Various Artists Rock S'Cool II


Steamhammer/SPV

Website : Steamhammer/SPV

 

Om hun bands aan de man te brengen gaan tegenwoordig veel labels over tot het uitbrengen van verzamel albums of verzamel DVD’s. Zo ook het Duitse Steamhammer/SPV dat gelijktijdig een verzamel CD en een verzamel DVD op de markt brengt, de DVD is inmiddels bij deel twee aanbeland en heeft de titel ‘Rock S'Cool II’ meegekregen.

Deze DVD bevat een vijfentwintig tal clips van diversen bands die het label rijk is zoals Motörhead, Saxon, Helloween, Hatesphere, Grip Inc., Iced Earth, Kamelot en Type O Negative. Hiermee heeft het label er een zeer afwisselend geheel van weten te maken, death en black metal bands zal je bij Steamhammer/SPV niet tegenkomen, maar het label heeft wel de nodige klasse in huis die aan de top van de hedendaagse heavy, power en thrash metal staan. Deze DVD bevat verder de complete discografie van wat de band bij het label uitbrachten. Tevens zijn van alle songs ook nog eens korte stukjes te beluisteren. Allen jammer dat het label heeft gekozen om van alle songs slechts dertig seconden te nemen, mijn inziens had men beter een select aantal complete songs op het schijfje gezet. Hierdoor zou iedereen de kans hebben om een desbetreffende band eens goed te beluisteren. De fans hebben het werk van hun favoriete bands toch wel in huis, maar degenen die en band nog niet goed kennen hebben dan wel de gelegenheid eens wat meer songs te beluisteren. Verder wordt het schijfje aangevuld met dvd-rom gedeelte voor de iPods waarmee je de clips ook op je iPod kunt zetten en bekijken. Ook staan er dan nog een viertal trailers op van Heaven And Hell, Kreator, Skinny Puppy en Type O Negative.

Steamhammer/SPV weet met deze serie aantal leuke verzamel albums samen te stellen, de muziekzenders die vandaag de dag nog heavy muziek uitzenden zijn zo dun gezaaid dat op deze manier de clips die toch ook dienen ter promotie van een band toch ook voor de meeste metalfans binnen handbereik liggen.

Tracklist:
Whitesnake - Ready To Rock
Motörhead - Life's A Bitch
Saxon - Killing Ground
Kamelot - The Human Stain
Doro - Fight
Helloween - Light The Universe
Kreator - Enemy Of God
Rage - War Of Worlds
Mob Rules - The Last Farewell
Hatesphere - Forever War
Metal Church - Mirror Of Lies
Beyond Fear - ...And You Will Die
Grip Inc. - Rusty Nail
Iced Earth - Declaration Day
Saxon - Let Me feel Your Power
Amplifier - Procedures
Zebrahead - Anthem
Judas Priest - Lost And Found
Moonspell - Finisterra
Angra - The Course Of Nature
Hatesphere - Reaper Of Life
Kamelot - Ghost Opera
Rhapsody - Unholy Warcry
Type O Negative - The Prophets Of Doom
Motörhead - Killers