r
CD REVIEWS:

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006

21 Lucifers In The Name Of...

Wat krijg je als je thrash- en deathmetal vermengt met grindcore en er een Zweeds sausje overheen giet? Dan krijg je 'In The Name Of...', het debuutalbum van de Zweedse band 21 Lucifers. Vernoemd naar een stel Australische pyromanen branden echter ook deze Zweden alles compleet af tot aan de grond. De heren hebben het voor elkaar gekregen om meteen hun eerste album al zo te schrijven dat er geen speld tussen valt te krijgen.

Meer lezen
 
Abscess Horrorhammer

Na het terziele gaan van Autopsy moesten Chris Reifert en Danny Coralles toch via een kanaal hun muzikale gorigheid ter gehore brengen. Dat deden en doen zij nog steeds via Abscess, dat in tegenstelling tot Autopsy een wat meer rock `n roll, punk en death metal aanpak kiest. Het gaat hier om alweer de 7e volle release van Abscess, ‘Horrorhammer’ genaamd en ik moet zeggen dat mij dat prima bevalt.

Meer lezen
 
Aborted Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture

Aborted is terug, minder dan een jaar zat er tussen dit album en het in 2006 verschenen album ‘The Archaic Abattoir’. Zelfs het probleem dat er geen permanente drummer was heeft de mannen niet kunnen deren. Als sessiedrummer werd vrolijk David Haley aangetrokken, onder de fans van het harde werk bekend als de drummer van Psycroptic.


Meer lezen
 
Abruptum Evil Genius

De meeste mensen die iets met black metal hebben, kennen over het algemeen de naam van Abruptum wel. Opgericht in 1989, bestond de band uit It en All, totdat All alcoholist werd. Vervanging werd gevonden in Evil (die beter bekend is als Morgan Steinmeyer Håkansson, de gitarist en oprichter van Marduk). Later verdween It compleet uit de black metal scene, en heeft Evil de band nog even voortgezet om uiteindelijk in 2005 er een punt achter te zetten.
Meer lezen
 
Age Of Nemesis Terra Incognita

De progressieve Hongaarse metal band Age Of Nemes bestaat inmiddels al zo’n tien jaar. De band bracht in haar begin periode voornamelijk hun albums in het Hongaars uit, zo ook het ‘Terra Incognita’ album dat in 2002 het levenslicht zag. Inmiddels is het ‘Terra Incognita’ opnieuw ingezongen, maar dit keer met Engelstalige teksten om zo een breder en vooral groter publiek te bereiken.

Meer lezen
 
Agent Steel Alienigma

Wat een fantastisch jaar was 1985 toch. Niet alleen werd ondergetekende geboren, maar in 1985 zag ook 'Skeptics Apocalypse' het licht. Deze klassieker van Agent Steel stond bol van de speed metal met laaiend hoge vocalen van mysterieuze frontman John Cyriis (of Max Havelock wat volgens zeggen zijn echte naam is). Wie kan er nou het onvergetelijke 'Agents of Steel' niet meezingen. Na het tweede album 'Unstoppable Force' verdween John Cyriis, om alleen nog maar in obscure, 1-demo-producerende bandjes te verschijnen.
Meer lezen
 
Al Atkins Demon Deciever: The Sin Sessions

Eind jaren 60 richt zanger Alan John "Al" Atkins voor de eerste maal de band Judas Priest op, vernoemd naar het Bob Dylan nummer “The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest”, deze band was echter geen lang leven beschoren en viel in 1969 uit elkaar. In deze periode waren het de bands zoals Led Zeppelin en Black Sabbath die in opkomst waren.

Meer lezen
 
Almah Almah

Op 19 februari is het soloalbum van Angra zanger Edu Falaschi verschenen onder de noemer Almah, Edu wordt op dit album bijgestaan door Emppu Vuorinen (Nightwish/Brother Firetribe) op gitaar, Lauri Porra (Stratovarius ) op bass en Casey Grillo (Kamelot) op drums. Verder komen we op het album ook nog gastoptredens tegen van Mike Stone van Queensrÿche. Het album is echter in zijn geheel geschreven door Edu zelf.
 
Meer lezen
 
American Dog Hard

Enige tijd geleden had ik contact met Michael Hannon van de Amerikaanse hardrock band American Dog waarop ik niet veel later hun nieuwste album ‘Hard’ in de bus ontving. Ondanks dat deze release al zo’n half jaar uit is bij deze alsnog een beknopte omschrijving. Het album is de opvolger van het in 2006 uitgebrachte ‘If You Want Bud’ en is daarmee alweer het vijfde officiële studio album van de band als ik het goed heb.
 
Meer lezen - Dutch

Read More - English
 
Anaal Nathrakh Hell Is Empty And All The Devils Are Here

Shakespeare moet vermoedelijk dezelfde kijk op de wereld gehad hebben als Mick Kenney en Dave Hunt nu. De twee mankrachten achter Anaal Nathrakh hebben ervoor gekozen om deze quote uit Shakespeare's 'The Tempest' te kiezen als nieuwe albumtitel. Slechts een jaar na het verschijnen van voorganger 'Eschaton' is er dan alweer een uitbreiding in de discografie van deze Britse band.

Meer lezen
 
Ankla Steep Trails

Al lang voordat Ankla uberhaupt ten tonele verscheen, maakte gitarist Ramon Ortiz al Zuid-Amerika onveilig met zijn Latijnse gitaargeluid. Dit deed hij dan ook in zijn vorige band Puya. Was in Puya het nog meer een soort mix van rapgeluid met metalcore, de muzikale directie van Ankla is toch even een tandje steviger.


Meer lezen
 
Annihilator Metal

Op 16 april komt het nieuwe Annihilator album uit via Steamhammer/SPV dat de toepasselijke titel ‘Metal’ heeft meegekregen. Annihilator werd opgericht te Ottawa door bandleider en gitarist Jeff Waters in 1984, maar nog voor het uitbrengen van het debuutalbum ‘Alice In Hell’ in 1989 werd de gehele line-up al vervangen en verhuisde de heer Waters naar Vancouver. Een jaar later kwam de opvolger ‘Never, Neverland’ uit en de Canadese band stond rotsvast op de metal kaart.
Meer lezen
 
Apocalyptica Worlds Collide

In 1996 veraste het Finse Apocalyptica de gehele metalwereld met het uitbrengen van het album “Plays Metallica By Four Cellos” waarop, zoals de titel al doet vermoeden een aantal Metallica songs op unieke wijze werden gecoverd door vier ambitieuze cello muzikanten. Wat aanvankelijk als hobbyproject van vier mannelijke cellisten begon, bleek wereldwijd een enorme weerklank onder het metal publiek te vinden. Na het debuutalbum, dat maar liefst 1 miljoen keer over de toonbank ging werden niet alleen bands als Faith No More, Sepultura, Slayer en Pantera grondig onder de loep genomen.
Meer lezen
 
Arsonists Get All The Girls The Game Of Life

Bandjes die beginnen als grapje van een groep vrienden in een garage en eindigen met een platendeal. Ik moet zeggen dat ik daar wel respect voor heb. Lekker je eigen ding doen, en dat is precies wat Arsonists Get All The Girls op hun nieuwe cd ‘The Game Of Life’ doen en ze doen dat dan nog zeker niet onverdienstelijk


Meer lezen
 
At All Cost Circle Of Demons

‘Circle Of Demons’ is het tweede album van het quintet genaamd At All Cost uit Austin, Texas. Nadat ze uitbundig getourd hebben met acts zoals Norma Jean en Darkest Hour, werden ze binnengehaald door grootmacht Century Media, die dan ook de release van dit album verzorgd.


Meer lezen
 
Avatar Schlacht

Afgelopen week kwam het tweede album van het Zweedse Avatar uit getiteld ‘Schlacht’ en is daarmee de opvolger van het afgelopen jaar uitgebrachte debuut album ‘Thoughts Of No Tomorrow’. De band heeft het afgelopen jaar dus niet echt stilgezeten, tussen het schrijven van de songs door toerde de band in 2006 met onder andere Evergrey door Europa en speelde de band in het voorprogramma van In Flames tijdens hun uitverkochte tour door Scandinavië.

Meer lezen
 
Axel Rudi Pell Diamonds Unlocked

Axel Rudi Pell begon zijn loopbaan rond 1980 toen hij furore maakte met de band Steeler waarmee hij vier albums afleverde. Waarop Axel de band verliet om een solo carrière startte. Inmiddels heeft de heer Pell zo’n elf studio albums, twee live albums en meerdere verzamelaars afgeleverd. Door de jaren heen heeft Axel diversen grote namen om zich verzameld om zijn albums van zangpartijen te voorzien zoals Charlie Huhn (Ted Nugent, Gary Moore, Victory), Rob Rock (Impellitteri) en Jeff Scott Soto maar sinds begin 2000 maakt de band gebruik van de zangkunsten van de Amerikaan Johnny Gioeli (ex-Hardline).
Meer lezen
 
Becoming The Archtype The Physics Of Fire

Soms wordt je toch misleid door je eigen eerste indrukken. Nu kan dit bij een promo makkelijker dan bij een “echte” CD, maar na het hoesje bekeken te hebben, dacht ik toch door titels als “Immolation” en “Autopsy” te maken te hebben met een band die zijn mosterd zou halen bij de oudere technische death metal bands.


Read More
 
Behemoth The Apostasy

Behemoth- Poland's most extreme torturous black metal Gods, have mentally slayed mankind once again with their new masterpiece –‘The Apostasy’. Taking a major turn from their previous release, ‘Demigod’, Behemoth has, in my opinion picked up from where they left off with ‘Zos Kia Cvltvs’, in a dark and very experimental fusion of beyond insane concepts of writing, illustrated by the flawless guitar and drum patterns.

Read More
 
Bloodlights Bloodlights

Na het uiteenvallen van het Noorse Gluecifer in 2005, samen met The Hellacopters de vaandeldragers van de Scandinavische rockscene heeft gitarist Captain Poon niet stilgezeten. Zo besloot hij kort na de break om een nieuwe band op te richtten genaamd Bloodlights. De bandnaam is ontleend aan het zien van rode flitsen vlak voordat je van je stokje gaat door het consumeren van "te veel van alles", iets wat nogal eens voorkomt in koudere gebieden zoals Scandinavië.

Read More
 
Brett Walker Spirit Junky

Brett Walker heeft de afgelopen drie decennia naam gemaakt in de muziekwereld als songwriter voor diversen acts, hij was onder meer verantwoordelijk als songwriter voor vier platina albums en maar liefst acht Emmy Awards, naast het schrijven voor anderen maakt Brett zo nu en dan ook nog tijd vrij om zijn eigen muziek te schrijven en op te nemen.
 
Meer lezen
 
C-187 Collision

Dertien jaar lang heeft het geduurd voordat Patrick Mameli weer eens gitaar durfde te spelen na het uiteenvallen van Pestilence in 1993. Pas in 2006 kwam de lol in spelen weer terug. Kennelijk zwaar geinspireerd door reality shows zoals 'Cops' en de daarbij horende muziek (aggressieve gangsta rap), besloot Mameli daar iets mee te doen. C-187 is dan ook de juridische term voor moord met voorbedachte rade.

Meer lezen
 
Chthonic Pandemonium

28 Januari 2008 verschijnt er een verzamelalbum van Chthonic op de markt. Als je dit leest en denkt: een verzamelalbum, ik ken die band niet eens, dan is het niet zo gek. Chthonic komt namelijk uit Taiwan en zijn dan wel groot en hip in hun eigen contreien. Maar hier heeft nog nooit iemand van ze gehoord. Tenminste, als je hun optreden op Wacken 2007 bent misgelopen. Aangezien hun cd's ook alleen in Taiwan uitkwamen, is Deathlight Records nu, samen met SPV

Meer lezen
 
Cortez Thunder In A forgotten Town

Cortez is een band uit Allston, Massachusetts en werd in 2006 opgericht uit de overblijfselen van een aantal stoner rock en punk n' roll bands zoals Fast Actin' Fuses, Sin City Chainsaw en Supersoul Challenger. De band wist enige tijde geleden een deal te sluiten met Buzzville Records en inmiddels ligt het debuutalbum ‘Thunder In A Forgotten Town’ in de schappen.

Meer lezen
 
Crank County Daredevils Livin In The Red

Op 20 februari kwam het album ‘Livin In The Red‘ van de Crank County Daredevils uit en is de opvolger van het in 2004 uitgebrachte debuutalbum ‘Kings Of Sleaze’ dat in de binnen en buitenlandse pers op uitstekende kritieken kon rekenen. De band wordt omschreven als een van de sleaziest, ranzigste en meest rockende glamrock bands in genre, de muziek van de Crank Country Daredevils is dan ook te omschrijven als een mix van Guns N Roses, Zodiac Mindwarp en Backyard Babies
Meer lezen
 
Dark Tranquillity Fiction

Als je de gemiddelde metalfan vraagt om Gothenburg aan te wijzen op de kaart zal je een mooie scene uit "de vakantieman" op herhaling krijgen, maar als je hem vraagt naar de stijl, zou hij best goed met de nieuwe cd ‘Fiction’ van Dark Tranquility op de proppen kunnen komen. Degelijke, goede melodische death metal in de o zo bekende "Gothenburg" saus.

Meer lezen
 
Darkthrone F.O.A.D.

Deze review verschijnt later dan dat het nieuwe album van Darkthrone uitkwam. Normaliter is dat niet de bedoeling van de site, maar deze keer kon het niet anders. Volgens de distributeur in Nederland moest de promo vastgehouden worden totdat het album in de schappen lag. Vandaar dus nu alsnog een review.


Meer lezen
 
Deadsoul Tribe A Lullaby For The Devil

Sinds kort ligt het nieuwe, inmiddels vijfde Deadsoul Tribe album ‘A Lullaby For The Devil’ in de winkels, het album is de opvolger van het twee jaar geleden verschenen album ‘The Dead Word’. De band werd zo’n zeven jaar geleden gevormd door Psychotic Waltz frontman Devon Graves. Hij verliet die groep na heel wat bezettingswisselingen en besloot om een nieuw project op te starten waar hij zijn muzikale ei volledig in kwijt zou kunnen, Deadsoul Tribe was geboren.

Meer lezen
 
Demiurg Breath Of The Demiurg

De naam Demiurg zal niet snel bij iemand een belletje doen rinkelen, zo ook bij mij niet tot ik het cd boekje open trok en daar de naam van Rogga Johansson zag staan. Dit heerschap is bekend van zijn eigen bands Paganizer en Ribspreader. Ouderwetse zweedse death metal is wat je kan verwachten dus.


Meer lezen
 
Derdian War Of The Gods - New Era part 2

De Italiaanse symfonische powermetal formatie Derdian heeft in september 2007 via Magna Carta het tweede deel van de Derdian saga uitgebracht onder de naam ‘War Of The Gods - New Era part 2’. Deel een-tevens de debuut cd van Derdian-verscheen begin 2005 en droeg de titel ‘New Era pt 1’. Derdian vindt zijn oorsprong in Milaan waar de band in 1998 werd opgericht door gitarist Henry Pistolese en drummer Marco Covelli. Ze begonnen als een thrash-coverband maar toen de heren hun eigen nummers gingen schrijven gingen zij over op het powermetal genre.

Meer lezen
 
Despised Icon The Ills Of Modern Man

We hebben hier volgens de biografie van het label te maken met “een opwindende naast elkaar plaatsing van death metal en grindcore die de liefhebbers van extreme metal laat smeken om meer”. Maar volgens mij hebben we hier gewoon te maken met de derde full length van Despised Icon, een Canadese band die net als zoveel bands in het overvolle metalcore genre, een eigen smoelwerk probeert te creëren.

Meer lezen
 
Devian Ninewinged Serpent

Na 8 jaar zijn strot vernietigen voor Satan en Marduk, werd Legion uit Marduk gezet. Al snel besloot hij een nieuwe band te vormen, onder de noemer Elizium, deze naam werd uiteindelijk omgedoopt tot Devian, en heeft ook oud-Marduk drummer Emil Dragutinovic zich bij hem aangesloten. Samen met gitaristen Joinus en Markus Lundberg uit Sargatanas Reign, en bassist Tomas Nilsson werd het eerste album opgenomen, getiteld Ninewinged Serpent.

Meer lezen
 
Deville Come Heavy Sleep

De Zweedse stonerrock band Deville werd ergens in 2003 opgericht, na de release van een split cd met Sergej The Freak werd de band opgepikt door het Belgische Buzzville Records en zo ligt sinds afgelopen december het officiële debuut ‘Come Heavy Sleep‘ in de schappen.

Meer lezen
 
Devil's Slingshot Clinophobia

Soms krijg je als recensent een album in handen waarvan je in eerste instantie denkt; ‘Wat moet ik hiermee?’ Smaken verschillen nu eenmaal en toen ik Clinophobia van Devil’s Slingshot voor de eerste keer luisterde was ik er nu niet bepaald weg van om het zacht uit te drukken. Tuurlijk, een beetje progressief mag ik graag naar luisteren, maar de jazz en fusion invloeden op dit album zijn wel erg aanwezig. En oké ik hou heus wel van een instrumentaal intermezzo.

Meer lezen
 
Devin Townsend Ziltoid The Omniscient

De uit Vancouver, Canada afkomstige zanger/gitarist Devin Townsend heeft afgelopen 21 mei zijn nieuwste creatie ‘Ziltoid The Omniscient’ op de mensheid losgelaten. Op dit album heeft Devin alle muziek zelf geschreven, ingespeeld en gezongen, voor de drumpartijen heeft Devin alles zelf geprogrammeerd met de “Drumkit from Hell” software die werd ontwikkeld door Tomas Haake van Meshuggah.

Meer lezen
 
De/Vision Noob

De/Vision werd in 1988 opgericht en maakt in die tijd voornamelijk electro-pop, in die tijd bestond de band nog uit vier personen maar gedurende de jaren 90 gaat de band een meer experimentele koers varen en gaat de band als duo verder. Tot op de dag van vandaag bestaat de band dan ook nog steeds uit Steffen Keth en Thomas Adam die na hun experimentele fase opnieuw de richting van de electro-pop zijn ingeslagen die in het straatje ligt van bands zoals Depeche Mode.

Meer lezen
 
Die Krups Too Much History Vol.2 The Metal Years

Samen met Front 242 word de Duitse band Die Krupps gezien als een van de uitvinders van het Electronic Body Music genre dat gekenmerkt word door de dichte elektronische geluidsmuur en ook door zijn wrange diepe verankerde uitvoeringen. De band wordt in 1991 opgericht door het duo, bestaande uit zanger, gitarist, keyboardspeler en spreekbuis Jurgen Engler, voormalig bandlid van de Duitse punkband Male en ex-Propaganda bandlid Ralf Dorper.

Meer lezen
 
Dominici O3 A Trilogy - Part 2

Op 26 februari komt het nieuwe Dominici album ‘O3 A Trilogy - Part 2’ uit via InsideOut Music, het album is een vervolg op het in 2005 verschenen ‘Part 1’. Dominici is de band van zanger Charlie Dominici die in een ver verleden nog bij progressieve metal band Dream Theater zong op het debuutalbum ‘When Dream and Day Unite’ dat werd opgenomen in 1989. Charlie bracht in 2005 zijn solo album ‘O3, A Trilogy – Part 1’ uit, op 26 februari zal de opvolger ‘O3, A Trilogy – Part 2’ uitkomen.
Meer lezen
 
Dreamland Eye For An Eye

Dreamland is een voortzetting is van de band Infinity, een Zweedse powermetal band die muziek maakt die in het straatje ligt van bands zoals Dragonland, Nocturnal Rites, Brainstorm en Dreamtale. ‘Eye For An Eye’ is de opvolger van het uit 2005 stammende debuutalbum ‘Future’s Calling’. Dit tweede album van de band zal op 26 februari via Dockyard 1 uitkomen.

Meer lezen
 
Drone Head-on Collision

Mocht je nou denken: Ik ken Drone helemaal niet, dan is dat niet zo gek. Deze 4 jongens zijn pas bij elkaar sinds 2005. Maar hebben toen wel vrolijk de Metal Battle gewonnen op Wacken Open Air. En vandaar dat ze dus een cd mochten opnemen samen met producer Andy Claasen (wie kent hem niet). En dat resulteerde in dit schijfje, ‘Head-on Collision’.

Meer lezen
 
Endstille Endstilles Reich

De eerste keer dat ik Endstille's tweede cd 'Fruhlingserwache' zag liggen, vroeg ik me even af of ik niet plotseling tegen een wat ideologisch foute black metal band was aangelopen. Na wat nazoeken op internet bleek dit allesbehalve het geval te zijn. Endstille heeft een grote fascinatie voor alles wat met oorlog te maken heeft, maar heeft niks met ideologie te doen. Toch weer prettig om te weten, en zo kon ik met een gerust hart genieten van deze Duitse band.
 
Meer lezen
 
Engel Absolute Design

Het uit Zweden afkomstige Engel werd opgericht door voormalig In Flames gitarist Niclas Engelin en wordt verder aangevuld met gitarist Marcus Sunesson (The Crown) en zanger Mangan Klavborn. De drumpartijen worden verzorgd door Mojjo (ex-Lord Belial) en verder heeft de band ex-Evergrey bassist Michael Hakansson ingelijfd om de band compleet te maken.

 
Meer lezen
 
Every Time I Die The Big Dirty

Op 4 september is het nieuwe Every Time I Die album ‘The Big Dirty’ via Ferret Music uitgekomen en is de opvolger van het in 2005 uitgebrachte ‘Gutter Phenomenon’. Deze metalcore band uit Buffalo, New York werd ergens in de winter van 1998 opgericht, naast de metalcore weet de band ook invloeden van southern rock in hun sound te vermengen. Onlangs toerde de band nog in het kader van de Sounds of the Underground tour door de VS.

Meer lezen
 
Fight K5, The War Of The Words Demos

We schrijven 1992. Het einde van de Painkiller tour nadert voor de mannen van Judas Priest. Ook het einde van een tijdperk, want zanger, boegbeeld en (zelf uitgeroepen?) ‘Metal God’ Rob Halford is al maanden druk bezig om materiaal schrijven voor zijn solo debuut. Honderden ideeën worden uiteindelijk omgezet in een twintigtal songs. In de zomer van dat jaar worden plannen werkelijkheid, Halford neemt Priest drummer Scott Travis mee, een aantal muzikanten wordt ingevlogen en de nieuwe band Fight slaat aan het repeteren.
Meer lezen
 
Finntroll Ur Jordens djup

Wie nu nog nooit van de band Finntroll gehoord heeft, is vermoedelijk een aantal jaar in coma geweest of op verkenning gegaan door de bossen van Borneo. Het Finse trollengebroed is vooral de laatste jaren een van de populairdere bands in de metal-scene geworden door hun kenmerkende mix van humpa-muziek en black metal.

Meer lezen
 
For Selena And Sin Overdosed On You

In 2004 besloten gitarist Pasi en bassist Teemu om For Selena And Sin op te richten om kalmere, emotionelere muziek te gaan maken met meer pop / rock invloeden dan wat ze tot dan toe gedaan hadden. Al snel werd door toevoeging van Teme op keyboards en Kuha op drums een echte band gevormd. Met Mika als tweede gitarist en Sini als zangeres werden er een aantal songs geschreven en dook men de studio in om de demo ‘Draining’(2005) op te nemen. Met resultaat, de band kreeg direct een contract aangeboden bij Mascot Records.

Meer lezen
 
Freedom Call Dimensions

Freedom Call is een Duitse power metal-band, de band werd opgericht in 1998 door zanger Chris Bay en drummer Daniel Zimmermann die tevens werkzaam is bij het Duitse Gamma Ray. De band is 2006 begonnen met het schrijven van hun inmiddels het vijfde officiële studio album en werd grotendeels opgenomen in de FC Studios in Nurenberg, de drumpartijen werden opgenomen in de Area 51 studio te Celle onder leiding van Tommy Newton.
Meer lezen
 
Fu Manchu We Must Obey

De Californische stonerband Fu Manchu loopt alweer een behoorlijke tijd mee, het is inmiddels alweer meer dan 12 jaar gelden dat het debuutalbum ‘No One Rides For Free‘ uitkwam. De band behoort dan ook samen met stonerrock legende Kyuss tot de eerste golf van stonerbands uit Californië en is met het album ‘We Must Obey’ ondertussen bij hun tiende release aanbeland.

Meer lezen
 
Gamma Ray Land Of The Free II

‘Land Of The Free – Part II’  is alweer het tiende album van de Duitse power metal band Gamma Ray, het werd opgenomen in de High Gain Studio te Hamburg. De productie was in handen van bassist Dirk Schlächter en zanger / gitarist Kai Hansen, tevens oprichter van de band nadat hij in 1988 Helloween verliet.


Meer lezen
 
Hardcore Superstar Dreamin’ In A Casket

Blij verrast was ik met het nieuwe schijfje ‘Dreamin’ In A Casket’ van de heren van Hardcore Superstar, de opvolger van het in 2006 uitgebrachte gelijknamige album‘Hardcore Superstar’. De band werd gevormd in de herfst van 1997 in Gothenburg en al snel wist de band een deal met Gain Entertainment in de wacht te slepen waarop het debuut ‘It's Only Rock N Roll’ uitkwam.

Meer lezen
 
Harum Scarum Human Nature

De Canadese melorockers van Harem Scarem zullen op 12 januari hun nieuwe album op de mensheid loslaten, het album was echter in Japan al sinds 22 november te koop. Het inmiddels elfde studioalbum van de band heeft de titel ‘Human Nature’ meegekregen en heeft tevens een melodieuzer geluid laten horen dan de vorig jaar verschenen voorganger ‘Overload’.


Meer lezen
 
Haste The Day Pressure The Hinges

Hier is het derde album van de uit Indianapolis afkomstige, melodieuze, christelijke metalcore band Haste The Day,  het album heeft de titel ‘Pressure The Hinges’ meegekregen en zal worden uitgebracht door Century Media. In de meegeleverde biografie staat te lezen dat de band wat strubbelingen had, vlak voor de eerste Europese tournee laat zanger Jimmy Ryan weten dat hij de band verlaat.

Meer lezen
 
Hatesphere Serpent Smiles And Killer Eyes

Hatephere werd opgericht ergens in 1993, het zou echter tot 2001 duren voordat het debuutalbum van de Deense thrash/death metal band uit kwam. De eerste drie albums van de band werden uitgebracht via in Scarlet Records waarna de band een deal sloot met het Duitse Steamhammer waarop in 2005 het album ‘The Sickness Within’ uitkwam. De opvolger van deze release is inmiddels klaar en werd afgelopen maand in zijn geheel live gepresenteerd aan de Europese pers.
Meer lezen
 
Hellebaard Duisternis

Sinds het ontstaan van Hellebaard in 2000 zijn nu in een tijdsbestek van 3 jaar (2004-2007) inmiddels ook 3 albums uitgebracht. Het enige verschil is dat nu voor het album ‘Duisternis’ van label is veranderd. Werd er eerst via het CCP Productions uitgegeven, nu wordt dat gedaan door Christhunt Productions in Duitsland.


Meer lezen
 
Hellfueled Memories In Black

Het Zweedse Hellfueled werd opgericht ergens in 1998 door Jocke Lundgren, Kent Svensson, Andy Alkman en Henke Lönn, de band tekende in 2003 een deal met Black Lodge en de band bracht daarop het debuutalbum ‘Volume One’ uit. Dit album werd opgenomen onder leiding van producer Fredrik Nordström (In Flames, Hammerfall, At The Gates, Arch Enemy, The Haunted, Dimmu Borgir) in de befaamde Studio Fredman te Gothenburg.

Meer lezen
 
Helloween Gambling With The Devil

Na het succesvolle album ‘Keeper Of The Seven Keys – The Legacy’ zullen de powermetal-veteranen van Helloween op 29 oktober 2007 alweer hun twaalfde studio album uitbrengen, de nieuw schijf zal ‘Gambling With The Devil’ gaan heten. Volgens zanger Andi Deris is de band sinds het vorige album in een positieve spiraal beland en het nieuwe album is hiervan het resultaat. Het album is tot stand gekomen onder leiding van producer Charlie Bauerfeind, waar de band al sinds jaar en dag mee samenwerkt.
Meer lezen
 
Helloween The Legacy World Tour 2005/2006 - Live In Sao Paulo

Het laatste wapenfeit van Helloween, het uit 2005 stammende album ‘Keeper of the Seven Keys - The Legacy’ werd zowel door de pers als ook de fans van de band goed ontvangen. De band startte hierop een uitgebreide wereldtournee van meer dan 100 shows in 40 verschillende landen die liep van halvege 2005 tot ver in 2006. Zo speelde de band in de zomer van 2006 op diverse grote festivals zoals het Graspop Metal Meeting festival en het Friese Waldrock festival.
Meer lezen
 
Hermano …Into The Exam Room

De Amerikaanse formatie Hermano zal op 19 oktober hun nieuwste album via Suburban Records uitbrengen. Het album heeft de titel ‘…Into The Exam Room’ meegekregen en is inmiddels de derde release van voormalig Kyuss-zanger John Garcia en volgt daarmee het album ‘Dare I Say’ uit 2004 op. Hermano bestaat uit, naast de eerder genoemde John Garcia uit David Angstrom (Black Cat Bones, Supafuzz), Steve Brown (Orquesta del Desierto), Chris Leathers en Mike Callahan (Earshot).

Meer lezen
 
Himsa Summon In Thunder

Waarschijnlijk zijn de gloriedagen voor Himsa nu daadwerkelijk aangebroken. Na hun vorige schijf 'Hail Horror' liep het contract met Prosthetic Records af. En nu is het kwintet uit Seattle onder de paraplu van metalgigant Century Media terrecht gekomen. Een flinke Europese tour met As I Lay Dying, Darkest Hour en Maroon komt eraan en binnenkort dus de release van het nieuwe album, ‘Summon In Thunder’.

Meer lezen
 
Houston Swing Engine Entre Hommes

Het Zwitserse Houston Swing Engine heeft onlangs via Headstrong Records hun derde volwaardige album ‘Entre Hommes’ uitgebracht. Het album is de opvolger van het drie jaar geleden verschenen ‘The Tiger Flamboyant’. Houston Swing Engine bestaat onder meer uit drie voormalig leden van de band Shovel en deelde eerder het podium met groepen zoals Queens Of The Stone Age, The International Noise Conspiracy, The Eagles Of Death Metal, Helmet, Therapy, Gwar, Kruger, The Hellsuckers en Billy Talent om er enkele te noemen.

Meer lezen
 
Iced Earth Framing Armageddon (Something Wicked Part 1)

Afgelopen juni konden we al kennis maken met de single ‘Overture Of The Wicked’ van Iced Earth waarop de remake van de “Something Wicked” trilogie te horen was met Tim Owens achter de microfoon. Deze drie songs, die reeds op het album ‘Something Wicked This Way Comes’ uit 1998 te horen waren zijn een soort van overzicht van het sciencefiction / fantasie verhaal dat 12.000 jaar terug in de tijd gaat en ons naar de dag van vandaag leidt.

Meer lezen
 
Insania Stockholm Agony - Gift Of Life

Insania Stockholm werd in 1992 opgericht door drummer Mikko Korsbäck en gitarist Henrik Juhano, doel van de band was het spelen van muziek die in het straatje lag van bands zoals Helloween, Gamma Ray en Blind Guardian. Na twee demo’s bracht de band in 1999 het debuutalbum ‘World Of Ice’ uit, deze release werd een jaar later gevolgd door ‘Sunrise In Riverland’ welke werd opgenomen in de Finnvox studios

Meer lezen
 
In This Moment Beautiful Tragedy

De nog zeer jonge Amerikaanse metalband In This Moment is afkomstig uit Californië en werd opgericht in 2005 door Chris Howorth en Maria Brink. Zij schreven hierop vijf songs en plaatsen zij de band tot een volwaardige band formeerden. Drummer Jeff Fabb, gitarist Blake Bunzel en bassist Jesse Landry maken de line up compleet. Voordat Century Media de band tekende gonsde de naam In This Moment in de My Space community.
Meer lezen
 
Jesus On Extasy Holy Beauty

Op 30 maart zal het debuutalbum ‘Holy Beauty’ van het Duitse Jesus On Extasy uitkomen via E-Wave Records dat weer een onderdeel is van Drakkar Entertainment GmbH. Het album staat vol met een 11 tal songs die in het straatje liggen van bands zoals Dope Stars Inc. en de Deathstars gemixt met wat Marilyn Manson invloeden en een vleugje industrial, electro-rock voorzien van de nodige dance en house beats.

Meer lezen
 
Jodan Rudess The Road Home

Op 12 september zal het soloalbum ‘The Road Home’ van Jordan Rudess uitkomen via Magna Carta Records, Jordan Rudess is vooral bekend als toetsenist van de progressieve metalband Dream Theater maar heeft ook tal van gastbijdragen geleverd aan nationale en internationale artiesten zolas op David Bowie’s ‘Heathen’ (2002). Dit nieuwe solo album is gevuld met een aantal rock klassiekers bewerkt door Jordan die van invloed zijn geweest op zijn huidige loopbaan.

Meer lezen
 
Kamelot Ghost Opera

Het Amerikaanse Kamelot zal op 4 juni het nieuwe album ‘Ghost Opera‘ via SPV / Steamhammer uitbrengen. Tijdens de onlangs afgelopen Europese toer van de band, die nagenoeg uitverkocht was konden we al genieten van het titelnummer. ‘Ghost Opera’ is de opvolger van het in 2005 uitgebrachte ‘The Black Halo’ waarvoor de band zeer goede kritieken mocht ontvangen.

Meer lezen
 
Katatonia July

Afgelopen jaar, op 13 maart kwam het Katatonia album ‘The Great Cold Distance’ uit, het album kon op uitstekende kritieken rekenen, redenen genoeg dus voor de platenmaatschappij om het album afgelopen maart opnieuw uit te brengen, echter dit maal als speciale editie met surround sound 5.1 geluid en aangevuld met twee extra tracks die eerder al op de single ‘My Twin’ te vinden waren.

Meer lezen
 
Ken Hensley Blood On The Highway

Voormalig Uriah Heep toetsenist Ken Hensley is terug met een nieuwe album getiteld ‘Blood On The Highway’. Hensley kan samen met artiesten zoals Rick Wakeman en Keith Emerson gezien worden als een van de vernieuwers van het gebruik van keyboards in de rockmuziek in de jaren zeventig. In zijn vroege loopbaan richtte Ken de band The Gods en bracht daarmee twee albums uit. Kort na de releases van het tweede album werd Hensley door Paul Newton gevraagd voor Spice, een Londense band die verder door het leven ging als Uriah Heep.
Meer lezen
 
Kingfisher Sky Hallway Of Dreams

Na zijn vertrek in 2001 bij Within Temptation wilde drummer Ivar De Graaf wat anders gaan doen, samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld neemt Ivar alle rust en tijd om composities te schrijven die niet aan een bepaald genre of stijl zijn gebonden en zo wordt de basis gevormd voor Kingfisher Sky. Het resultaat ligt inmiddels in de winkels, maar de release van ‘Hallway Of Dreams’ ging niet zonder slag of stoot.

Meer lezen
 
Khallice The Journey

De Braziliaanse band Khalice heeft onlangs een wereldwijde deal gesloten met het Magna Carta label die het debuutalbum ‘The Journey’ van de band opnieuw uit zullen brengen, de release staat gepland voor 29 januari. Khallice begon ooit met het coveren van songs van bands zoals Rush, Pink Floyd, Led Zeppelin en Deep Purple, maar al snel werden er enkele demo’s opgenomen en belande het nummer “Madman Lullaby” op een tribute cd voor voormalig Mutantes bandlid Arnaldo Baptista.
Meer lezen
 
Kill Cheerleader All Hail

Het Canadese Kill Cheerleader opende voor bands zoals Judas Priest en Motörhead. Onder hun fans bevinden zich Nikki Sixx van Mötley Crüe en Lemmy van Motörhead. Kill Cheerleader werd opgericht eind 2001 in Toronto, de muziek die de band maakt is vooral beïnvloed door rock, punk en heavy metal bands zoals Guns N' Roses, The Ramones, Mötley Crüe, Motörhead, The Stooges en Exciter waardoor een mengeling ontstaat van punk, metal en sleazy rock n’roll.
Meer lezen
 
Koritni Lady Luck

De uit Sydney afkomstige band Koritni werd opgericht op het moment dat zanger Lex Koritni vanwege meningsverschillen de band $ Green Dollar Colour $. Nadat de band in het voorjaar van 2006 teruggekeerde van hun eerste Europese tournee waarbij zelf voor de Scorpions wordt geopend duikt de band meteen de studio in om nieuwe songs te schrijven. In oktober 2006 nam Koritni het album ‘Lady Luck’ op in Studio 301 en de Pulse Studio, beide gelegen in Sydney.
Meer lezen
 
Lacrimosa Lichtjahre

Op 29 juni zal de eerste live CD ‘Lichtjahre‘ sinds negen jaar van Lacrimosa uitkomen. Lacrimosa is een Zwitserse gothic-metalband die werd opgericht in 1990 door de Finse Anne Nurmi en Tilo Wolff die oorspronkelijk uit Duitland komt. In de beginperiode van de band stond het geluid voornamelijk bekend als darkwave, oftewel gothic, de band wist deze te mixen met sporadische metal invloeden.

Meer lezen
 
Lazarus Blackstar Funeral Voyeur

Zo’n twee jaar geleden bracht het Engelse Lazurus Blackstar het debuutalbum 'Revelations' uit dat zeer goed werd ontvangen en inmiddels ligt de opvolger ‘Funeral Voyeur’ een aantal weken in de schappen. De muziek van Lazarus Blackstar kan het best omschreven worden van een mix van grindcore, deathmetal en doom en kan daarmee dan ook het best in het hokje “sludge” geplaatst worden. Sludge metal is een muziekgenre dat gerelateerd is aan de doom metal gemixt met diversen invloeden zoals hardcore en stoner-rock.
Meer lezen
 
Letzte Instanz Wir Sind Gold

Op 23 maart zal de Oost Duitse band Letzte Instanz haar zesde album, getiteld ‘Wir Sind Gold’ uitbrengen en is de opvolger van het vorig jaar uitgebrachte ‘Ins Licht’ waarmee de band redelijk wat succes boekte. Ik ben eigenlijk verder niet zo bekend met de band, maar volgens de bijgeleverde biografie bevat dit album het beste materiaal tot nu toe van de band, het album werd geschreven tijdens de najaars tournee van 2006.

Meer lezen
 
Liquid Horizon Revolutions

IHet Duitse Liquid Horizon werd opgericht in 2000 en haalt volgens eigen zeggen haar invloeden uit bands als Savatage, Dokken, Vanden Plas en Dream Theater. Na twee EP’s en het album ’Urban Legends’ uit 2005 is er nu de opvolger ‘Revolutions.’ Een conceptalbum wat verteld over revoluties en het vechten voor vrijheid in de geschiedenis van de mens. Krachtige muziek met een pompende beat, melodische zanglijnen, zware gitaar riffs en sfeervolle keyboards gespeeld op het hoogst mogelijk technische niveau zoals men dit zelf omschrijft.
Meer lezen
 
Liquid Trio Experiment Spontaneous Combustion

In oktober 1998 waren de leden van het Liquid Tension Experiment de Milbrook Studio te New York ingedoken om hun tweede album op te nemen. Echter doordat de vrouw van gitarist John Petrucci (Dream Theater) moest bevallen werden deze opnamen uitgesteld. Omdat de studio tijd al geboekt besloten de overgebleven leden Tony Levin (bass), Mike Portnoy (drums) en Jordan Rudess (keyboards) toch de tijd nuttig te gebruiken en zo was het Liquid Trio Experiment geboren.

Meer lezen
 
Lord Belial Revelation, The 7th Seal

En daar is het zevende album van de Zweedse black metalband Lord Belial getiteld ‘Revelation, The 7th Seal’. Het album werd in augustus 2006 opnieuw opgenomen in de Los Angered Studio te Gothenburg en geproduceerd door Lord Belial in samenwerking met Andy LaRoque (King Diamond), de release staat gepland voor 30 april en het album zal via Regain Revords verschijnen.

Meer lezen
 
Lyfthrasyr The Recent Foresight

Het Duitse Lyfthrasyr beleefde hun 'finest moment' in 2007 toen ze als opener mochten fungeren op de tour van Behemoth, Kataklysm en Aborted. Een verslag en foto's van deze tour kunnen elders op deze site gevonden worden. Na de tour kwam het nieuwe album 'The Recent Foresight' uit en vermoedelijk bestijgen deze Duitsers binnenkort weer hun paarden om te touren en dit album aan de man te brengen.

Meer Lezen
 
Machine Men Circus Of Fools

16 februari wordt het album “Circus Of Fools” van de jonge Finse band Machine Men op Europa losgelaten. De vijf Finse mannen brengen ons moderne melodische metal met een traditionele sound. Machine Men werd in 1998 opgericht en was in de eerste instantie een Iron Maiden cover band, zo stond op hun vijf nummers tellende debuutalbum “Machine Men” tevens een cover van het Maiden nummer ‘Aces High’.

Meer lezen
 
Magnacult PSynore

Wederom is weer nergens een duidelijke biografie te vinden van deze band te vinden. Hoewel er op de site van Rusty Cage Records wel een lap tekst staat, is dat gewoon zweverig gepraat om de band op te hemelen in plaats van het hoe, wat, waar en waarom. Wat ik kan achterhalen is dat Magnacult is begonnen ergens in 2005.


Meer lezen
 
Magnum Princess Alice And The Broken Arrow

De Britse melodieuze rockers van Magnum zijn enige tijd geleden de studio ingedoken om de opvolger van het in 2004 uitgebrachte ‘Brand New Morning’ op te nemen. Het nieuwe album heeft de titel ‘Princess Alice And The Broken Arrow’ meegekregen en zal op 23 maart via Steamhammer / SPV verschijnen. ‘Princess Alice And The Broken Arrow’ is inmiddels het dertiende studio album van deze Engelse band.

Meer lezen
 
M.A.N. Obey, Consume, Reject

‘Obey, Consume, Reject’ is het debuutalbum van M.A.N. herrezen uit de as van Transport Leaque met aan het front zanger Tony J.J. beter bekend als ex zanger/gitarist van Mnemic en Angel Blake. Hoewel deze band nog niet zolang op deze aardkloot ronddoolt hebben de heren er toch alweer mooi een tourtje opzitten met Fear Factory en wordt hun muziek gebruikt op het nieuwe spel “the Darkness” voor de Xbox en PS.

Meer lezen
 
Månegarm Vargstenen

Månegarm is a wolf that lives on the blood of dying humans and at Ragnarök hunts down and swallows the moon.' Altijd een goede reden om een bandnaam te kiezen, maar zeker wat betreft Månegarm betreft past zo'n naam er goed bij. Al sinds het ontstaan in 1995 zijn deze vijf mannen bezig met het bezingen van de Zweedse mythen en sagen. Voornamelijk de verscheidene vikingen-verhalen kunnen erg hun waardering wegdragen.
Meer lezen
 
Manowar Gods Of War Live

Het inmiddels legendarische Manowar bracht begin dit jaar hun tiende studio album ‘Gods Of War’ uit. De band werd begin jaren tachtig opgericht door bassist Joey DeMaio en gitarist Ross The Boss en werd al snel aangevuld met zanger Eric Adams. Deze laatste is samen met bassist Joey de constante factor in de band, naast de tien studio albums werden er waarschijnlijk evenzoveel verzamel albums uitgebracht en zagen inmiddels ook een handvol complicatie en live DVD’s het levenslicht.
Meer lezen
 
Marc Rizzo The Ultimate Devotion

Afgelopen maand kwam het tweede soloalbum van Marc Rizzo uit via Mascot Records. De heer Rizzo was voordat hij enkele jaren geleden door Max Cavalera werd aangetrokken als gitarist bij de Soulfly werkzaam bij Ill Nino

Ook dit album staat voornamelijk weer vol met instrumentaal gitaargeweld dat wordt voorzien van de nodige flamenco (lees Latin) invloeden.

Meer lezen
 
Marduk Rom 5:12

In de winter van 2004 mocht het weer: toegeven dat je fan van Marduk was. Het kon weer. En vanuit alle hoeken en gaten kwamen er ineens fans gekropen. Marduk was weer hip. Dat was duidelijk te merken. De concerten werden drukker bezocht, mensen spraken lof van het nieuwe album ‘Plague Angel’ en de nieuwe zanger Mortuus werd als reddende engel binnengehaald op het schip waarvan mensen dachten dat het nu toch echt eens tegen een ijsberg zou opvaren.
Meer lezen
 
Mark Sweeny Slow Food

Onlangs plofte het soloalbum ‘Slow Food‘ van Mark Sweeney in mijn brievenbus en om maar meteen met de deur in huis te vallen Mark’s solo album is een zeer ingetogen pop, rock album met een aantal zeer radio vriendelijke songs. Mark is echter geen onbekende in het Hardrockwereldje, hij is tevens de zanger van het Zwitserse Crystal Ball, op dit album wordt hij echter bijgestaan door Michael Bormann die alle voornaamste gitaar, bas en drumpartijen voor zijn rekening nam.

Meer lezen
 
Maroon The Cold Heart Of The Sun

Negen jaar en vier albums verder zien we de release van Maroon's 'The Cold Heart Of The Sun' opkomen in Oktober, wat alweer de tweede release is voor metal-gigant Century Media Records. Onze Oosterburen zijn verdacht snel met een nieuw album op de proppen gekomen want voorganger 'When Worlds Collide' stamt uit 2006. Niettemin is er nu dus weer een 11 nummer tellend schijfje. Het opnemen van de drums, alsmede het mixen en masteren werd gedaan door Jacob Hansen in zijn Hansen Studios.

Meer lezen
 
Martie Peters Group Road To Salvation

Begin jaren negentig vormde Martie Peters de band Push, hiermee bracht hij vier albums uit in de periode van 1996 tot 2002. Deze band oogstte redelijk wat succes en toerde o.a. met bands zoals Pretty Maids, Ronnie James Dio en Royal Hunt. Na het uiteenvallen van Push richtte zanger Martie Peters zijn soloband de Martie Peters Group op. In 2005 bracht MTM Music het debuutalbum uit.

Meer lezen
 
Marys Creek Some Kind Of Hate

Het Zweedse Marys Creek werd begin 2004 opgericht door Mats Nilsson. Na het uitbrengen van de eerste demo’s wordt de band in thuisland Zweden vergeleken met bands zoals Soungarden, Kings X, Whitesnake, Deep Purple, Van Halen, Mötley Crue en zelfs In Flames. Na het beluisteren van het debuutalbum kan ik me daar alleen maar bij neerleggen, echter de In Flames invloeden heb ik niet gehoord.
 
Meer lezen
 
Maryslim A Perfect Mess

De Zweedse, voor mij onbekende band Maryslim, zal op 30 maart aanstaande hun derde release getiteld ’A Perfect Mess’ via Wild Kingdom Records uitbrengen . De band werd ergens in 1999 opgericht nadat gitarist Kent en bassist Urrke T aan elkaar voorgesteld werden door Boba Fett (Hellacopters, Diamond Dogs) na afloop van de optredens van Wayne Kramer, The Nomads, The Hellacopters en The Powder Monkeys.

Meer lezen
 
Masterplan MK II

Na het uitbrengen van het uitstekende tweede album ‘Aeronautics’ en de aansluitende tour van Masterplan hield zanger Jorn Lande het voor gezien en besloot de band te verlaten om zich zo beter op zijn solocarrière te kunnen richten en enkele maanden gelede bereikte ons het bericht dat ook drummer Uli Kusch de band had verlaten. Even leek het erop dat de toekomst van de band aan een zijde draadje hing.

Meer lezen
 
Mastery Lethal Legacy

Mastery is een instrumentale thrashmetal band uit Ontario, Canada, het debuutalbum van de band kwam in thuisland Canada en de Verenigde Staten afgelopen mei uit via Spinerazor records en de band mocht hierop uitstekende kritieken in ontvangst nemen. Op 21 mei zal Sanctuary Records het album ook in Europa uitbrengen.

Meer lezen
 
Maze Of Torment Hidden Cruelty

Maze Of Torment zal bij veel mensen waarschijnlijk beter bekend zijn als het nummer van Morbid Angel, dan als de Zweedse band die hun nieuwe schijf ‘Hidden Cruelty’ net uitbrengen. Niettemin zijn deze mannen onder leiding van oprichter Kjell Enblom al sinds 1992 bezig met muziek maken. Helaas is er door gebrekkige labels en enorme vertraging nooit echt aandacht geweest voor de band.

Meer lezen
 
McQueen Break The Silence

De Britse meidenband McQueen werd eind 2003 opgericht en heeft sindsdien uitgebreid getoerd in de UK. De band wordt beschouwd als dé band van de toekomst, de vier meiden beschikken dan ook over een erg sterke live-reputatie, een muur van geluid en erg veel catchy songs. Hun debuut album werd geproduceerd door Richie Kayvan en gemixed door Queens Of The Stone Age-producer Joe Barresi.

Meer lezen
 
Messiah's Kiss Dragonheart

Het Duitse Messiah’s Kiss timmert al sinds 2001 aan de weg en bracht in 2002 het debuutalbum ‘Prayer For The Dying’ uit dat in de pers op uitstekende kritieken kon rekenen. De band kreeg hierdoor de gelegenheid om op het prestigieuze Wacken Open Air te spelen en toerde de band door Europa in het voorprogramma van Doro Pesch. In 2004 zag de opvolger ‘Metal’ het levenlicht, waarop voor het eerst de hulp werd ingeroepen van producer Nikolo Kotzev (Brazen Abbot, Nostradamus).
Meer lezen
 
Michael Lee Firkins Black Light Sonatas

Vanaf 23 oktober zal het nieuwe album van gitarist Micheal Lee Firkins in de winkels liggen en heeft de titel ‘Black Light Sonatas’ meegekregen. De zeer begenadigd gitarist Micheal Lee Firkins bracht in 1990 zijn eerste album uit, met deze release wist hij vele prijzen in de wacht te slepen, waaronder in Nederland een Edison award. Hierop bracht de heer Firkens nog een aantal zeer degelijke albums uit zoals ‘Chapter 11’, ‘Cactus Cruzz’ en het cover album ‘Decomposition’ en werd hij meerdere malen verkozen tot beste nieuwe talent.
Meer lezen
 
Ministry The Last Sucker

Op 21 september zal Ministry haar allerlaatste studio album uitbrengen dat de toepasselijke titel ‘The Last Sucker’ draagt zoals al enkele weken geleden door de heer Al Jourgensen werd aangekondigd. Het album 'The Last Sucker' is tevens het derde en laatste in de kritische trilogie, gericht op de vele fouten, verzinsels en openbaringen begaan door de president van Amerika George W. Bush en zijn regering. De opvolger van 'Houses Of The Molé' (2004) en 'Rio Grande Blood' (2006) is de laatste nagel in de doodskist van de heer Bush.
Meer lezen
 
Moonspell Under Satanae

De laatste tijd wordt het bijna gebruikelijk dat bands bezig zijn met hun oudste nummers opnieuw te spelen en tevens weer te releasen op hun nieuwe cd. Zo ook bij Moonspell. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sodom (The Final Sign Of Evil) of Destruction (Thrash Anthems) heeft Moonspell niet hun eerste EP compleet gemaakt, of hun grootste hits van een nieuw jasje voorzien. Nee, de Portugese jongens waren slimmer en hebben besloten om alle nummers die voor 'Wolfheart' (de eerste Moonspell cd) waren geschreven weer compleet opnieuw op te nemen.

Meer lezen
 
Mustasch Latest Version Of The Thruth

Het Zweedse Mustasch werd opgericht in 1997, waarop in de herfst van 1998 de eerste demo van de band werd opgenomen op de Mustasch Farm op het eiland Orust, waar enkele leden van de band op dat moment wonen. Deze eerste demo opnamen belanden op diversen singles en verzamelaars waarop de band al snel werd opgepikt door EMI Music Zweden waarop begin 2001 de EP ‘The True Sound Of The New West’ uitkwam.

Meer lezen
 
Mystic Prophecy Satanic Curses

In navolging van het album ‘Savage Souls’ brengt Mystic Prophecy ons in oktober 2007 alweer hun vijfde opus met de titel ‘Satanic Curses’. Deze Duits/Griekse powermetalband werd opgericht door Roberto Dimitri Liapakis en Martin Albrecht (Heavy Storm), zij bundelden hun krachten met die van gitarist Gus G. (de man achter Firewind) en drummer Dennis Ekdahl in 2000. Vervolgens bracht dit kwartet in 2001 het album ‘Vengeance’ uit.

Meer lezen
 
Naglfar Harvest

Sinds het uitkomen van het album ‘Sheol’ in 2003, begint Naglfar pas echt een beetje naamsbekendheid te krijgen. En dat terwijl ze toch al vanaf 1994 bezig zijn met muziek maken. Echte fans kennen albums zoals ‘Vittra’ en ‘Diabolic’ beter dan het nieuwe materiaal. Maar dat mag niet deren, want in 2005 kwam de echt grote doorbraak met het album ‘Pariah’.


Meer lezen
 
Neal Morse Sola Scriptura

Als frontman van de Progressieve rockband Spock`s Beard was het al duidelijk dat Neal Morse veel in zijn mars had. Dit werd alleen maar duidelijker met zijn sensationele progressieverock project TransAtlantic, waarmee hij vele prog-fans liet zien dat hij een van de toppers is op progressief gebied. Door het succes van Spock's Beard in de progressieve scène werd Neal ook gevraagd door andere progressieve bands/projecten om zijn stem hieraan uit te lenen.
Meer lezen
 
Neurasthenia Possessed

Het Italiaanse Neurasthenia werd in 1996 opgericht onder de naam Animalator, echter na een aantal jaren live opgetreden te hebben en een tweetal demo’s valt de band uit elkaar. Zanger Neil en bassist Lehmann besluiten in 2004 vervolgens om een doorstart te maken onder de noemer Neurasthenia en in 2005 wordt de eerste demo ‘Full Force Of Thrashers’ uitgebracht. Na diversen line up wisselingen wordt vervolgens in 2006 de mini CD ‘Return Under Neurasthenia’ uitgebracht, in oktober van datzelfde jaar duikt de band opnieuw de studio in voor de opnames van het debuutalbum ‘Posessesed’.
Meer lezen
 
Nifelheim Envoy Of Lucifer

In november verschijnt het vijfde album van de Zweedse heren van Nifelheim. Na een carrière die al loopt vanaf 1990 is dit misschien wat weinig. Maar dat gebeurd, tenslotte is ‘Envoy Of Lucifer’ pas zeven jaar na zijn voorganger te vinden voor de metal minnende massa. Het kan natuurlijk ook deels komen doordat de gitaristen allebei in het Zweedse Necrophobic spelen en deze band met hun ‘Hrimthursum’ album bepaald geen windeieren heeft gelegd en ook flink getoerd heeft.

Meer lezen
 
Nightmare Genetic Disorder

Het Franse powermetal gezelschap Nightmare bestaat al sinds 1979, in de beginjaren bracht de band enkele redelijke albums uit waaronder het uit 1984 stammende debuutalbum ‘Waiting For The Twilight’. Na diverse line-up wisselingen binnen de band viel Nightmare in 1988 uit elkaar. In 1999 wordt de band opnieuw opgericht in nagenoeg de originele bezetting, alleen met dat verschil dat drummer Jo Amore de zangpartijen voortaan voor zijn rekening neemt in plaats van de overleden Jean-Marie Boix.

Meer lezen - Dutch

Read More - English
 
Nikki Puppet Millitant Mother

Het Duitse Nikki Puppet werd ergens in 2003 in de omgeving van Hannover opgericht en tekende niet veel later een deal met Armageddon Music, dit resulteerde in november 2005 tot het uitkomen van het debuut album ‘Puppet On A String’. De band bestaat naast zangeres Nicky Gronewold en bassiste Anke Sobek verder nog uit de Griekse gitarist Christos Mamalitsidis en drummer Florentin Adolf.

Meer lezen
 
Nocturnal Rites The 8th Sin

Eind mei is het Nocturnal Rites album ‘The 8th Sin’ verschenen, het nieuwe schijfje van het Zweedse melodieuze heavy metal ensemble. De band bestaat al sinds 1990 en dit plaatje is inmiddels hun achtste zonde. De band begon ooit onder de naam Necronomic als deathmetal band, maar al snel evolueerden ze naar een meer melodische, Iron Maiden- achtige sound.

Meer lezen
 
Non-Divine Asylum 45

De Arnhemse metalband Non-Divine nam deel aan de Metal Grand Slam Tour 2001 gepresenteerd door Aardschok Magazine. Zeven weken lang gingen de vijfentwintig shows door Nederland en België en kwamen in zalen als 013-Tilburg, Paradiso-Amsterdam, Flanagans-Brussel, Podium-Hardenberg en nog veel meer.

Meer lezen
 
Norway Rising Up From The Ashes

Het zal inmiddels al vaak genoeg gezegd zijn, maar Norway is geen band uit Scandinavië maar een band uit New Jersey, juist ja de Verenigde Staten. De band loopt inmiddels al een tijdje mee in het hardrock/AOR wereldje, de band werd immers in1986 opgericht door Glenn Pierson (vocals/keys), Jim Santos (guitars), Dave Bryan (bass) en Rob Rizzo (drums).

Meer lezen
 
Obliteration Perputual Decay

Obliteration bestaat pas sinds 2001, en vandaar dat dit ook pas hun eerste full-length is. Eerder is er al wel een demo uitgebracht in 2004, en de 7'' EP 'Total Fucking Obliteration' in 2005. En dan nu een full-length op Tyrant Syndicate. Niet geheel onverwacht dat deze jongens onder de hoede van het Darkthrone-duo zijn genomen, want ze komen uit hetzelfde stadje te weten Kolbotn.

Meer lezen
 
Obsidian Emerging

‘Emerging’ van het Nederlandse Obsidian werd al in 2006 een keer uitgebracht. Echter, na de release stapte zanger Serge op. In 2007 werd als vervanger Robbe Kok (Disavowed, Arsebreed) gevonden als vervanger en werd er een contract getekend met Rusty Cage Records. Om dit heuglijke feit te vieren is ‘Emerging’ dus opnieuw uitgebracht, dit keer met Robbe op zang, en uitgevoerd in een prachtige digipak.

Meer lezen
 
Opeth The Roundhouse Tapes

Op 5 november zal het dubbel live album ‘The Roundhouse Tapes’ van het Zweedse Opeth uitkomen via Peaceville Records. Het album werd op een jaar geleden, en wel op 9 november 2006 in het Londonse Camden Roundhouse opgenomen. In deze zeer fraaie en bijzondere zaal vonden in het verleden al legendarische concerten plaats van onder andere Jimi Hendrix, Pink Floyd en The Doors.

Meer lezen
 
Orange Goblin Healing Through Fire

Op 21 mei aanstaande komt via Sanctuary Records het nieuwe inmiddels zesde studioalbum van de Britse doomrockers Orange Goblin uit, getiteld ‘Healing Through Fire’ en is de opvolger van het in 2004 uitgebrachte ‘Thieving From The House Of God’. De band werd opgericht in het jaar 1995 onder de naam Our Haunted Kingdom maar werd al snel opdoopt tot Orange Goblin. De band is niet vast te pinnen op een genre.

Meer lezen
 
Overkill Immortalis

Al weer twee jaar na het ‘ReliXIV’ album komt binnenkort het nieuwe ‘Immortalis’ van Overkill uit. Inmiddels alweer het vijftiende album van het kwintet thrashers. Als referentie naar het feit dat Overkill nog steeds leeft en doorgaat, werd de titel gezet op ‘Immortalis’, het Latijnse woord voor onsterfelijk. Sinds het vorige is er een verandering van label geweest, na het avontuur bij Regain Records is Overkill weer terug in de vertrouwde handen van Johnny en Marsha Zazula.

Meer lezen - Dutch

Read More - English
 
Oz Noy Fuzzy

Op 11 september is het nieuwe Oz Noy album getiteld ‘Fuzzy’ verschenen. De voor mij totaal onbekende Oz Noy is een gitarist die oorspronkelijk uit Israël afkomstig is, waar hij een forse naam wist op te bouwen alvorens in 1996 naar New York te verhuisde. Inmiddels is Oz een van de betere studio gitaristen van Amerika en werkt hij samen met artiesten zoals Richard Bona, Chris Botti, Mike Clark, Jeff “Tain” Watts, Harry Belafonte, Toni Braxton, Phoebe Snow, Gavin Degraw, Nile Rogers en Roger Glover.

Meer lezen
 
Ozzy Osbourne Black Rain

Ozzy Osbourne meldt zich na zes jaar pauze met het nieuwe album ‘Black Rain’ terug aan het rockfirmament, het in 2006 uitgebrachte album ‘Under Cover’ daarin niet meegerekend. Het album ligt sinds 21 mei in de winkels en is inmiddels negende studio album van de 58-jarige ‘Prince of Darkness’. Het album is de opvolger van het ‘Down to Earth’ album en werd opgenomen in Ozzy’s eigen studio in Los Angeles onder leiding van Kevin Churko en de heer Osbourne zelf.
Meer lezen
 
Paradise Lost In Requiem

Het nieuwe album van de Britse gothic metal band Paradise Lost dat de titel ‘In Requiem’ heeft meegekregen zal 21 mei via Century Media uitkomen, dit is inmiddels het elfde studio album van de band en de eerste voor Centery Media. De band heeft het album opgenomen in Canada onder leiding van producer Rhys Fulber en werd gemixt door Mike Fraser, bekend van zijn werk met bands als Metallica, AC/DC, Van Halen en vele anderen.

Meer lezen
 
Peter Pan Speedrock Pursuit Until Capture

Op 21 september ligt het nieuwe album 'Pursuit Until Capture' van het Nederlandse Speedrock-trio Peter Pan Speedrock in de winkel en is daarmee inmiddels alweer hun zevende album. Net als voor voorganger ‘Spread Eagle’ nam de Eindhovense band het nieuwe album op in Zweden in de Sunlight Studios onder leiding van producer Tomas Skogsberg (Gluecifer, Entombed). Peter Pan speedrock bestaat inmiddels zo’n elf jaar en in die periode heeft de band meer dan 1250 shows achter hun naam staan .

Meer lezen
 
Poverty's No Crime Save My Soul

De Duitse vijfmans formatie Poverty's No Crime werd ergens in de periode rond 1991 opgericht, het duurde echter tot 1995 voordat het debuutalbum ‘Symbiosis’ uitkwam date en jaar later gevolgd werd door ‘Autumn Years’. Onlangs is het inmiddels zesde album getiteld ‘Save My Soul’ uitgekomen via Insideout Music, de band bivakkeert dan ook al een aantal jaren in de hogere regionen van de progmetal-eredivisie.


Meer lezen
 
Pure Reason Revolution The Dark Third

Het Engelse Pure Reason Revolution ontving met de release van het debuutalbum ‘The Dark Third’ in de Britse pers al lovende kritieken, zo zou de band gezien worden als de Pink Floyd van de 21ste eeuw. Bij ons komt het album echter pas op 19 februari uit via InsideOut Music Deze release zal enigszins verschillen van de reeds in Engeland en Amerika uitgebrachte editie. 

Meer lezen
 
Redemption The Origin Of Ruin

De progressieve power-metal Redemption band werd opgericht in het jaar 2000 in Los Angeles door gitarist, toetsenist Nicolas van Dyk, al snel kwam Nicolas in contact met zanger Ray Alder (Fates Warning) dat resulteerde in een song op zijn soloalbum met de band Engine. In 2002 bracht Nicolas zijn debuutalbum ‘Redemption’ uit dat geproduceerd werd Ray Alder.

Meer lezen
 
Revolting Cocks Cocktail Mixxx

Precies een jaar na het verschijnen van het langverwachte comeback album ‘Cocked And Loaded’ van de Revolting Cocks verschijnt via 13th Planet Records een remix van dit album onder de noemer ‘Cocktail Mixxx’. De Revolting Cocks is het hobby bandje van Ministry frontman Al Jourgensen, waar hij met Ministry vooral tegen de Amerikaanse politieke huisjes aanschopt, is het bij de Revolting Cocks vooral de lol van het spelen en de humor die tellen.
Meer lezen
 
René SG René SG 2

Onlangs ontving ik per post het nieuwste album van de speedrockband René SG, getiteld ‘René SG 2’. De band werd in 2004 opgericht en bracht in 2006 hun debuutalbum uit. Het album werd geproduceerd door de bekende metal-producer Berhus Westerhuis (16 Down, God Dethroned).


Meer lezen
 
Ritual The Hemulic Voluntary Band

Bassist Fredrik Lindqvist, gitarist Patrik Lundström en drummer Johan Nordgren richten eind 1992 Ritual op wanneer hun vorige band, het zeer experimentele Bröd, het bijltje erbij neergooit. Met de komst van toetsenist Jon Gamble wordt begin 1993 de definitieve bezetting een feit. In de beginperiode van de band wordt de nadruk gelegd op traditionele rocknummers waarop in 1995 een deal word gesloten met het Franse label Musea.

Meer lezen
 
Rose Tattoo Blood Brothers

Rose Tattoo werd eind 1976 door Anderson en bassist Geordie Leach opgericht en hun albums werden geproduceerd door het duo Vanda & Young. Net als AC/DC gaf Rose Tattoo het eerste concert in de Chequers Club in Sydney. Samen met AC/DC en The Angels -die buiten Australië overigens Angel City heten- waren het de grondleggers van de Australische Rockscene die in de jaren 70 ontstond.

Meer lezen
 
RSJ Gain To Nothing

RSJ is een uit Engeland afkomstige metal-core band, het inmiddels twee album van de band is op 14 mei verschenen. De band werd ergens in 2002 opgericht en bracht in september 2003 de debuut EP ‘The Day After’ uit. Met dit debuut kreeg de band uitstekende kritieken en stond de band in het voorprogramma van bands zoals Funeral For A Friend, Soilwork, Biohazard, Raging Speedhorn en Orange Goblin.

Meer lezen
 
Saga 10.000 Days

Persoonlijk had ik nog niet heel veel muziek van deze Canadese prog/rock band Saga gehoord. Ik kende de naam natuurlijk wel, maar veel verder was ik tot nu toe niet gekomen. En dat is merkwaardig, want deze heren draaien toch al zo’n 30 jaar mee, vandaar ook de titel ’10.000 Days’. Het is ook gelijk een einde van een tijdperk, want dit album is het laatste in deze bezetting. Zanger en boegbeeld Michael Sadler gaat namelijk in goed overleg de band verlaten om meer tijd te besteden aan zijn gezinsleven.

Meer lezen
 
Saxon The Inner Sanctum

Heavy metal liefhebbers, het is weer zo ver: 5 maart zal het nieuwe Saxon album met de titel ‘The Inner Sanctum’ uitkomen. De op en top Britse pioniers van de New Wave of British Heavy Metal strijden nu al 25 jaar op het metal veld en ze zijn nog lang niet uitgeblust; tot op de dag van vandaag heeft de band een uitstekende live-reputatie en hun aankomende Europese toer wordt zelfs de grootste die de band tot nu toe gedaan heeft.

Meer lezen
 
Saxon Unleash The Beast

Tegelijkertijd met de nieuwe Saxon DVD ‘To Hell And Back’ brengt het label SPV gelijktijdig de re-release van het uit 1997 stammende album ‘Unleash The Beast’ op de markt. ‘Unleash The Beast’ was het dertiende album van de band dat oorspronkelijk in 1997 werd uitgebracht, op het album was voor het eerst gitarist Doug Scarrat te horen die Graham Oliver verving die al sinds het begin bij Saxon speelde.

Meer lezen
 
Scelerata Darkness And Light

Op 23 maart is het debuutalbum ‘Darkness And Light’ van de jonge Braziliaanse melodieuze powermetal band Scelerata uitgekomen via het Duitse MTM Music label. De band werd opgericht in 2002 en zegt beïnvloed te zijn door bands zoals Helloween, Iron Maiden en Dream Theater.


Meer lezen
 
Scorpions Humanity:  Hour 1

Sinds afgelopen op 25 mei ligt het nieuwe Scorpions album getiteld ‘Humanity: Hour 1‘ in de winkels, dit is inmiddels het zestiende officiële studio album van de band en ik moet toegeven na het album enkele malen beluisterd te hebben, dit is het beste werk dat de band sinds jaren heeft uitgebracht. De Scorpions is de bekendste Duitse hardrockband aller-tijden.

Meer lezen
 
Shadow Gallery Prime Cuts

Op 3 september is via Magna Carta records het Shadow Gallery verzamel album ‘Prime Cuts’ uitgekomen. De band werd begin jaren negentig opgericht en ontleende hun naam aan het boek “V for Vendetta” geschreven door Alan Moore. In de beginperiode werd Shaddow Gallery gezien als een van de meest toonaangevende bands in de progressieve metal scène en de band heeft dan ook enkele klassiekers op hun naam staan.
Meer lezen
 
Shylock Devotion

Shylock is een Duitse hardrockband die in 1998 werd opgericht door Matthias Schenk en Johannes Löhr. Dat deze heren de drijvende kracht achter deze band zijn wordt meer dan eens duidelijk als men de inlay opent. Zo ongeveer alle taken worden onder de heren verdeeld: het schrijven van muziek en teksten, de arrangementen, het opnemen, mixen, masteren en produceren, ja zelfs het idee van de cover is door de heren uitgestippeld.

Meer lezen
 
Sideburn The Newborn Sun

De Zweedse band Sideburn werd opgericht in 1997 in Stockholm door gitarist Zocek en Penten, de voormalig drummer van de band. Het uit 2002 stammende debuutalbum ‘Trying To Burn The Sun’ werd uitgebracht via het Italiaanse label Beard Of Stars/Vinyl Magic. Afgelopen jaar tekende de band bij het Belgische Buzzville records en sinds enkele weken ligt het nieuwe album ‘The Newborn Sun’ in de winkels.

Meer lezen
 
Silent Force Walk The Earth

Silent Force werd opgericht door gitarist Alexander Beyrodt (ex Sinner, Primal Fear, The Sygnet) en zanger DC Cooper (ex Royal Hunt), zij kwamen in het jaar 1999 samen om deze Duitse / Amerikaanse progressieve power metal band op te richten. In 2000 verscheen het debuutalbum ‘The Empire of Future’, waarop Alexander en CD werden bijgestaan door Fleisch op basgitaar, Torsten Roehre op keyboards en Andre Hilgers achter de drumkit.
Meer lezen
 
Sinner Mask Of Sanity

Sinds de jaren ‘80 behoort Sinner al tot de grote namen van de hard & heavy scène in Duitsland. Sinner bestaat vandaag de dag uit zanger/bassist Mat Sinner, gitarist Tom Naumann, toetsenist Frank Rössler en voormalig Primal Fear drummer Klaus Sperling is ondertussen ook een vaste waarde in de band geworden samen met Traceelords gitarist Christof Leim.

Meer lezen
 
Slavior Slavior

Slavior is een nieuwe melodieuze hardrock band met in de gelederen Mark Zonder, de voormalige drummer van Fates Warning. Naast Mark bestaat de band uit voormalig Tribe Of Gypsies zanger Gregg Analla en MSG gitarist en toetsenist Wayne Findlay. Slavior heeft na het faillissement van hun initiële platenmaatschappij Black Lotus een wereldwijde deal gesloten met InsideOut Music.

Meer lezen
 
Spoil Engine Skinnerbox v.07

Deze Belgische band met Nederlandse zanger bestaat pas 2 jaar, maar dat hoor je er niet aan af. In 2006 werd Spoil Engine’s demo rondgestrooid bij concertorganisaties, messageboards op internet en productiemaatschappijen. De mannen werden gevraagd mee te doen aan de Metalbash voor talentvolle bands en bereikte de finale. Snel daarna stonden zij op het podium met onder meer Textures en Arch Enemy.

Meer lezen
 
Sodom The Final Sign Of Evil

In 1984 kwam Sodom's eerste EP uit, getiteld ‘In The Sign Of Evil’, nu 23 jaar later is er dan 'The Final Sign Of Evil'. De vijf nummers die op de oorspronkelijke EP stonden zijn opnieuw opgenomen, en daaraan toegevoegd zijn nog eens 7 extra nummers, die omstreeks de tijd van de EP geschreven zijn. De ze song hebben de EP uit1984 echter nooit gehaald. In 2007 kwam bij bandleider Tom angelripper het idee bovendrijven om van deze EP alsnog de volwaardige cd te maken die het moest zijn.
Meer lezen
 
Southern Voodoo Devil's Drive

Southern Voodoo wil een gewone rockband zijn maar staat berucht voor hun energieke live shows met veel vuurwerk en schaars geklede dames. De band tapt uit hetzelfde vaatje zoals AC/DC, Motörhead en ziels-genoten van o.a. Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy en Danko Jones, oftewel een bende wilde rockers zoals ze tijdens de decadente jaren 70 uit de tapkraan stroomden.

Meer lezen
 
Sworn Enemy Maniacal

Op 12 november zal het inmiddels vierde album van de metalcore formatie Sworn Enemy uitkomen via Century Media Records. Het nieuwe album heeft de titel ‘Maniacal’ meegekregen en de opnames vonden plaats in de Big Fish Studios waar de drums werden opgenomen, in de Method Of Groove Studio was het decor voor de gitaarpartijen en de zangpartijen werden opgenomen in Studio Lambesis. De productie lag in handen van de Tim Lambesis (As I Lay Dying) en Joey Z (Life Of Agony)

Meer lezen
 
Symphony X Paradise Lost

Het nieuwe, inmiddels zevende Symphony X album ‘Paradise Lost’ zal dan toch uiteindelijk op 26 juni uitkomen nadat de release data al diversen malen was uitgesteld. Het album zal uitkomen via InsideOut Music en is de opvolger van het in 2002 verschenen album ‘The Odyssey’. Symphony X is een progressieve metalband uit New Jersey, Verenigde Staten en werd in 1994 opgericht.

Meer lezen
 
The Agonist Once Only Imagined

Het Canadese The Agonist werd ergens in 2004 opgericht, de band begon onder de naam The Tempest, maar dit werd al snel omgedoopt tot The Agonist. De band bestaat uit frontvrouw Alissa White-Gluz, deze straight-edge en veganistische dame voelt zich geroepen om de wereld en zijn inwoners te beschermen door middel van politiek getinte teksten, zij wordt verder bijgestaan door Danny Marino op gitaar, Chris Kells op bass en Simon McKay op drums.

Meer lezen
 
The Black Halos Black Halos / The Violent Years (Re-Release)

People Like You Records brengt op 26 februari de eerste twee albums van de punkrock band The Black Halos opnieuw uit, het gaat hierbij om het in 1991 verschenen debuutalbum ‘The Black Halos’ dat via Die Young Stay Pretty verscheen en de opvolger uit 2001 getiteld ‘The Violent Years’ die via het Sub Pop label uitkwam.


Meer lezen
 
The Bones Burnout Boulevard

Het nieuwe inmiddels vierde album van het Zweedse punk ‘n’ roll gezelschap The Bones zal op 22 oktober uitkomen en heeft de titel ‘Burnout Boulevard’ meegekregen. Het album is de opvolger van het in 2004 verschenen ‘Straight Flush Ghetto’. Met de release van’ Burnout Boulevard’ heeft de band de overstap gemaakt van People Like You Records naar het Duitse Century media Records, echter het album zal nog wel op vinyl verschijnen via People Like You.

Meer lezen
 
The Chariot The Fiancee

Dit is het derde schijfje van The Chariot uitgebracht door Century Media, de band is een soort van metalcore gezelschap, denk hierbij aan bands zoals Meshuggah en Dillinger Escape Plan. De band wordt geleid door voormalig Norma Jean voorman Josh Scogin.

Meer lezen
 
The Goods The Goods

De Eindhovense Rockcity-punkgaragerockband The Goods zal op zondag 18 maart 2007 haar debuutalbum uitbrengen op het Eindhovense platenlabel Tear It Up Records. The Goods bestaan uit door de wolgeverfde muzikanten uit de Rockcity-scene, die voorheen bekend stonden als De Homo’s, maar na veel commotie rond deze bandnaam rockt de band tegenwoordig onder de noemer The Goods.

Meer lezen
 
The Grit Shall We Dine?

Op 25 maart komt het album ‘Shall We Dine?’ van de Engelse band The Grit uit via People Like You Records, dit Rock ‘n Roll combo weet hun muziek uitstekend te mixen met punk, folk en rockabilly. De band werd in het jaar 2002 opgericht door zanger en gitarist Big Lou en gitarist Louis Ville op het moment dat beide heren naar London verhuisde, na enkele line-up wisselingen werd uiteindelijk het debuutalbum werd opgenomen.

Meer lezen
 
Thee Merry Widows Revenge Served Cold

De uit de San Francisco afkomstige psychobilly band Thee Merry Widows bestaat geheel uit dames. Nu bestonden er natuurlijk al enkele psycho-acts die aangevoerd werden door een zangeres zoals The Horrorpops, maar deze band biedt ons meer. Deze band die geleid wordt door frontvrouw Eva von Slut, zij wordt verder bijgestaan door Nikki Nightbreed die de contrabas bespeelt, Andrea op drums, Mistress Mandy op Gitaar en Nishone op lead gitaar.

Meer lezen
 
The Mirimar Disaster This Is Where The Fight Starts

De uit Sheffield afkomstige band The Mirimar Disaster tekende afgelopen jaar een deal met Undergroove Records, inmiddels is het debuutalbum van deze Britten opgenomen en ligt het album sinds 19 maart in de winkels. Het album werd opgenomen in de 2Fly Studio’s te Sheffield onder leiding van Alan Smythe (Arctic Monkeys, 65daysofstatic, Future Ex-Wife, The Long Blondes).
 

Meer lezen
 
The Showdown Temptation Come My Way

Op 26 februari is het tweede schijfje van de uit Tennessee afkomstige band The Showdown in Europa uitgekomen. In de verenigde staten doen de mannen het aardig en op ons continent zal vast ook een publiek zijn dat zich interesseert voor wat het vijftal ten gehore brengt. De sound van The Showdown balanceert op het randje van stevige rock en lichte metal met steeds terugkerende grunge invloeden.


Meer lezen
 
Threshold The Ravages Of Time (Best of)

Als je alle voormalige en huidige bandleden van het Engelse Threshold wilt vernoemen heb je meer ruimte nodig dan de volledige Winkler Prins. Vooral de lijst met wisselingen van drummers en zangers is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Een feit waar ook de band geen doekjes om wind, sterker nog in de inlay gaat men er prat op ondanks alle wisselingen nog steeds fier overeind te blijven


Meer lezen
 
Thought Chamber Angular Perceptions

Thought Chamber is een nieuwe progressieve metalband uit Dallas, Texas, in de band vinden we onder andere Enchant frontman Ted Leonard terug. De band nam onlangs het debuutalbum ‘Angular Perceptions’ op dat op 2 april via InsideOut zal verschijnen. De band werd opgericht door gitarist Michael Harris, die in 2001 het album ‘Sketches From The Thought Chamber’ onder zijn eigen naam uitbracht.


Meer lezen
 
Throwdown Venom And Tears

De eerste associatie die in mij opkomt bij de naam Throwdown is lompe hardcore met moshparts. Hoe fout je kunt zitten bewijst ‘Venom And Tears’, het nieuwste album van deze Texaanse band maar weer eens. Lompe Pantera metal met invloeden van Sepultura ten tijde van Chaos A.D. En ouwe Machine Head a la Burn My Eyes is wat je kan verwachten op deze langspeler.


Meer lezen
 
Tokyo Dragons Hot Nuts

Het tweede album van de Engelse band Tokyo Dragons zal op 24 september via Escapi Music uitkomen en heft de titel ‘Hot Nuts’ meegekregen. In thuisland Engeland heeft de band inmiddels een grote fanbase weten op te bouwen en sinds het uitkomen van het debuut ‘Give Me The Fear’ in 2005 heeft de band shows afgewerkt met bands zoals Status Quo, Do Me Bad Things en Winnebago Deal.

Meer lezen - Dutch

Read More - English
 
Total Chaos Total Chaos

Het was in 1989 in Pomona Valley dat de punk band Total Chaos werd opgericht, al snel na het uitbrengen van het debuut album ‘Were The Punks’ wordt de band opgepikt door Bret Gurewitz van Epitaph Records, het grootse punklabel dat er op dat moment bestaat. Waarna al snel de punkklassieker ‘Pledge Of Defiance’ wordt uitgebracht. Na diversen albums en tours door Amerika waagt de band in de zomer van 1995 de oversteek naar Europa voor en uitgebreide Europese toer.

Meer lezen
 
Trelldom Til Minne...

Verberg uw dochters en stop uw kruizen weg. Kapitein Ghaal is weer op oorlogspad. Is de beste man niet bezig met het verkrachten van de aarde in Gorgoroth, in de cel aan het zitten vanwege allerlei zaken, of de metalwereld collectief voor gek aan het zetten in een documentaire over metal, dan heeft hij altijd nog Trelldom. Maar, eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat dit wel de beste kant van Ghaal laat zien.


Meer lezen
 
Tribute To Bon Jovi Always

Afgelopen maand kwam het Tribute To Bon Jovi album uit onder de noemer ‘Always’, dit schijfje is de volgende in het rijtje van tribute CD’s na David Lee Roth en Guns N' Roses die afgelopen jaar uitkwamen. Bon Jovi was in de jaren tachtig en negentig verantwoordelijk voor een groot aantal hits zoals “Living On A Prayer”, “You Give Love A Bad Name” en “Runaway” die eigenlijk in geen enkele hardrock verzameling mogen ontbreken.

Meer lezen
 
Tribuzy Excecution - Live Reunion

Onlangs is de live cd van Tribuzy via MTM Music verschenen. Het schijfje draagt de toepasselijke titel ´Execution - Live Reunion´, het is dan ook de live versie van de eerste plaat die Tribuzy uitbracht met de titel, jawel, ´Execution´. De Braziliaan Renato Tribuzy speelde op zijn twaalfde al in een Iron Maiden coverbandje en maakte een tijdje deel uit van de band Thoten waarmee hij door Europa en Zuid Amerika getoerd heeft.


Meer lezen
 
Trouble Simple Mind Condition

Twaalf jaar nadat hun laatste klassieker 'Plastic Green Head' verscheen, staat de opvolger ‘Simple Mind Condition’ in de planning die oorspronkelijk in 2003 al werd aangekondigd onder de noemer ‘Seven’. De band heeft inmiddels een deal gesloten met Escapi Music die afgelopen jaar al de re-releases van de eerste twee albums van de band uitbracht, te weten het uit 1984 stammende ‘Psalm 9’ en ‘The Skull’ die oorspronkelijk in 1985 uitkwam.

Meer lezen - Dutch
Read More - English
 
Turisas The Varangian Way

'Varangians waren vikingen die door de Baltische zee richting het zuiden en oosten voeren op een epische queeste voor glorie'. Zo valt de titelverklaring te lezen in de bijgeleverde flyer. En wat dat betreft klopt het als een trein. Turisas maakt zogenaamde 'battle metal' (niet te verwarren met 'war metal') dus wat we hier te horen krijgen is feitelijk 43 minuten lang een spannende soundtrack van een prachtige film.


Meer lezen
 
Type O Negative Dead Again

Na een lange en stille periode van ongeveer vier jaar rond metal grootheid Type O Negative, komt dan eindelijk weer een knaller van een zevende cd uit. Het album heeft de smakelijke titel ‘Dead Again’ meegekregen en zal op 19 maart via hun nieuwe label Steamhammer Records uitkomen.


Meer lezen
 
Vanilla Fudge Out Through The Indoor

Het Amerikaanse Vanilla Fudge is een dynamische, psychedelische en zeer invloedrijke blues, rock en soul band uit eind jaren ’60. Met felle gitaar en meeslepend orgelspel op de Hammond B3 (leden van Yes, Deep Purple en Uriah Heep hebben dit kwartet dan ook aangewezen als grootste inspiratiebron). De band bracht dan in de periode tussen 1967 tot 1970 dan ook een aantal klassiekers uit.

Meer lezen
 
Vanmakt Vredskapta Mörkersagor

Vanmakt is een vrij jonge band uit Zweden (opgericht in 2006), die ook tevens bezet wordt door vrij jonge kerels (gezien de korte haren en kleine lijfjes op de foto's). Gestart door Gorgoth en Vladr werd de eerste en voorlopig enige demo 'Diaboli Iubeo, Para Vindicta' uitgebracht. En eind 2007 ligt het eerste full-length album in de schappen, uitgebracht door Pulverised Records, het label uit Singapore.

Meer lezen
 
Vainglory Vainglory

Hou je vast, afgelopen mei kwam het nieuwe album van Vainglory uit, de nieuwe creatie van de gelijknamige band is een absolute musthave voor de liefhebber van eerlijke, vette powermetal. Intense riffs, gitaarvirtuosen gecomplementeerd door een vette bas, strakke drums en een krachtige stem kenmerken deze band. Vainglory draait in de eerste instantie om gitarist Corbin King, de mastermind achter deze plaat.

Meer lezen
 
Various Artists 4 Those About To Rock

BuzzTown Productions brengt ons een verzamelaar met vier bands getiteld ‘4 Those About To Rock’, op deze release zijn het Zweedse The Chuck Norris Experiment, Electric Frankenstein uit New Jersey, USA, het Belgische The Whocares en het Duitse V8Wankers vertegenwoordigt met elk drie niet eerder uitgebrachte of bijzondere songs

Meer lezen
 
Various Artists Bound For The Bar

People Like You Records weet met grote regelmaat uitstekende punkrock, psychobilly, Rock n’Roll en alles wat daartussen ligt uit te brengen, zo heeft het label bands zoals The Bones, The Generators, Deadline, The Meteors, U.S. Bombs en Total Chaos onder haar hoede. Een aantal van deze toppers staan dan ook op dit verzamel album waarmee in een keer duidelijk word waar het label voor staat, ruige Rock n’ Roll met een metalen randje.

Meer lezen
 
Various Artists Our Impact Will Be Felt, A Tribute to Sick Of It All

Afgelopen 24 april is het Sick Of It All tribute album ‘Our Impact Will Be Felt’ uitgekomen via Century Media Records. Het uit Harlem, New York afkomstige Sick Of It All vierde afgelopen jaar hun twintigste verjaardag met het sterke ‘Death To Tyrants’ album dat op zeer goede kritieken kon rekenen waarmee de band de nieuwe generatie metalcore bands ver achter zich laat.

Meer lezen
 
Vital Remains Icons Of Evil

Na een intro waarbij we de zoon van god aan het kruis gespijkerd word, gaan we op tour om alle heilige huisjes in te trappen, met deze ‘Icons Of Evil’. De death metal heerschappij Vital Remains bestookt ons al vanaf 1989 met hun brute snelle niets ontziende death metal.

Meer lezen
 
VNV Nation Judgement

Mij is deze band onbekend, echter na wat speurwerk blijkt dat de band al een lange lijst van albums heeft uitgracht en ook live haar mannetje staat. VNV Nation is een Iers/Britse EBM-band, en is momenteel een van de populairste bands uit de huidige golf EBM. De afkorting VNV staat voor "Victory Not Vengeance" waarmee de band wil zeggen dat je altijd moet streven naar het beste, en niet bij de pakken moet neerzitten. Het belangrijkste lid in de band is Ronan Harris, die alle muziek en teksten componeert.
Meer lezen
 
Volbeat Rock The Rebel / Metal The Devil

Kort na de “Danish Dynamite Tour” afgelopen november 2006 waarvan naast Volbeat ook landgenoten Hatephere en Raunchy deelnamen bereikte ons het bericht dat gitarist Franz "Hellboss" Gottschalk de band had verlaten. Op dat moment had de band echter het nieuwe album ‘Rock The Rebel / Metal The Devil’ reeds opgenomen waardoor Franz nog wel op het album te horen is. De band heeft in Thomas Bredahl een nieuwe gitarist gevonden,
Meer lezen
 
W.A.S.P. Dominator

Op 23 april is via Demolition Records het nieuwe inmiddels dertiende W.A.S.P. album getiteld ´Dominator´ ter wereld gekomen. Sinds de jaren ´80 draait W.A.S.P., het geesteskind van frontman Blackie Lawless al mee, in den beginne hadden de jongens een notoire reputatie. Dominator´ is de opvolger van het epische tweeluik ‘The Neon God, Part I The Rise’ en ‘The Neon God, Part II The Demise’ stammende uit 2004.

Meer lezen
 
Will Haven The Hierophant

Stiekem bestaat Will Haven al sinds 1995. Echter zijn ze nooit doorgebroken en echt groot geworden, terwijl ze volgens de grotere magazines toch wel de kwaliteiten ervoor hadden. Mede daardoor verliet de oude zanger Grady Avenell de band en is hij voor dit album vervangen. Zijn vervanger is Jeff Jaworski, die afkomstig is van de punkband Red Tape die dus op het vierde album van de band uit Sacramento, Californië.

Meer lezen
 
Winds Of Torment Delightning In Relentless Ignorance

Het Franse Winds Of Torment wist na het winnen van een bandwedstrijd in 2005 een deal binnen te slepen met Mascot Records, hierop bracht de band het grootse deel van 2006 in de oefenruimte door en kwam enkele maanden gelden het debuutalbum ‘Delightning In Relentless Ignorance’ uit. De band brengt afwisselende, melodieuze, progressieve death-thrash metal voorzien van zowel brute als cleane zangpartijen en ook akoestische passages worden niet geschuwd.

Meer lezen
 
Within Temptation The Heart Of Everything

Afgelopen 12 maart kwam het vierde Within Temptation album ‘The Heart Of Everything’ uit via Sony/BMG, het album is de opvolger van het in 2004 uitgebrachte ‘The Silent Force’. Het album is opnieuw tot stand gekomen met de medewerking van Daniel Gibson en werd gemixt door Stefan Glaumann, die o.a. bekend is van zijn werk met Rammstein.


Meer lezen
 
Xandria Salomé - The Seventh Veil

Afgelopen 25 mei kwam via Drakkar Entertainment het inmiddels vierde album van de Duitse band Xandria uit, het album heeft de titel ‘Salomé - The Seventh Veil’. Deze semi-gothic band wordt aangevoerd door zangeres zangeres Lisa Middelhauve, ‘Salomé - The Seventh Veil’ is de opvolger van het twee jaar geleden uitgebrachte album ‘India’ dat vooral doorspekt was met Arabische en oriëntaalse invloeden, de band zet dit voort op hun nieuwste release.
Meer lezen
Xystus Surreal

Enkele maanden gelede kwam het nieuwe Xystus album ‘Surreal’ uit via het The Electric Co. label, echter door onvoorziene redenen ontvingen we het album pas enkele weken geleden van drummer Ivo van Dijk. De band werd zo’n acht jaar geleden opgericht in Den Bosch, op de dat moment bestaat de band nog uit een zeer enthousiaste groep nog zeer jonge muzikanten en al snel weet de band een deal in de wacht te slepen met The Electric Co. en wordt in 2004 het debuutalbum ‘Receiving Tomorrow’ uitgebracht.

Meer lezen
 
Zofos Lore Unfolds

Erg knap, je band oprichten en in datzelfde jaar nog een plaat uitbrengen. Zeker als je zelf ook nog eens alle instrument onder handen neemt en zingt. Maar niks is kennelijk een uitdaging voor de heer Athalwulf. Want deze meneer uit Griekenland is al langer bezig met muziek maken. Helaas gebeurd dat voornamelijk in foute NSBM-bandjes. Maar Zofos, wat 'de duisternis van de onderwereld' in Homerisch Grieks betekent, is een band die zich richt op de natuur en goden, en is dan ook onder de pagan black metal-noemer te scharen.

Meer Lezen
 

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006