CD REVIEWS:

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006

2nd District Emotional Suicide

Twee jaar na het debuutalbum ‘Don`t Mess With the Hard Punx ‘ komt de band 2nd District uit het Duitse Ruhr gebied met de opvolger ‘Emotional Suicide’. De band werd een aantal jaar geleden opgericht door de voormalig District en The Revolvers leden Marc Ader, Flo en Tobbe. Het nieuwe album zal op 18 september via People Like You verschijnen.

Meer lezen
 
Adam West Longshots Songs For Broke Players 2001 – 2004

You wanted the best and you got it, the hottest band in the land … Adam West!” luidt de eerste zin op de bijgeleverde informatie sheet die deze ik bij deze cd meegeleverd krijg. De band werd begin jaren negentig opgericht en kent als voornaamste invloeden van bands zoals Iggy and the Stooges, Black Sabbath, The Misfits, The MC5, Kiss en AC/DC gemixt met de nodige jaren 60 garage punk.

Meer lezen
 
Angel City Outcasts Deadrose Junction

Onlangs kreeg ik het nieuwste album ‘Deadrose Junction‘ van de Angel City Outcasts opgestuurd om er een mooie recensie over te schrijven. De band werd eind 2002 opgericht door de ex-leden van twee lokale Los Angeles punk bands, Youth Rebellion en Broke 'til Thursday, Alex Brugge (zang), Alex Zabolotsky (bass), Tak Boroyan (gitaar, zang) Bob Zamudio (gitaar) en Ryan "Scotchy" Markley (drums).
Meer lezen
 
Annihilator Schizo Deluxe

Het is inmiddels 16 jaar geleden dat het inmiddels klassieke debuutalbum ‘Alice In Hell’ van Annihilator het levenslicht zag, daarna bracht de band van meestergitiarist Jeff Waters de opvolger ‘Never, Neverland’ uit en de Canadese band stond rotsvast op de metal kaart. Inmiddels heeft bandleider Jeff Waters vele uitstekende bandleden versleten en onlangs is het elfde studioalbum ‘Schizo Deluxe’ via AFM Records uitgekomen.
Meer lezen
 
AOR L.A. Consessions

AOR is het project van Frédéric Slama, een Franse rockjournalist die zo'n tien jaar geleden besloot om naar Los Angeles te verhuizen. Door de jaren heen kreeg Frédéric de gelegenheid om zeer veel, al dan niet rock gerelateerde muzikanten te interviewen, maakte hij diversen radio shows en schreef hij duizenden reviews voor verschillende magazines.

Meer lezen
 
Avalon The Final Move

In de jaren 80 was Avalon één van de meest getalenteerde Nederlandse symfonische hard rock bandhardrockbands. Na 20 jaar hebben de bandleden de hoofden weer bij elkaar gestoken voor een aantal concerten en een heuse compilatie-cd. Deze dubbel cd bevat naast de legendarische en al jaren niet meer verkrijgbare mini-lp ‘The Third Move’ alle geremasterde demo’s van de band.

Meer lezen
 
Avatar Thoughts Of No Tomorrow

Zweden lijkt wel een massaproductiefabriek voor melodische metalbands. Naast labelgenoten Within I is ook Avatar aan het opkomen met hun op (hoe kan het ook anders) Gothenburg-metal lijkende muziek. Na twintig line-up-wisselingen, waarbij mensen in de band zaten die liever funk wilden spelen, kwam uiteindelijk in 2003 hun eerste demo uit.

Meer lezen
 
Axxis Paradise In Flames

Hoewel het Duitse Axxis al vijftien jaar aan de weg timmert heeft de band nog lang niet overal voet aan de grond, zo ook in ons kikkerlandje niet. Met ‘Paradise In Flames’, het nieuwe schijfje van deze melodieuze heavy metal band is dan ook een typisch geval van “You either love it or you hate it”. Voor de liefhebber van dit genre is dit een prima luisterbare plaat met een toegankelijk, bijna vertrouwd geluid.
Meer lezen
 
A Days Work A Home In The Rain

Onlangs mocht ik het nieuwe album ‘A Home In The Rain‘ van de Nederlandse power rock band A Day’s Work uit Alkmaar aan een luisterbeurt onderwerpen, geen gemakkelijke opgave voor een metal fan die doorgaans meer gecharmeerd is van stevige en hakkende gitaarpartijen en het beukend drumwerk. Volgens de meegeleverde bio zette de band de afgelopen twee jaar zo’n honderd shows neer en stond de single “Welcome Home” enkele weken in de Outlaw 41 van het rockstation Kink FM
Meer lezen
 
Backyard Babies People Like People Like People Like Us

Onlangs verruilde de band Abacus voor Century Media Records, die het album ‘People Like People Like People Like Us’ op 24 april zullen uitbrengen. Het nieuwe album is geproduceerd door Nicke Anderson, voormalig collega van gitarist Dregen waarmee hij in de Hellacopters speelde. Hierdoor heeft het album een eerlijker en simpeler geluid meegekregen en komt de intense rock 'n'roll voorzien van een stevige punkattitude, geschreven uit het hart uitstekend tot zijn recht.   
Meer lezen
 
Backyard Babies Tinnitus  + Live In Paris

De Backyard Babies hebben onlangs nog in een uitverkochte Melkweg gestaan als het voorprogramma van de Amerikaanse punklegende Social Distortion in het kader van hun Europese tournee, die overigens voor het grootste deel overal uitverkocht was. De Backyard Babies is al meer dan tien jaar een van de meest toonaangevende Zweedse sleazerockbands, die sinds hun debuut EP ‘Something To Swallow’ in 1991 diversen albums uitbracht.  
Meer lezen
 
Beggar's Bride Boulevard Of Broken Hearts

Beggar’s Bride is een project van de Zweedse producer, zanger en songwriter Holggy Begg die met het debuutalbum ‘Boulevard Of Broken Hearts’ voor het eerst zelf in de spotlight staat. De band hanteert zelf de omschrijving “desert rock” wat betreft hun muziekstijl. Deze “melodische rock” zou namelijk geschikt zijn voor zowel de woestijn als de “city street canyons”, aldus de band.

Meer lezen
 
Benedictum Uncreation

Na enige vertraging heeft het uit San Diego afkomstige Benedictum 20 januari 2006 geprikt als release datum voor hun debuut album ‘Uncreation’. Hoewel Benedictum door menig recensent als epische powermetalband bestempeld wordt, zou ik het eerder als ouderwetse heavy metal in een “nieuwerwets” jasje omschrijven. Met een epische tint weliswaar, maar dit is dan ook de kracht van deze nieuwe band die vroeger door het leven ging onder de naam ‘Bound’.
Meer lezen
 
Ben Jackson Group All Over You

Het album ‘All Over You’ van de Ben Jackson Group ligt al vanaf 23 mei in de winkels maar werd afgelopen maand pas in mijn brievenbus gedeponeerd, dus bij deze nog een late bespreking van het album. Deze band opgericht door voormalig Crimson Glory en Parish gitarist Ben Jackson wordt op dit album bijgestaan door o.a. gitarist Mark Borgmeyer, drummer Rich Tabor en achtergrond zangeres Rose Sexton.
Meer lezen
 
Beyond The Flesh What The Mind Perceives

Officieel is het album ‘What The Mind Perceives‘ al op 29 maart van dit jaar uitgekomen, maar door onbekende redenen kreeg ik het afgelopen maand pas in mijn handen. De death/thrash band Beyond The Flesh is ergens in januari 2000 opgericht en na het uitbrengen van de zeer succesvolle demo “Spawned From Flesh and Bone” en indrukwekkende optredens kreeg de band een steeds groter schare fans.
Meer lezen
 
Body Count Murder For Hire

Na een jaar of 9 wachten komt Body Count eindelijk met een gloednieuwe CD. Rapper Ice-T en kornuiten brengen op 28 juli eindelijk de opvolger uit van het in 1997 verschenen: ‘Violent Demise: The Last Days’, het nieuwe album draagt de naam ‘Murder 4 Hire’. De band is door de jaren heen aardig uitgedund, Ice-T moet het tegenwoordig nu doen zonder gitarist D-Roc, bassist Mooseman en drummer Beatmaster V.
Meer lezen
 
Bullet Heading For The Top

‘Heading For The Top’, het nieuwste schijfje van de band Bullet is er zo een die valt onder de categorie “beter goed gejat dan slecht verzonnen”. Deze AC/DC kloon werd eind 2001 opgericht door Zweedse rockers Hampus Klang (gitarist) en Hell Hofer (zanger), al snel kwam er een demo en een mcd, ‘Heading For The Top’ is het eerste album en werd opgenomen onder Black Lodge Records waar de band in 2004 bij tekende.
Meer lezen
 
Cabron Cabron

Het debuutalbum van het Belgische Cabron zal op 11 december uitkomen via Buzzville Records. De band werd ergens in 2003 opgericht nadat voormalig Triptych drummer Jo en ex-El Fuse zanger Alejandro bij elkaar kwamen om wat te jammen, op het moment dat Jo’s broer Erwin erbij komt worden er al snel enkele nummers geschreven waarop de band eind 2003 in Patrick Delabie’s Studio 195 een demo opneemt.
Meer lezen
 
Cantara A Moment to Reconsider

Na diverse mini-cds komt op 6 oktober dan eindelijk het volledige Cantara album ’A Moment To Reconsider’ uit, een Nederlandse band met in de gelederen o.a. Jens en Mats van der Valk, die beide ook in Autumn actief zijn. Cantara is opgericht in 1992 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een stabiele factor binnen de Nederlandse metal scene. De muziek van de band kan het best beschreven worden als technische technisch death/ thrash metal.
Meer lezen
 
Celtic Frost Monotheist

Het nieuwe Celtic Frost album ‘Monotheist’ is de eerste officiële release van de band sinds 14 jaar, het laatste wapenfeit van de band was het uit 1992 stammende ‘Parched With Thirst Am I And Dying’ album. Het nieuwe album is geproduceerd door de band zelf en heeft de hulp ingeschakeld van Hypocrisy-opperhoofd en gerenommeerd producer Peter Tägtgren van bands zoals Dimmu Borgir, Immortal en Destruction.
Meer lezen
 
Collision Roadkiller

Onlangs kreeg ik geheel onverwacht het Collision schijfje ‘Roadkiller’ in mijn postbus, de band is hiermee goed bezig en bestookt menig tijdschrift en online magazine met hun laatste release. Dit getuigt de band van veel inzet en men heeft hiermee inmiddels heel wat goodwill gekweekt, zo ook bij mij.


Meer lezen
 
Creozoth Creozoth

Creozoth is het nieuwe project van Candlemass leden Lars Johansson op gitaar en Jan Lindh achter de drumkit, de band wordt verder aangevuld met zanger Michael Storck (die nog een tijdje bij Yngwie Malmsteen de zang op zich heeft genomen) en bassist Torbjörn Moen die vroeger in de band Oz speelde. De betekenis van de enigszins vreemde bandnaam is: “Een zeer giftige plant die al twaalfduizend jaar in Amerikaanse woestijnen leeft”
Meer lezen
 
Cronian  

Sluit je ogen en vlieg met me mee (nee, niet naar de regenboog) naar vervlogen tijden om door oneindige, majestueuze landschappen te dwalen en je geest alle ruimte te bieden voor bezinning. Aanschouw de sterrenhemel en waan je een ontdekkingsreiziger die de magie en de geheimen van de oneindige kosmos tracht te ontrafelen. Wat bazelt die vent, hoor ik u denken. Er is iets dat deze gevoelens bij mij oproept: Cronian.
Meer lezen
 
Cryptopsy Once Was Not

Het nieuwe album ‘Once Was Not’ is inmiddels het vijfde werkje van de band Cryptopsy, maar ik moet bekennen dat dit voor mij de eerste kennismaking met de band is. De Canadese band bestaat al sinds 1992 en bracht in 1194 hun debuutalbum ‘Blasphemy Made Flesh’ uit.
 

Meer lezen
 
Cypher Darkday Canival

Het Haagse Cypher is meer dan een brute death/thrash band; de heren brengen een eigen sound waarin een combinatie van klassieke jaren ’90 deathmetal invloeden en de moderne Gothenburg neo-thrash valt te herkennen, denk bijvoorbeeld aan bands zoals Morbid Angel, Meshuggah en In Flames, maar Cypher heeft toch ook een eigen geluid weten neer te zetten.

Meer lezen
 
Dacia + The WMD Dacia + The WMD

Nadat zangeres Dacia Bridges de band Tape had verlaten heeft zij met drummer Alex Menichini, gitarist Alex Scholpp (ex-Farmer Boys) en bassist Ralf Borzenhart (ex-Farmer Boys) een degelijke band opgebouwd die voortaan door het leven gaat als Dacia + The WMD (The Weapons Of Mass Destruction).


Meer lezen
 
Damnation Army Tyrant

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Damnation Army een eenmansband. De Zweed Thomas Nyholm heeft alle instrumenten onder eigen hoeden genomen, en is dan ook een half jaar bezig geweest om de opvolger van het in 2004 verschenen debuut-album ‘The Art Of The Occult’ te maken.


Meer lezen
 
Dark Fortress Séance

De Duitse blackmetal band Dark Fortress werd opgericht in 1994, na het uitbrengen van enkele demo’s en een split CD tekent de band dan uiteindelijk in 2001 bij Red Stream Records en wordt het sterke debuutalbum ‘Tales From The Eternal Dusk’ uitgebracht. Ondanks enkele bezettings wijzigingen en problemen met de eindmix wordt de opvolger “Profane Genocidal Creations” begin 2003 uitgebracht.

Meer lezen
 
Deadline Take A Good Look

De punkrockband Deadine met in de gelederen ex-leden van Gundog, vindt zijn oorsprong in Londen, Engeland in 2001. og geen vier jaar geleden speelde band pas hun eerste show en inmiddels heeft de band er honderden Europese shows, twee Amerikaanse toers, drie volledige albums en twee split albums erop zitten. Hiermee is Deadline momenteel een van de hardst werkende bands.

Meer lezen.
 
Death Breath Stinking Up The Night

Death Breath is de band opgericht door de voormalige Entombed/Nihilist drummer Nicke Andersson en huidig Hellacopters frontman. Het debuutalbum ‘Stinking Up The Night’ van de band is op 22 september in Europa uitgekomen via Black Lodge Records; in Amerika zal het album overigens via Relapse Records verschijnen. De band is geïnspireerd door de heropleving van de klassieke old school death metal.
Meer lezen.
 
Defender City Ad Mortis (Re-Release)

Het eerder dit jaar opgerichte label Rusty Cage Records heeft onder de titel “Dutch Metal Cult Series” afgelopen zomer vijf debuutalbums heruitgebracht van Nederlandse metalbands. De eerste die we hier bespreken is het uit 1987 stammende mini-album ‘City Ad Mortis’ album van Defender.


Meer lezen.
 
Dictators Viva, The Dictators

De legendarische punkband The Dictators bestaat al geruime tijd, in 1974 lieten The Dictators uit New York voor het eerst van zich horen. De band werd opgericht als een hommage aan groepen zoals The Stooges, Flamin' Groovies, The New York Dolls en MC5. In de eerste bezetting komen we o.a. gitarist Ross the Boss tegen die later de heavy metal band Manowar oprichtte.

Meer lezen.
 
Die Hunns You Rot Me

Die Hunns is in 2000 opgericht door Duane Peters (U.S. Bombs) en ging in de begindagen door het leven als Duane Peters And The Hunns en bracht inmiddels een single en een drietal volwaardige albums uit, echter met de komst van Corey Parks (ex- Nashville Pussy) word de bandnaam omgedoopt tot Die Hunns. De band speelde voorheen old school punk gemixt met west coast punkrock invloeden.
Meer lezen
 
Distorted Demon Inside

Na een demo in 2004, is het Belgische Distorted terug met de nieuwe full length CD, ‘Demon Inside’. De afgelopen 2 jaar heeft de band veel op de podia gestaan met onder andere Do Or Die, After All, Peter Pan Speedrock, en als klap op de vuurpijl Pro-Pain. Volgens de bio zouden we invloeden van bands als Machine Head, Exodus, Pantera en heel verrassend, Pro-Pain kunnen horen.

Meer lezen
 
Dollhouse Royal Rendez Vous

Nadat de Zweedse band Dollhouse in 2003 bassist Michael Davis van de band MC5 tegenkwamen en hem een kopie overhandigde van hun eerste single is het snel gegaan met de band, binnen enkele dagen kreeg de band de toezegging van Michael dat hij als producer wilde fungeren voor het nieuwe album; nog voordat de bandleden van Dollhouse het wisten zaten ze in het vliegtuig naar Amerika om hun debuutalbum ‘The Rock And Soul Circus’ op te nemen.
Meer lezen.
 
Dragonlord Black Wings Of Destiny
Het hobby project van Testament gitarist Eric Peterson is de melodieuze death metal band Dragonlord, de band bracht enkele jaren geleden al het redelijke debuutalbum ‘Rapture‘ uit. De band bestaat naast Eric verder uit drummer Jon Allen (Sadus, ex-Testament), toetsenist Lyle Livingston (Psypheria), gitarist Steve Smyth (Nevermore, ex-Testament, ex-Vicious Rumors) en bassist Derrick Ramirez (ex-Testament), die in tegenstelling tot het debuutalbum Steve DiGiorgio vervangt.
Meer lezen.
 
Dream Evil United

Het Zweedse Dream Evil is na een periode van bezettingswisselingen weer terug met een nieuw album getiteld ‘United’ en brengt ons traditionele heavy metal zoals dat van de grote voorbeelden Iron Maiden, Judas priest, Accept, Scorpions en Dio (inderdaad, de band is vernoemd naar een album van deze coryfee). De Europese release datum voor ‘United’ staat op 16 oktober via Century Media Records.

Meer lezen
 
Eidolon The Parallel Underworld

Toen de gebroeders Glen en Shawn Drover (respectievelijk gitarist en drummer) zich in 2004 aanmeldden bij Megadeth timmerden zij al ruim tien jaar aan de weg met hun eigen band Eidolon. Op 16 juni 2006 zal alweer het zevende schijfje van deze band in de schappen liggen onder de naam ‘The Parallel Otherworld’. Eidolon begon in 1993 als instrumentale neo-metalband opgericht door de Canadese broers Drover.
Meer lezen
 
Elvenking The Winter Wake

De Italiaanse Folk powermetal band Elvenking is terug met een geheel nieuw album getiteld ‘The Winter Wake’. Ik ben eigenlijk verder niet zo bekend met deze band maar bracht inmiddels een demo uit getiteld ‘The Oak Woods Bestowed’ in 2000 en twee full lenght CD’s, ‘Heathenreel’ in 2001 en ‘WYRD’ in 2004. Het nieuwe album werd opgenomen in de Italiaanse Sherpa Studios en hierop is wederom zanger Damnagoras te horen.
Meer lezen.
 
El Guapo Stuntteam Accusation Blues

Het Belgische El Guapo Stuntteam bestaat inmiddels zo’n 8 jaar, in 1995 besluiten een aantal Hasseltse muzikanten dat België nog best een coole harde rockband kan gebruiken en worden de plannen voor een band gesmeed. Met schijt aan alles in het algemeen en aan trends en hippe muziek in het bijzonder, schrijven de bandleden een aantal nummers die gebaseerd zijn op de seventies en eighties.
Meer lezen
 
Emergency Gate Nightly Ray

Emergency Gate bestaat uit een vijftal muzikanten uit Duitsland, de band kwam een aantal jaren geleden bij elkaar in Munchen met als doel een rockband te starten op topniveau. Na een aantal jaren van hard werken en veel optreden heeft de band uiteindelijk en deal met The Electric Co. / Universal Music weten binnen te slepen. Het debuutalbum ‘Nightly Ray’ is door Spike Streefkerkgeproduceerd en zal op 9 juni in Nederland verschijnen.
Meer lezen
 
Fatal Smile Neo Natural Freaks

Het Zweedse Fatal Smile bracht onlangs de opvolger ‘Neo Natural Freaks’ uit van hun in 2002 verschenen debuutalbum ‘Beyond Reality’. De band werd in 1995 opgericht door gitarist Y, bassist Markus Johansson en zanger H.B. Anderson, binnen de korte keren werden er nieuwe songs geschreven en al snel werd er een deal gesloten met het Zweedse GMR Music label die later het debuutalbum uitbrachten.
Meer lezen
 
Fireball Ministry Their Rock Is Not Our Rock

‘Their Rock Is Not Our Rock’ is inmiddels het derde volwaardige album van Fireball Minstry, het album is tevens het debuutalbum voor Century Media Records en is de opvolger van het goed ontvangen album ‘The Second Awakening’ uit 2003 dat nog via het vorige label Nuclear Blast werd uitgebracht.

Meer lezen.
 
Firewind Allegiance

‘Op 24 juli 2006 zal het vierde Firewind album in de winkels liggen met de titel “Allegiance”, een toepasselijke naam voor deze griekse band aangezien er sinds het vorige album (“Forged by Fire”, 2005) aardig wat bezettingswisselingen hebben plaatsgevonden. Gitaartalent en bandleider Gus G gaat zich met zijn nieuwe bondgenoten compleet op Firewind concentreren en geeft hiervoor zijn plekje op in de bands Nightrage en Dream Evil.
Meer lezen.
 
Frankenstein Drag Queens From Planet 13 The Late, Late, Late Show

Wednesday is een horrorpunk genie die al in diverse bands speelde vanaf dat hij een jaar of 15 was. Alles wat duister, grappig en punky is trekt hem zeer aan, zijn naam Wednesday 13 heeft hij te danken aan het typetje Wednesday van de Adams family en nr 13 spreekt bijna voor zich natuurlijk. Wednesday heeft zich in de beginperiode van zijn band Frankenstein Drag Queens From Planet 13 rot gewerkt en elke cent en elke minuut vrije tijd ging in de band!!
Meer lezen.
 
Frontside Twilight Of The Gods

Het Poolse Frontside wordt door de platenfirma omschreven als het Europese antwoord op Bleeding Through en het inderdaad prima Killswitch Engage. Mag ik het daar een beetje oneens mee zijn? Wat ik hoor is voornamelijk Sepultura, maar dat komt omdat brulboei Novak nou eenmaal een stemgeluid heeft dat me meermaals aan Max Cavalera doet denken en verder hoor ik Machine Head riffs met een flink metalcore sausje overgoten.
Meer lezen
 
Grave As Rapture Comes

Grave wordt gezien als een van de grondleggers van de Zweedse old school death metal scène. De band bestaat immers al sinds 1986, en anno 2006 speelt de band nog steeds zware logge metal met een totaal eigen geluid, de machtig laag gestemde gitaren en brute zang van gitarist Ola Lindgren staat nog steeds als een betonnen huis. Reeds in 1988 zag de eerste demo, getiteld ‘Sick Disgust Eternal’, het levenslicht en sindsdien heeft deze band verschillende sterke albums afgeleverd.
Meer lezen
 
Gory Blister Skymorphosis

Het eerste waar ik aan moest wennen toen ik dit album in mijn handjes kreeg gedrukt is de bandnaam. Gory Blister klinkt mij namelijk totaal niet metal in de oren. Eerder als een fout jaren 80 synthesizer/rock groepje met spandex. Wat is het dan ook lekker om na de eerste luisterbeurt al te moeten erkennen dat je helemaal fout zit en dat een bandnaam niets zegt over muziekkwaliteit. Dit is namelijk HET Italiaanse antwoord op het Death van wijlen Chuck Schuldiner.
Meer lezen.
 
Hammerhawk Breaks Loose (Re-Release)

Het eerder dit jaar opgerichte label Rusty Cage Records heeft onder de titel “Dutch Metal Cult Series” afgelopen zomer vijf debuutalbums heruitgebracht van Nederlandse metalbands. De tweede die we hier bespreken is de uit 1984 stammende EP ‘Breaks Loose’ van Hammerhawk.

 

Meer lezen.

 
Harms Way Oxytocin

Hoewel dit Zweedse viertal muzikaal gezien niet ronduit slecht klinkt, kan ik aan deze cd niet veel ontdekken dat mij kan bekoren. Ik zou de muziek onderbrengen in het kadertje lichte stonerrock in de steil van Black Sabbath, Led Zeppelin, of het Iron Maiden uit de begin jaren van de band gemixt met invloeden uit de 21ste eeuw van bands als Queens Of The Stone Age.

Meer lezen.
 
Heaven Shall Burn Deaf To Our Prayers

Als we de titel moeten geloven zijn wij doof geweest aan al Heaven Shall Burn’s gebeden. En dat moeten we weten. Nadat ze voor het vorige album bij Century Media getekend hadden, waren veel fans bang dat ze hun oorspronkelijke geluid kwijt zouden raken. Maar na het uitkomen van voorganger ‘Antigone’ was al duidelijk dat ze hun oude lijn door zetten.

Meer lezen.
 
Ignite Our Darkest Days

De nieuwe cd van de punkrock/hardcore band Ignite wordt 15 mei op de markt gebracht, de titel luid ‘Our Darkest Days’ en is inmiddels het vijfde volwaardige album van de band. Ignite werd opgericht in 1994 in Orange County, Californië en heeft inmiddels diversen uitstekende albums op haar naam staan waaronder het debuutalbum ‘Call On My Brothers’ uit 1995.

Meer lezen
 
Into Eternity The Scattering Of Ashes

Eens in de zoveel tijd krijg je een schijfje in handen waar je echt weer eens bij na moet denken, ‘The Scattering of Ashes’ van de Canadese formatie Into Eternity is er zo een. Volgens de promo informatie gaat het hier om een progressieve metalband maar na de eerste luisterbeurt realiseer ik mij dat dit wat kort door de bocht is, Into Eternity brengt ons een mix tussen thrash/death en melodieuze progressieve metal.

Meer lezen
 
Jewel La Morta

Het eerder dit jaar opgerichte label Rusty Cage Records heeft onder de titel “Dutch Metal Cult Series” afgelopen zomer vijf debuutalbums heruitgebracht van Nederlandse metalbands. De volgende in het rijtje van vaderlandse klassiekers die niet mag ontbreken in je platenkast is de uit 1998 stammende ‘La Morta’ EP van Jewel.Meer lezen
 
Kottak Therupy

Kottak is de band die wordt aangevoerd door bandleider, zanger, gitarist en songschrijver Jimmy Ratchitt . Jimmy was voorheen werkzaam was als drummer in Kingdom Come en de laatste 10 jaar bij de Duitse band de Scorpions onder de naam James Kottak. In de band vinden we verder Athena Lee, de zuster van Tommy Lee, trommelaar bij de rockers van Motley Crue.

Meer lezen
 
Krisiun AssassiNation

In 1990 werd beschuit met blauwe muisjes uitgedeeld, want Krisiun was geboren. De broers Max en Moyses Kolesne startten samen met vriend Alex Camargo deze death metal formatie. Hun passie voor extreme muziek resulteerde in 1995 in het eerste studioalbum van de band, getiteld ‘Black Force Domain’. De plaat werd wereldwijd bijzonder goed ontvangen en de toon was gezet.

Meer lezen.
 
Kube Stockholm Syndrome

ube werd opgericht in 1997 en is afkomstig uit Brussel, na diverse line-up wisselingen en verschillende demo’s te hebben uitgebracht met als voornaamste invloeden Kyuss, Motorspycho, Black Sabbath en The Melvins besluit de band in 2003, die op dat moment bestaat uit Vince op gitaar en zang, Deck op bass en JF achter de drumkit het roer om te gooien.

Meer lezen.
 
L.A. Guns Loud & Dangerous (Live from Hollywood)

Onlangs plofte het live album ‘Loud & Dangerous (Live From Hollywood)’ van de glamrock formatie L.A. Guns op mijn deurmat. L.A. Guns wordt in 1983 opgericht door onder meer Tracii Guns en Axl Rose die nog voor de eerste release van de band opstapt en later het legendarische Guns N’ Roses op zal richten waar Tracii ook nog even deel van uit zal maken.

Meer lezen.

 
Lacuna Coil Karmacode

Het nieuwe Lacuna Coil album ‘Karmacode’ ligt inmiddels een aantal weken in de schappen, maar omdat mijn exemplaar pas afgelopen week op de deurmat plofte volgt hier een korte bespreking. De titel van het album is een samensmelting van “Karma”dat duid op de spiritualiteit, een mening die het woord overal ter wereld heeft en “Code” staat dan weer voor het technische en technologische karakter in de wereld waarin we leven" aldus de band.

Meer lezen.

 
Lacuna Coil Our Thruth

Sinds enkele weken ligt de nieuwe Lacuna Coil single “Our Thruth” in de winkels. Het is de voorloper van het album ‘Karmacode’ dat op 3 april uit zal komen via Century Media en is tevens de opvolger van het succesvolle album ‘Comalies’ dat inmiddels meer dan een half miljoen keer over de toonbank is gegaan.


Meer lezen.
 
Lee Z Shadowland

De Duitse progressive rock band Lee Z bestaat al sinds 1998 en heeft in die tijd slechts 5 albums uitgebracht, waarvan ‘Shadowland’ het laatste is. Het debuutalbum ‘Primetime’ werd in 1989 uitgebracht en werd geproduceerd door voormalig Mad Max drummer Uwe Starck. Het volgende album ’Timeline‘ komt alleen in Japan uit en in 1995 wordt het album ‘Time Will Tell’ uitgebracht.

Meer lezen.
 
Le Mans Rebel Action

Deze jonge Zweedse band, geformeerd rondom zangeres Kris Le Mans, bestaat ongeveer drie jaar en brachten in februari van dit jaar hun eerste single onder het Ultrachrome label uit, getiteld: “Rolling The Stones”. Sinds mei is het debuutalbum 'Rebel Action' van deze band in Zweden verkrijgbaar en vanaf nu is de rest van Europa aan de beurt om kennis te maken met Le Mans.

Meer lezen
 
Luvplanet State Of Mind

Het album ‘State Of Mind’ van de pop/rockband Luvplanet uit San Francisco, Californië ligt sinds enige maanden in de Amerikaanse schappen, echter in Europa wil het nog niet lukken. De band heeft nog geen label kunnen vinden die het album in Europa uit wil brengen. De band zal dan ook niemand echt aanspreken, echter wanneer ik de naam Mark McGee laat vallen zullen er wel wat mensen wakker schrikken.
Meer lezen.
 
Le Mans Rebel Action

Deze jonge Zweedse band, geformeerd rondom zangeres Kris Le Mans, bestaat ongeveer drie jaar en brachten in februari van dit jaar hun eerste single onder het Ultrachrome label uit, getiteld: “Rolling The Stones”. Sinds mei is het debuutalbum 'Rebel Action' van deze band in Zweden verkrijgbaar en vanaf nu is de rest van Europa aan de beurt om kennis te maken met Le Mans.

Meer lezen
 
L.W.S. Inc. Welcome To The Asylum (Re-release)

Het eerder dit jaar opgerichte label Rusty Cage Records heeft onder de titel “Dutch Metal Cult Series” afgelopen zomer vijf debuutalbums heruitgebracht van Nederlandse metalbands. Het laatste album in deze serie waarover ik een review schrijf is het ‘Welcome To The Asylum’ album van L.W.S. Inc.


Meer lezen
 
Maroon When Worlds Collide

Het nieuwe Maroon album ‘When Worlds Collide’ zal op 27 maart via Century Media Records uitkomen en is tevens het debuutalbum voor dit label. Het album is onder leiding van Jacob Hansen (Illdisposed, Invocator, Mercenary, Hatesphere) ingeblikt en is de opvolger van het in 2004 uitgekomen album ‘Endorsed By Hate’ dat werd opgenomen en gemixt door producer Tue Madsen (The Haunted, Mnemic, Gorefest).
Meer lezen
 
Marty Friedman Loudspeaker

Marty Friedman kennen we onder meer van zijn werk bij Hawaii en Cacophony, waarmee hij eind jaren tachtig samen met Jason Becker een aantal zeer goede platen maakte, maar natuurlijk is Marty het meest bekend door zijn gitaarkunsten bij Megadeth waar hij van 1990 tot 2000 werkzaam was. Marty heeft inmiddels ook een aantal zeer degelijk solo albums op zijn naam staan, ‘Loudspeaker’ is de opvolger van het in 2003 uitgebrachte ‘Music For Speeding’.
Meer lezen
 
Martin Briley It Comes In Waves

Afgelopen 20 oktober kwam het nieuwe Martin Briley album ‘It Comes In Waves’ uit via MTM Music, Martin is een zanger, songschrijver en gitarist die in het verleden al eerder werkte met gerenommeerde artiesten zoals Michael Bolton, Kenny Loggins, Pat Benatar, Jeff Healey, Meat Loaf en Tom Jones. De in Londen geboren artiest begon met het schrijven van muziek op een leeftijd van tien jaar, toen hij 17 was scoorde hij zijn eerste platendeal.
Meer lezen.
 
Masterlast Mastery OF Self

Op 28 september zal het volwaardige debuutalbum van de Amerikaanse band Masterlast uitkomen via Escapi Music. Masterlast werd in 2002 opgericht door de in New York woonachtige dames Lizza Hayson, afkomstig uit Israel en Val Glauser afkomstig uit Zwitseland.


Meer lezen
 
Medea Room XVII

De grote man achter Medea is Henry Meeuws, toetsenist bij de Nederlandse progband Casual Silence. Henry bespeelt sinds 2000 de toetsen bij deze band en was te horen op het album ‘Once In A Blue Moon’ dat in 2003 uitkwam, tegelijkertijd kwam ook zijn eerste soloplaat van zijn project Medea uit getiteld ‘Individual Unique’. Dit album was een rock opera die het verhaal vertelde over het leven en de werken van Michelangelo.
Meer lezen
 
Mercenary The Hours That Remain

Op 21 augustus 2006 is het nieuwe Mercenary album met de titel ‘The Hours That Remain’ verschenen. Na het succes van het vorige album ’11 Dreams’ dat een flink aantal optredens op gerenommeerde festivals opleverde (Wacken, Roskilde, etc) ging men de studio weer in met Jacob Hansen (Communic, Maroon, Hatesphere) die de schijf opnam en mixte.
 

Meer lezen.

 
Monkey3 39 Laps

Monkey3 is een stonerrock band afkomstig uit Zwitserland en bestaat uit vier uiterst kundige muzikanten die ons zo’n 51 minuten in hun greep houden met hun aanstaande release ’39 Laps’ die op 11 december zal verschijnen via Buzzville Records. Monkey3 werd opgericht in 2001, in maart 2003 bracht de band zijn eerste album uit getiteld ‘Monkey3’ waarna de band al snel getekend werd door het Belgische Buzzville Records.
Meer lezen
 
Morning Hour Of Joy

Het debuutalbum ‘Hour Of Joy’ van de Limburgse band Morning werd in eigen beheer opgenomen in de Pitstudio (Sun Caged, Engine Of Pain) onder leiding van Hans Reinders. Na het vinden van een geschikt label, in dit geval het Griekse Black Lotus Records ligt het album sinds enkele weken in de winkels.


Meer lezen
 
Murder One Some Things Are Better Left Unsaid

Het Britse Murder One, (niet te verwarren met de Amerikaanse hardcore/punkband Murder1), wordt eind 2001 opgericht door zanger Paul Catten, gitarist Mark Seddon en drummer Jaimie Airns uit de overblijfselen van de ontbonden thrash band Medulla Nocte. In oktober 2002 neemt de band een EP op voor Infernal Records getiteld ‘Murder One’. De band speelt stevige metalcore en wordt in de Engelse pers gezien als de grote belofte.
Meer lezen
 
Mushroomhead Savior Sorrow

Ondanks dat Mushroomhead al langere tijd bestaat dan de gebroeders van Slipknot, de band werd immers opgericht in 1993, zijn de vergelijkingen natuurlijk niet uit de lucht gegrepen. De band bestaat net zoals eerder genoemde band uit een groot aantal leden (Muschroomhead is inmiddels van negen naar zeven bandleden geslonken) en ook dragen de heren maskers om zo niet herkent te worden en maken ze ook gebruik van pseudoniemen.
Meer lezen
 
My Dying Bride A Line Of Deathless Kings

Het nieuwe My Dying Bride album ‘A Line Of Deathless Kings’ van de godfathers of doom dat sinds 9 oktober in de winkels ligt is inmiddels alweer het negende album van het Engelse doom metal gezelschap en is de opvolger van het donkere, melancholische ‘Songs Of Darkness, Words Of Light' uit 2004 dat goed ontvangen werd door zowel de pers als de fans van de band.

Meer lezen.
 
Mysto Dysto The Rules Have Been Disturbed (Re-Release)

Het eerder dit jaar opgerichte label Rusty Cage Records heeft onder de titel “Dutch Metal Cult Series” afgelopen zomer vijf debuutalbums heruitgebracht van Nederlandse metalbands. Zo kan ook het uit 1896 stammende Mysto Dysto album ‘The Rules Have Been Disturbed’ worden geplaatst in het rijtje van Hollandse klassiekers uit de jaren tachtig worden geplaatst.

 
Meer lezen

 
Napalm Death Smear Campaign

Afgelopen jaar bracht Napalm Death nog het verrassende album ‘Code Is Red…Long Live The Code’ uit, en nu nog geen jaar later heeft de band de opvolger ‘Smear Campaign’ alweer ingeblikt. De koers die de band op het vorige album ‘Code Is Red..’ werd ingezet wordt met deze release voortgezet, en zo presteert de band het opnieuw een zeer sterk, brutaal afwisselend en boeiend album af te leveren.
Meer lezen
 
Native Instinct An Awfull Rage

BNative Instinct werd in 1999 opgericht door Rudi van de Sijpe en Ivan van H. Erg productief waren de Belgische heren, aangezien een paar maanden later al een EP verscheen. Na wat line-up wisselingen die resulteerden in een wat ander geluid (wat op referenties met ‘insert thrash band’ kwam te staan) zijn ze op tour geweest met nogal wat grote bands. Ik noem Paul Di’anno, Angel Witch, Uriah Heep, Y&T en Doro.
Meer lezen
 
NE1 Light Of Life

Onlangs kreeg ik het debuutalbum van de Nederlandse band NE1 (Enniwan) toegestuurd om daar een passende review bij te maken. NE1 is een eigentijdse band, opgezet door 2 muzikanten met een totaal verschillende muzikale achtergrond. Rockzanger Marco van der Aar, die jaren samen met drummer Jos Zoomer in de band Soylent Green de muziekscene afstroopte, ging de samenwerking aan met dance-producer Koen Spronk.
Meer lezen
 
Nikki Puppet Puppet On A String

Het debuut album ‘Puppet On A String’ van de Duitse band Nikki Puppet, opgericht ergens in 2003 in Hannover is onlangs bij Armageddon Music uitgekomen. De band bestaat naast zangeres Nicky Gronewold en bassiste Anke Sobek verder nog uit de Griekse gitarist Christos Mamalitsidis en drummer Michael Wolpers en is deze bezetting speelt de band vrij simpele hardrock.

Meer lezen.
 
Norma Jean Redeemer

Het in Europa nog vrij onbekende Norma Jean bracht onlangs alweer haar derde album getiteld ‘Redeemer’ uit. Norma Jean kan in een adem genoemd worden met bands zoals As I Lay Dying, Botch, Coalesce, Unearth en Thrice, de band die voorheen onder de naam Luti-Kriss doorging veranderde in 2001 haar naam om verwarring met de rapper Ludacris te voorkomen. In 2002 bracht de band haar debuutalbum ‘Bless The Maryr, Kiss The Child‘ uit.
Meer lezen
 
Old Vermin

Hoewel de bandnaam anders doet vermoeden zijn deze Duitsers pas sinds 2003 bij elkaar. Door hun ‘Blood Skull’ rehearsal tape werden ze opgemerkt door Fenriz en Nocturno Culto. Ze waren erg onder de indruk van de tape, aangezien het de geest van de echte old-school black metal hoog hield. Niet zo verwonderlijk dat de eerste full-length van Old dan ook op Tyrant Syndicate Productions verschijnt (wat, jawel, gerund wordt door de Darkthrone jongens).
Meer lezen.
 
Old Man's Child Vermin

Old Man’s Child is het soloproject van gitarist Galdar, die sinds de eerste demo ‘In The States Of Life’ stammende uit 1994 aan de weg timmert en diversen albums uitbracht zoals het  voorlaatste album ‘In Defiance Of Exictence’ uit 2003 dat in de pers uitstekende kritieken mocht ontvangen. Mede door zijn kwaliteiten als componist maar zeker ook als gitarist is de heer Galder tegenwoordig werkzaam als ritmegitarist bij de band Dimmu Borgir.
Meer lezen.
 
Paul Di'Anno The Classics : The Maiden Years

Iron Maiden werd in 1975 opgericht door de bassist Steve Harris nadat zijn eerste bands, Gypsy's Kiss en Smiler geen interesse hadden in Steve's zelfgeschreven materiaal. In 1977 werd eerste zanger Paul Day vervangen door Dennis Wilcock, echter wegens tegenvallende zang- en podiumprestaties werd Wilcock in 1978 vervangen door zanger Paul Di'Anno

Meer lezen
 
P. Paul Fennech The “F” Word

Met deze release zijn we inmiddels alweer aanbeland bij het zesde solo-album van de The Meteors frontman P. Paul Fenech en met deze release kan hij zich nog steeds de meester van de psychobilly noemen en na het beluisteren van dit album blijkt dat de naar mate de heer Fenech ouder wordt ook zijn schrijvers kwaliteiten steeds meer toenemen.
 

Meer lezen.

 
Perzonal War When Times Turn Red

De sympathieke Duitsers hebben onlangs hun vijfde album ‘When Times Turn Red’ uitgebracht via AFM Records. De band is ergens in 1996 ontstaan in Siegburg en brachten hun eerste 2 albums uit onder de naam Personal War, maar door contractuele verplichtingen ging de band na het uitbrengen van het album ‘Different But The Same’ in 2002 via AFM Records als Perzonal War door het leven.

Meer lezen.
 
Qntal V – Silver Swan

Het nieuwe album van Qntal heeft de titel ‘V – Silver Swan’ meegekregen en is zoals de titel al doet vermoeden inmiddels het vijfde album van deze band. Qntal combineert Middeleeuwse muziek met hedendaagse elementen zoals elektronische dance, wave en gothic, waardoor de muziek in het straatje komt te liggen van bands zoals Dead Can Dance, Enya en Loreena McKennit.
 

Meer lezen.

 
Raise Hell City Of The Damned

Tja, daar zit je dan achter je computer, ‘City Of The Damned’ van de band Raise Hell schalt uit de welbekende luidsprekers en je zoekt inspiratie om dit schijfje eens grondig en treffend te recenseren. Lastig, want ik schrijf liever over muziek die mij echt raakt, en dat doet ‘City Of The Damned’ zeker niet.


Meer lezen.
 
Randy Piper’s Animal Violent New Breed

Vanaf 19 juni is het nieuwe album van Randy Piper’s Animal verkrijgbaar onder de naam “Violent New Breed”. Er wordt links en rechts terecht gesuggereerd dat dit album eigenlijk de opvolger had moeten zijn van het legendarische eerste W.A.S.P. album. Randy Piper, die in een vroeg stadium de band W.A.S.P. op een niet geheel vriendschappelijke manier verliet.
 

Meer lezen
 
Red Key Rage Of Fire

Hoewel Redkey een gloednieuwe band is hebben we hier te maken met oudgedienden: zanger Thomas Rettke en gitarist Sascha Paeth (Heaven’s Gate, eind jaren 80). Nadat Heaven’s Gate uit elkaar viel ging Paeth zich concentreren op het vak van producer (hij werkte o.a. Edguy, Kamelot en Rhapsody) en Rettke heeft sindsdien aardig wat gastoptredens op zijn cv mogen zetten bij bands zoals Edguy, Kamelot, Rhapsody, Running Wild, Victory en Mob Rules.
Meer lezen
 
Resistance  Trauma

De Belgische band Resistance (niet te verwarren met de Los Angeles power/thrash metal band) werd begin 2003 opgericht door bassist Ben (ex-Lived), drummer Vinz en zanger Xerus (Battlefield). In deze begin periode van de band werd er nog een soort van hardcore gespeelt, maar als snel werden er verschillende invloeden van metal, thrash, power en death metal aan de muziek toegevoegd en werd in gitarist Steph aan de lineup toegevoegd.
Meer lezen
 
Rite Hobo Metall

Het album opent met de song “Of Shit And A Fan” dat bestaat uit een aaneenschakeling van overrompelende vette metal riffs ondersteund door de hardcore getinte zanglijnen van Jarkko Laatikainen. De hierop volgende song “Blowflies” begint langzaam maar gaat na enkele ogenblikken over op volle snelheid. Deze song is van hetzelfde kaliber, scheurende gitaren, veel tempo wisselingen en beukende riffs

Meer lezen
 
Roger Miret & The Disasters  My Riot

Op 18 augustus zal het nieuwe Roger Miret & The Disasters album ‘My Riot’ verschijnen, dat via People Like You Records zal uitkomen. Roger Miret kennen we natuurlijk van de New York hardcore legende Agnostic Front. De band werd in 2000 opgericht en in 2002 kwam het debuutalbum uit via Hellcat Records. In 2004 werd het tweede album ‘1984’ opgenomen dat uiteindelijk in februari 2005 uitkwam.
Meer lezen
 
Rose Hill Drive Rose Hill Drive

Enkele weken werd door de postbode het debuutalbum van Rose Hill Drive afgeleverd, echter op dat moment lag het album al bijna een maand in de winkels, vandaar deze late review. Rose Hill Drive is een zeer jonge band afkomstig uit Boulder, Colorado en bestaat naast de broers Jake en Daniel Sproul uit Nathan Barnes (de gezamenlijke leeftijd van dit trio is nog minder dan de leeftijd van Keith Richards).

Meer lezen
 
Sabaton Attero Dominatus

Sabaton werd opgericht in 1999 waarna de band na opnemen van enkele songs in de Abyss Studio al snel werd benaderd door verschillende labels. Na het uitbrengen van het eerste promo-album ‘Fist For Fight’ via een Italiaans label werd al snel het eerste officiële album ‘Metalizer’ opgenomen. Omdat na zo’n twee jaar wachten het album nog niet uit werd gebracht besloot de band opnieuw een album op te nemen, echter dit keer zonder financiële steun van het label.
Meer lezen
 
Sadus Out For Blood

Onlangs plofte het nieuwe Sadus album ‘Out For Blood’ op de deurmat dat vanaf 27 februari in de winkels zal liggen, dit is tevens de eerste officiële release met nieuw materiaal in negen jaar. Het album is opgenomen onder leiding van producer Børge Finstad (Mayhem, Borknager) in de Trident Studios in Californië en werd o.a. bijgestaan door engineer Juan Urteaga van de band Vile. Het album opent sterk met de snelle thrash song “In The Name Of…”.
Meer lezen
 
Scar Symmetry Pitch Black Progress

Vakmanschap. Het eerste wat in mij opkomt als ik de nieuwste Scar Symmetry hoor. Technisch vernuft gecombineerd met diversiteit. Muziekanten die weten waar zij mee bezig zijn. ‘Pitch Black Progress’ heet het nieuwste wapenfeit. En wat voor één! Scar Symmetry komt eigenlijk net kijken. In 2004 werd de band pas geformeerd.


Meer lezen.
 
Shatter Messiah Never To Play The Servant

Op 28 augustus 2006 heeft de band Shatter Messiah het debuutalbum ‘Never To Play The Servant’ op de wereld losgelaten. Oprichter en gitarist Curran Murphy die reeds zijn sporen heeft verdiend bij Nevermore (meerdere tours) en Annihilator (drie albums), combineert zijn hardcore metal roots met klassieke thrash en power goth en dramatische teksten. Zanger Greg Wagner (Breaker, ex-Archetype) kan veel met zijn stem, van demonische grunts tot hoge heavy zang.
Meer lezen
 
Serpent Obscene Chaos Reign Supreme

alleluja, praise the lord! Niet gepast misschien, want de zogenaamde schepper is zeker niet verantwoordelijk voor het fijne staaltje metalbruutheid dat nu mijn trommelvliezen naar de klote helpt. Dit pure kwaadaardige product moet uit de diepste krochten van de hel komen, puur om de mensheid te tormenteren tot in de eeuwigheid. Of zoiets. Waar ik het over heb? Serpent Obscene!

Meer lezen.
 
Shadows Fall Fallout From The War

Eerder dit jaar werd er al bekend dat het Amerikaanse Shadows Fall de overstap had gemaakt naar Roadrunner Records echter zal het nieuwe album ‘Fallout From The War’ nog gewoon via de oude werkgever van de band uitkomen. Dit album met zes nieuwe tracks, twee opnieuw opgenomen songs en drie covers zal op 13 juni via Century Media Records verschijnen.

Meer lezen
 
Sick Of It All Death To Tyrants

De New Yorkse hardcore band Sick Of It All viert dit jaar hun twintigste verjaardag, reden voor een feestje dus. De inmiddels legendarische band werd in het midden van de jaren tachtig opgericht door de broers Lou (zang) en Pete (gitaar) Koller en heeft sinds het debuutalbum ‘Blood, Sweat & No Tears’ dat in 1989 uitkwam diversen uitstekende hardcore knallers uitgebracht.

Meer lezen
 
SQY Rocking Team Top Fuel Tendencies

SQY Rocking Team, voorheen bekend als Sequoyah, is een vierkoppige rockband uit Bergeijk en speelt jaren 70 en 80 georiënteerde hardrock, glamrock ‘n’ roll en heeft inmiddels een lange carrière achter de rug. In 2004 brachten zij hun vierde, alom geprezen, voltallige album ‘Full Throttle’ uit dat zowel in binnen als buitenland uitstekende kritieken ontving.
 
Meer lezen
 
Strapping Young Lad Heavy As A Really Heavy Thing (re-issue)

Het nieuwe Strapping Young Lad album ‘The New Black‘ komt op 11 juli uit, als opwarmer voor deze release zal Century Media Records op 12 juni het debuutalbum ‘Heavy As A Real Heavy Thing’ dat in 1995 verscheen opnieuw uitbrengen. Met de release van dit album laat de Canadese thrash/death metal band voor het eerst snoeihard van zich horen

Meer lezen
 
Strapping Young Lad The New Black

Het nieuwe, inmiddels vijfde studio album zal op 17 juli via Century Media Records uitkomen en heeft de titel ‘The New Black’ meegekregen en is hiermee het tweede album in een tijdsbestek van een jaar. Is dit album misschien een haastklus om van het contract met Century Media uit te komen, of omdat de band een nieuw album in de schappen wilde hebben voor de huidige Ozzfest tour waaraan de band momenteel deelneemt.
Meer lezen
 
Sworn Enemy The Beginning of the End

Het nieuwe album ‘'The Beginning Of The End’ van het uit New York afkomstige Sworn Enemy zal op 2 mei via Century Media in Europa uitkomen. De band bracht in 2001 de EP ‘Negative Outlook’ uit waarna in 2003 het debuutalbum ‘As Real As It Gets’ uitkomt via Elektra Records. Nu bijna drie jaar later is er dan eindelijk de opvolger.

Meer lezen
 
Terrorizer Darker Days Ahaed

In het jaar 1989 brengt Terrorizer het inmiddels klassieke album ‘World Downfall’ uit. Een album waar op afwisseling en korte songs overheersten, maar waar het geen chaos van een grote ruis werd waar geen nummers meer in te herkennen waren. Door aanhangers van het genre aangeduid met het “Reign in Blood” van de grindcore. Nadat Jesse Pintado bij Napalm Death eruit geknikkerd werd, leek het logisch dat Terrorizer opnieuw opgestart zou worden.

Meer lezen.

 
Texas Terri Eat Shit + 4 (Re-release)

Tegenwoordig doet Terri het solo onder de noemer Texas Terri Bomb!, echter in de periode tussen 1995 en 2001 zong zij nog bij Terri & The Stiff Ones waarmee zij één album uitbracht getiteld ‘Eat Shit’. In 2001 werd dit album opnieuw uitgebracht onder de noemer ‘Eat Shit + 1’ waarbij het album werd aangevuld met 1 extra song.

Meer lezen
 
The Chelsea Smiles Thirty Six Hours Later

The Chelsea Smiles is opgericht door zanger / gitarist Todd Youth die eerder werkzaam was bij de Murphys Law, D-Generation en Danzig, Todd speelde in 2003 ook een aantal shows met Motörhead waar hij Phil Campbell mocht vervangen en ook speelde hij onlangs mee met de legendarische hardcore / punkband The Circle Jerks ter gelegenheid van de première van de film ‘American Hardcore’.

Meer lezen
 
The Haunted The Dead Eye

Op 31 oktober zal het nieuwe van The Haunted via Century Media Records verschijnen, het inmiddels alweer vijfde studioalbum van de band heeft de titel ‘The Dead Eye’ meegekregen. The Haunted werd opgericht halverwege de jaren negentig uit de smeulende resten van de Zweedse deathmetalband At The Gates en werd aangevuld met bandleden van o.a. Witchery en Face Down.

Meer lezen
 
The Last Embrace Inside

De Franse band The Last Embrace werd ergens in 1998 opgericht en sleutelt sindsdien aan hun geluid. In 2004 werd nog wel de zelf geproduceerde EP ‘The Last Embrace’ uitgebracht met daarop een vijftal songs maar volgens eigen zeggen was hierop het bandgeluid nog steeds niet optimaal. Door de jaren heen verzorgde de band onder meer optredens in het voorprogramma van bands zoals Paradise Lost, Sonata Artica, The Old Dead Tree en After Forever.
Meer lezen
 
The Provenance Red Flags

Red Flags' is alweer het vierde album van de Zweedse band The Provenance, de opvolger van het veelgeprezen 'How Would You Like To Be Spat At', veel is er echter niet veranderd, de eigenzinnige stijl van het voorgaande album wordt dan ook op ‘Red Flags’ voortgezet. Hoewel The Provenance begon als een melodische deathmetal formatie met folk invloeden heeft dit album volgens de band zelf een progressieve rock/metal sound met een gothic tintje.
Meer lezen
 
Tokyo Dragons Come On Baby EP

Het eerste nummer “Come On Baby” op deze EP kwamen we dan ook al eerder tegen op eerder genoemd album. De volgende drie non album tracks “High On Hate”, “Everybody That’s Right” en “This Means War” zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een solide basis en zouden dan ook niet hebben misstaan op het debuutalbum.

Meer lezen
 
Tokyo Dragons Give Me The Fear

“Give Me The Fear” is het eerste volwaardige album van de Engelse rock ’n Roll band Tokyo Dragons. Het langverwachte debuutalbum werd opgenomen in de legendarische Rockfield Studios in Wales in de zomer van 2005 onder leiding van producer Pedro Ferreria die eerder werkzaam was met de tevens uit Engeland afkomstige band The Darkness.

Meer lezen.
 
Total Chaos  17 Years Of Chaos

De californisiche punkers van Total Chaos bestaan inmiddels 17 jaar en vieren dat met de release van deze verzamelaar ‘17 Years Of Chaos’, die vanaf 21 augustus via People Like You Records verkrijgbaar zal zijn. Het was in 1989 in Pomona Valley dat de punk band Total Chaos werd opgericht en al snel na het uitbrengen van het eerste album ‘Were The Punks’ wordt de band opgepikt door Bret Gurewitz van Epitaph Records.
Meer lezen
 
Tourist The Relevance Of Motion

De uit Vancouver, Canada afkomstige band Tourist won in 2004 enkele bandcompetities waaronder de “99.3 CFOX's Vancouver Seeds Competition”, een wedstrijd georganiseerd door een van de grootste radio stations uit Noord Amerika die eerder gewonnen werd door o.a. Nickelback. Tourist maakt een soort van moderne rock vergelijkbaar met bands zoals het hardere werk van U2 en Radiohead gemixt met invloeden van A Pefect Circle en Chevelle.
Meer lezen
 
Travers & Appice Live at The House Of Blues

Bluesgitarist bij uitstek Pat Travers zit al meer dan dertig jaar in het vak en op dit live album wordt hij bijgestaan door de heren Carmine Appice op drums en bassist T.M. Stevens. Pat Travers. Appice heeft in het verleden onder andere gedrumd bij Vanilla Fudge, Cactus, Jeff Beck, Rod Stewart, Ted Nungent en King Kobra. Bassist T.M. Stevens heeft in zijn loopbaan samengewerkt met o.a. Billy Joel, Joe Cocker en Steve Vai.
Meer lezen.
 
Trouble Psalm 9 (Re-release)

Trouble werd eind jaren zeventig opgericht in Chicago, het duurde echter tot 1984 voordat het eerste album “Psalm 9” werd opgenomen en is inmiddels al een aantal jaren een waar verzamelaars object. Ergens in 1993 plaatste Metal Blade baas Brian Slagel de song “The Last Judgement” op het ‘Metal Massacre 4’ verzamel album en bood de band daarop een platendeal aan

Meer lezen
 
Trouble The Skull (Re-release)

Onlangs bracht Escapi Music de eerste twee legendarische Trouble albums ‘Psalm 9’ en ‘The Skull’ opnieuw uit. Met deze albums zette Trouble in de jaren tachtig de trend voor de vele generaties doom/stoner metal bands, die gedurende midden jaren negentig zouden volgen zoals Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride en Cathedral. Beide schijfjes zijn ge-remasterd, opnieuw verpakt en voorzien van liner notes, nieuwe foto’s en een exclusieve bonus DVD.
Meer lezen
 
(Various) It's So Easy A Millenium Tribute to Guns N' Roses

Als voormalige fan van de klassieke rockact Guns N’ Roses kreeg ik onlangs een leuke cd om te bespreken. Evenals de voorgaande release van deze serie: ‘A Millennium Tribute To Diamond David Lee Roth’ van enkele maanden geleden bevat dit schijfje ook een enorme hoeveelheid aan informatie van de artiesten die aan het album hebben meegewerkt zoals b.v. gitarist Alex Grossi die speelde in de legendarische L.A. Metal act Quiet Riot.
Meer lezen
 
(Various) Just Like Paradise A Millennium Tribute To Diamond David Lee Roth

Hee, wat hebben we hier? Een eerbetoon aan Diamond Dave, de oorspronkelijke frontman van classic rock masters Van Halen en voor velen dé belichaming van "over the top" showmanship. De zanger die zijn ietwat schorre bariton stem wist af te wisselen met ijselijk hoge keelklanken waarnaast nagelgekras op een schoolbord klinkt als een zondagmiddagconcert en hier voegde hij dan live graag nog een achterwaartse salto aan toe!
Meer lezen
 
Various Artists MTM 10th Anniversary

Ter gelegenheid van het 10 jarige bestaan van label MTM Music, dat voornamelijk hardrock en AOR bands herbergt, brengt het label een speciale dubbel cd uit met in totaal zo’n 31 tracks. Het eerste schijfje is gevuld met exclusief nog niet eerder uitgebracht materiaal of songs die nog op het punt staan uit te komen van bekende en minder bekende bands die bij MTM gehuisvest zijn.

Meer lezen
 
Vengeance Back In The Ring

De nostalgische Nederlandse hardrock band Vengeance is opnieuw bij elkaar en zal voor de derde keer aan het Nederlandse rockfirmament verschijnen. De band is dit keer tot leven gewekt door zanger Leon Goewie en bassist Barend Courbois, verder vinden we Hans In’t Zandt achter de drumkit, Peter Bourbon op gitaar in de band en heeft Michael Voss enkele keyboards partijen en achtergrondzang verzorgd.
Meer lezen
 
Venue Kids A Piece Of Perfect Happiness

Het album ‘A Piece Of Perfect Happiness‘ van de formatie Venue Kids zag in thuisland Zweden al meer dan ene jaar geleden, op 9 maart om precies te zijn het levenslicht. Omdat de band het in eigen land uitstekend doet brengt Gain Music Entertainment het album nu ook in de rest van Europa uit, de release van het album staat gepland voor 15 september.

 

Meer lezen.

 
Vicious Rumors Warball

Vicious Rumors heeft eerder dit jaar enkele weken doorgebracht om de opvolger van hun uit 2001 stammende album ‘Sadistic Symphony’ in te blikken en heeft de titel ‘Warball’ meegekregen. Vanaf de eerste release ‘Soldiers Of The Night’ van de band in 1986 staat het Amerikaanse Vicious Rumors garant voor technisch uitstekend onderbouwde powermetal.

Meer lezen
 
Virgin Steele Visions Of Eden

Dit jaar viert de Amerikaanse powermetal band Virgin Steele haar 25e verjaardag, en hoe kan een band dat beter doen dan door een schijfje uit te brengen! Op 8 september zal alweer het elfde album, getiteld ‘Visions of Eden’ die het bijschrift “The Lilith Project-A Barbaric Romantic Movie Of The Mind” heeft meegekregen, in de schappen liggen. Met dit album vaart Virgin Steele dezelfde koers die ze al een kwart eeuw varen.
Meer lezen.
 
Wattamezz Soulfuel

Onlangs viel de nieuwe cd van de mij volledig onbekende band Wåttamezz op de deurmat. Deze Noorse rock/metal band bestaat echter als sinds 1994. Ondanks dat de band door de jaren heen moeite heeft gehad om zich staande te houden heeft men toch de tijd gevonden om in de zomer van 2005 het album ‘Soulfuel’ op te nemen
Zanger Tommy Sebastian bracht immers in 1995 met zijn andere band Godsend een album uit en in 1997 was het weer raak met Atrox.
Meer lezen
 
Wet Animal  Wet Animal

Wet Animal is opgericht door gitarist Rick Wartell, die we nog kennen van de legendarische doom legende Trouble. Het in 1977 opgerichte Trouble kan worden gezien als een van de grondleggers van het hele doom/stoner rock genre. Na het uiteenvallen van Trouble in 1995 richt Wartell samen met zanger Shane Pasqualla en bassist Ron Holzner, die voorheen ook werkzaam was bij Trouble de band Wet Animal op.
Meer lezen.
 
Witchery Don't Fear The Reaper

De Zweedse band Witchery heeft na een stilte van een aantal jaar een deal gesloten met Century Media Records, op 27 februari 2006 zal het inmiddels vierde volwaardige album ‘Don't Fear The Reaper‘ van de band uitkomen. De band werd opgericht nadat door Jensen (The Haunted), Richard Corpse, Toxine en Mique waarna al snel in Sharlee D'Angelo (Arch Enemy) een vaste bassist werd gevonden.

Meer lezen.
 
Within Y Portraying Dead Dreams

Net zoals labelmaatjes Avatar komt ook Within Y uit Zweden, en net zoals Avatar maken zij ook melodische metal, alweer gestoeld op de Göthenburg-school. Het verschil zit er in dat Within Y meer de metalcore kant opgaat met hun muziek. Wat je dus ook kan verwachten is een mix tussen melodische death, en metalcore. Hoe klinkt dat dan ongeveer? Nou, zoals Within Y dus.

Meer lezen.
 
Wolf The Black Flame

 Op 25 september zal het album ‘The Black Flame’ van de Zweedse heavy metal formatie Wolf het daglicht zien via Century Media. Deze traditionele metalband gaat naar eigen zeggen voor “the metal of the 80’s, the spirit, the spikes, the glam, the glory” en hiermee is geen woord teveel gezegd. The Black Flame’ is alweer het vierde album van dit viertal en je vraagt je inderdaad af of het wel in 2006 is opgenomen.
Meer lezen.
 
Zeno Runway To The Gods

Acht jaar na het laatste album produceert gitarist Zeno Roth in 2006 een nieuwe AOR plaat in de gedaante van ‘Runway To The Gods’. De band vernoemd naar de oprichter bestaat al sinds 1984 vindt zijn inspiratie in blues artiesten zoals Cream, Johnny Winter en rockbands zoals Led Zeppelin, Yes en Jimi Hendrix en heeft in het verleden getoerd met grootheden zoals Black Sabbath en Krokus.

Meer lezen.

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006