurlijk niet gedaan. De songs op dit album zijn allen van de hand van de heer Owens al dan niet in samenwerking geschreven met onder meer Bob Kulick, Chris Caffery, Mike Callahan en John Comprix.

Meer Lezen
 
Trigger The Bloodshed The Great Depression

Het Engelse Trigger The Bloodshed bestaat pas sinds 2006 en bracht afgelopen jaar hun debuutalbum ‘Purgation‘ uit via Rising Records. Nu nog geen jaar later ligt alweer de opvolger klaar. Het nieuwe album heeft de titel ‘The Great Depression’ meegekregen en zal op 22 mei via Rising Records in Europa uitkomen. In de korte periode dat de band bestaat werd er getourd met acts zoals Cryptopsy, Dying Fetus en Suffocation. Verder heeft zanger Char plaatsgemaakt voor Jonny Burgan die de zangpartijen voortaan op zich zal nemen en heeft de band zich versterkt met bassist Dave Purnell.
Meer Lezen
 
U.F.O. The Visitor

Het album ‘The Visitor’ van de Britse hardrockband U.F.O. zal op 1 juni via Steamhammer / SPV verschijnen. Ondanks dat de band al sinds eind jaren zestig in actie is ben ik eigenlijk niet echt bekend met het werk van de band, en dan zeker niet het werk van de laatste tien jaar. Natuurlijk heb ik wel eens een album beluisterd uit de succes periode van midden jaren zeventig waarbij de gitaarpartijen werden verzorgd door Michael Schenker.

Meer Lezen
 
Ulysses The Gift Of Tears

Op 3 maart is het nieuwe album van de Nederlandse progressieve rockband Ulysses uitgekomen. De band werd in 1998 opgericht door gitarist Sylvester Vogelenzang de Jong en toetsenist Ron Mozer. Na de eerste demo ‘Eclectic’ werd in 2003 het debuutalbum ‘Symbioses’ uitgebracht, nu zo’n tien jaar na de oprichting is dan eindelijk de langverwachte opvolger van het debuutalbum gereed.


Meer Lezen
 
Unanimated In The Light Of Darkness

‘In The Light Of Darkness’ is pas de derde release van de Zweedse death/black metal band Unanimated. Pas de derde? Wel als je bedenkt dat de band als in 1988 opgericht werd. Er volgde wel een split tussen 1996 en 2007, maar dan nog behoord deze band zeker niet tot een van de productiefste gezelschappen, zeker niet uit de noordelijke regionen.


Meer Lezen
 
Unlight Death Consecrates With Blood

Waarom oh waarom staat Unlight's eerste album niet bij de meegeleverde discrografie-lijst? 'The Nordic Stormbringer' kwam toch echt in 2003 uit maar is hier niet vermeld. Maar goed, het maakt niet uit, hun vierde en nieuwe plaat staat er in ieder geval wel bij dit Zwitser/Duitser-kwartet. Inmiddels al weer 11 jaar, 3 albums en ook 3 bandleden verder komt hier dan de plaat van Duitslands 'meest hoopgevende black metal band'.

Meer Lezen
 
Valentine Androgenius

Na een relatief lange stilte is op 21 mei is het nieuwe Valentine album ‘Androgenius’ verschenen. Het album zal bestaan uit twee cd’s, de eerste bestaat uit geheel nieuwe songs opgenomen met de huidige bezetting van de band die momenteel naast Valentine zelf bestaat uit Liselotte Hegt (Dial, Ayreon) op bass, Cyril Whistler (WCW) op gitaar, André Borgman (After Forever) op drums en Johan Willems op toetsen en achtergrondzang.

Meer Lezen
 
Various Artists 25 & Alive

Eerder dit jaar kregen we de melding dat het Duitse SPV en sublabel Steamhammer insolvabel waren verklaard. Dat betekent dat het label onvermogend was geworden om zijn geldelijke verplichtingen na te komen en waardoor het label tegen een faillissement aan zat. Dat dit een harde klap was voor de metalwereld moge duidelijk zijn omdat SPV/ Steamhammer toch een van de grootste independent labels was op het gebied van rock en metal.

Meer Lezen
 
Village of Dead Roads Desolation Will Destroy You

Op 30 November is via Meteorcity Records het tweede volwaardige album van Village of Dead Roads uitgekomen. Het album is daarmee de opvolger van het uitstekende, in 2006 verschenen ‘Dwelling in Doubt’ en ik had dan hoge verwachtingen van deze nieuwe release.
Meer Lezen
 
Vinnie Moore To The Core

Alice Cooper, Tony MacAlpine, Al Pitrelli, Dave La Rue: een kleine greep uit de lijst van namen waar Vinnie Moore mee samen heeft gespeeld. In 2003 trad hij toe als vast bandlid bij UFO. Daarnaast brengt hij van tijd tot tijd een solo album uit. Waarvan de eerste in 1987 uitkwam via het prestigieuze Shrapnel label (in die tijd voor shredders the place to be). Zijn latere solo albums verschoven zich steeds iets meer in de rock richting.

Meer Lezen
 
Vreid Milorg

Vreid moet tegen deze tijd geen onbekende band meer zijn. Toen Valfar in 2004 overleed braken de leden van Windir op en gingen er drie door in Vreid. Inmiddels heeft de band alweer haar vierde album in een krappe vijf jaar klaarstaan. Aangezien de drie vorige albums stuk voor stuk een sterk staaltje muziek lieten zien, zijn de verwachtingen dan ook hoog.Meer Lezen
 
Warbringer Waking Into Nightmares

Iets meer dan een jaar na hun debuut 'War Without End' komt Warbringer al met hun tweede langspeler op de proppen. Misschien niet heel vreemd, want de band heeft ongeveer alles platgetoerd en zal dus ook het nodige nieuwe materiaal bedacht hebben. Om dat in een nog strakker en thrash-verantwoordelijk jasje te gieten werd deze keer Gary Holt van Exodus gevraagd om de productie op zich te nemen.


Meer Lezen
 
Wardruna Gap Var Ginnunga

Het jaar 2009 is nog niet eens begonnen of er ligt al een van de meest interessante en bizarre platen klaar. Wardruna, het folk/world/ambient-project van ex-Gorgoroth drummer Kvitrafn levert hun eerste plaat af van het drieluik 'Runaljod'. De volgende albums zullen 'Yggdrassil' en 'Ragnarok' heten en elk album 'interpreteert' 8 runes van de Oude Futhark, het oudste runenalfabet wat gebruikt werd vanaf de tweede eeuw.


Meer Lezen
 
W.A.S.P. Babylon

2 oktober is het nieuwe W.A.S.P. album ‘Babylon’ uitgekomen via het Engelse Demolition Records, het album is daarmee de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Dominator’. De band onder aanvoering van frontman Blackie Lawless draait al sinds begin jaren tachtig mee. Het controversiële, uit 1984 stammende debuutalbum ‘W.A.S.P.’ kan inmiddels gezien worden als een klassieker en ook de opvolger ‘The Last Command’ (1985) was niet onverdienstelijk voor de band.

Meer Lezen
 
Watch Me Bleed Souldrinker

‘Souldrinker’ is het debuut van het Duitse Watch Me Bleed dat onlangs via Silverwolf Productions is verschenen. De nog jonge band werd in 2007 opgericht door gitarist Markus Pohl (Symphorce, Mystic Prophecy) en drummer Steffen Theurer (Symphorce). Verder was de band al live te zien in het voorprogramma van bijvoorbeeld een band als Stone Sour. Wat betreft de sound van de band, deze ligt in het moderne, rauwe thrash / death metal straatje gemixt met de nodige metalcore invloeden voorzien van agressieve zangpartijen die verzorgd worden door twee agressief schreeuwende en gruntende zangers.
Meer Lezen
 
WhiteBuzz Book Of Whyte

Het Amerikaanse MeteorCity Records heeft ons de laatste maanden verrast met een aantal degelijke releases. Het label richt zich voornamelijk op stoner, doom metal genre en verder alles muziekstromingen die daar aanvast zitten. Zo is onlangs ook het debuutalbum van het Duitse WhiteBuzz uitgekomen. Het album heeft de titel ‘Book Of Whyte’ meegekregen en klokt zo rond de zeventig minuten. Verder opvallen detail is dat er slechts vijf songs op het album staan waarvan bij de eerste vier de gemiddelde lengte boven de 15 minuten ligt.
Meer Lezen
 
Winds Of Plague The Great Stone War

Op 24 augustus is het tweede album van de Amerikaanse deathcore formatie Winds Of Plague uitgekomen via Century Media Records. Het album heeft de titel ‘The Great Stone War’ meegekregen en is de opvolger van het in 2008 verschenen ‘Decimate The Weak’. Het nieuwe album werd opnieuw opgenomen onder leiding van Daniel Castleman (As I Lay Dying, A Love Ends Suicide) en gemixt door Tue Madsen.


Meer Lezen
 
Winterborn Farewell To Saints

Vanaf 2 mei ligt het tweede album van het Finse Winterborn in de Europese winkels. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de plaat getiteld ‘Farewell To Saints’ op 24 april in Europa zou worden aangeboden maar om nog onbekende reden heeft het label Massacre Records de release een week uitgesteld. Winterborn is een melodische heavy metal band die opgericht werd in december 2004.

Meer Lezen
 
Within Temptation An Acoustic Night At The Theatre

Na de laatste CD/DVD release ‘Black Symphony’ van het Nederlandse Within Temptation in september 2008 waarop een registratie te zien was van de band samen met meer dan 60-koppige Metropole Orkest. Hierop was te zien dat de band een fantastische show weggaf in het Rotterdamse Ahoy en waarbij de nummers voorzien werden van geweldig arrangement van het orkest en waarbij de show groots werd aangepakt.


Meer Lezen
 
Wizard Thor

De Duitse heavy metal band Wizard is al heel wat jaren actief, de band werd immers eind jaren tachtig opgericht door drummer Sören van Heek. Het debuutalbum ‘Son of Darkness’ van de band stamt uit 1995. De muziek van Wizzard ligt in het straatje van bands zoals Manowar, waarbij het tekstueel uit hetzelfde vaatje tapt met onderwerpen zoals veldslagen, metal en oorlog met als uitzondering het uit 2003 stammende album ‘Odin’ waarbij het ging om een conceptalbum over de Noorse mythologie.

Meer Lezen
 
Wolf Ravenous

Op 23 februari zal het nieuwe, langverwachte album van de Zweedse heavy metal band Wolf getiteld ‘Ravenous’ uitkomen via Century Media Records. ‘Ravenous’ is inmiddels het vijfde album van de band en is de opvolger van het uit 2006 stammende ‘The Black Flame’. Wolf werd opgericht in 1995 door Niklas Stalvind en Mikael Goding, sindsdien hebben de mannen aardig wat grote festivals aangedaan en stevig getourd. Na het uitkomen van ‘The Black Flame’ werd er veel getoerd en werden er enkele festivals aangedaan, echter na deze shows besloten Mikael Goding (bass) & Tobias Kellgren (drums) de band te verlaten.

Meer Lezen
 
Wolfchant Determined Damnation

Het Duitse Wolfchant zal op 24 april via Massacre Records hun derde studio album, getiteld ‘Determined Damnation’ uitbrengen. Het album is daarmee de opvolger van het in 2007 uitgebrachte ‘A Pagan Storm’.

Het album gaat van start na een kort, instrumentaal intro getiteld “Determination Begins” met het up-tempo “World In Ice”. De song bevat enigszins typische folk invloeden maar kent ook enige dark en black metal invloeden.

Meer Lezen
 

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006