Photos by : '10 Kick
for Metal-Experience.com

NOTE: Unauthorized use of these photos is prohibited. We hope
you have a good lawyer if you disregard this warning.

09/11/2010 - Baroeg Open Air- Zuiderpark, Rotterdam o.a. Sodom, Umbra Et Imago, Entombed, Highway Chile, Thanatos

Dit jaar was alweer de derde editie van Baroeg Open Air (BOA). Het was echter mijn eerste en ik was blij verrast door de sfeer die er hing in het Zuiderpark in Rotterdam. BOA kwam op mij over als een heus zomer festival zoals je ze in Duitsland meemaakt, maar dan in het klein natuurlijk. Het kwam misschien door het prachtige weer, de locatie en de toch aardig grote namen die aanwezig waren op het festival.

 

 

Helaas heb ik het begin van het festival moeten missen en was ik pas net voor dat Thanatos begon te spelen aanwezig in het Zuiderpark. Thanatos was wel meteen een goede binnenkomer. Het was duidelijk dat de heren er zin in hadden. Zeker toen na een paar nummers de halve tent veranderde in een grote moshpit. Het geluid was erg goed in de kleine tent en na een kleine drie kwartier beuken was het feestje voor de Rotterdammers alweer voorbij. Jammer was wel dat ze maar n nummer van hun nieuwe langspeler hebben gespeeld, toch kon dat de pret niet drukken en was ik na Thanatos blij dat ik mn nek wat rust kon gunnen tijdens de electro gothic van Diary of Dreams.

 

 

Tijdens het optreden van Diary of Dreams was het tijd om een rondje te lopen over het festivalterrein en een hapje te eten. Jammer genoeg was ik niet de enige die dat had bedacht en stonden er gigantische rijen voor de eettentjes. Inmiddels was Diary of Dreams uitgespeeld en heb ik vanuit de Bier Garten wat flarden meegekregen van de waverock van het Nederlandse The Wounded.

 

 

Na The Wounded begon voor mij het echte werk. Het stokje werd doorgegeven aan Entombed, die garant staan voor een show vol met death metal klassiekers en een aardige dosis humor. Het was de eerste keer dat ik Entombed zag in de nieuwe formatie met twee gitaristen en ik moet zeggen dat dit wel erg ten goede kwam aan het geluid. Ook deze keer was zanger LG Petrov weer een echte gangmaker. Voor zover dat nog nodig was tenminste, want de gang zat er goed in. Entombed speelde een gevarieerde set met een hoop oud werk, maar ook zeker krakers van de latere platen. Hoogtepunt van de set was toch wel het epische Left Hand Path.

 

 

Umbra Et Imago, die na afloop van Entombed in de kleine tent aan de slag mochten konden me niet echt boeien en zodoende heb ik gedurende dat optreden mijn tijd doorgebracht in de Bier Garten. Wat me opviel was dat BOA-publiek een behoorlijke mengeling was van verschillende subculturen en dat dit erg goed samen ging allemaal. Gedurende de hele middag en avond was de sfeer echt fantastisch, geen agressie, geen geweld, alleen maar feest!

 

 

Als afsluiter van BOA 2010 speelde de Duitse thrashveteranen van Sodom. Deze zette ook een ijzersterke set neer. Ze hadden goed geluid, speelde sterke songs en waren ontzettend strak. Toch kon het me niet zo boeien als Entombed dat kon, dat was voor mij echt het hoogtepunt van een zeer geslaagde 3de editie van Baroeg Open Air. (Bram Heijs)

 

 

Voor meer bandfoto's zie het fotogedeelte van deze website!!!