The Pretty Reckless Death By Rock and Roll

Century Media Records

Website:

The Pretty Reckless

Het Amerikaanse The Pretty Reckless is zo’n lekker ongecompliceerd bandje dat vooral in hun thuisland erg populair is. Die bekendheid dankte het gezelschap niet alleen aan voormalig Gossip Girl actrice Taylor Momsen maar zowel op plaat als live is het prima genieten geblazen met voornamelijk stevige, toch wel radio georiënteerde rock. Momsen beschikt overigens, naast haar looks, over een lekkere stevige strot waarmee ze overigens ook nog goed kan variëren. Verder zitten de nummers gewoon erg goed in elkaar en dat is zeker ook het geval op dit ‘Death By Rock and Roll’.

Dat op zich is een knappe prestatie want in 2017 diende zich wel een aantal behoorlijk diepe tegenslagen aan. Op tournee zijn met Soundgarden waar Chris Cornell zichzelf van het leven beroofde terwijl je hem enkele uren daarvoor nog hebt gesproken hakt er al in uiteraard maar als daarna ook nog je producer van het 1e uur Kato Khandwala door een motorongeluk om het leven komt dan heb je het wel even gehad.

Gelukkig heeft de band zich duidelijk herpakt. Dat blijkt al meteen bij het lekker vet openende titelnummer dat wordt ingeleid door de voetstappen van Kato Khandwala. Een fraaier eerbetoon is nauwelijks denkbaar. Het grungy getinte ‘Only Love Can Save Me Now’ waarop de Soundgarden Kim Thayil en Matt Cameron te horen zijn volgt eveneens lekker vlot. Hierna krijgen we meteen nog twee echte pareltjes te horen. Tom Morello (Rage Against The Machine) verzorgt de gitaarpartijen op het fantastische “And So It Went” en vervolgd wordt met het adembenemende ‘25’ dat echt een bijzonder sterke ballad is. Verder treffen we nog lekker stevige stampers als ‘My Bones’, ‘Turning Gold’ en ‘Witches Burn’ en naast het korte niemendalletje ‘Broomsticks’ nog het emotionele ‘Standing At The Wall’. Het afsluitende ‘Harley Darling’ is een leuk country nummer maar voor mij niet bepaald een passend einde. Dat had beter het voorlaatste bluesy eerbetoon aan rocklegendes kunnen zijn in de vorm van ‘Rock And Roll Heaven’.

The Pretty Reckless levert toch weer een ijzersterk rockalbum af dat gewoon heerlijk weg luistert. Gewoon een meer dan prima album dat zijn weg wel zal vinden naar het mainstream publiek maar ook genietbaar is voor de wat stevigere liefhebbers. Prima plaat en dito eerbetoon. (Frans Neelen)

82/100

Tracklist:
01. Death By Rock And Roll
02. Only Love Can Save Me Now (Feat. Kim Thayil And Matt Cameron)
03. And So It Went (Feat. Tom Morello)
04. 25
05. My Bones
06. Got So High
07. Broomsticks
08. Witches Burn
09. Standing At The Wall
10. Turning Gold
11. Rock And Roll Heaven
12. Harley Darling

Line up:
Taylor Momsen – vocals
Ben Philips – guitar
Jamie Perkins – drums
Mark Damon – bass