The Generals To Hell

Black Zombie Records

Website:

The Generals

The Generals is een Zweedse death metal band ontstaan in 2002. Hoewel de band in 2009 het debuutalbum ‘Stand Up Straight’ en vier later de opvolger ‘Blood for Blood’ bracht is dit mijn eerste kennismaking met de band. The Generals brengen het derde album ‘To Hell’ op 26 februari en dit is de eerste release van het Zweedse Black Zombie Records.

The Generals bestaat uit een viertal en is in dezelfde line-up actief sinds 2002. Het muzikale recept is sinds de oorsprong death ’n’ roll en bij name bij het debuut zijn de rock ‘n’ roll invloeden duidelijk hoorbaar. ‘Blood for Blood’ is al beduidend rauwer en de stijl is in de jaren daarna meer en meer richting de death metal gegaan. Het album is geproduceerd door Tomas Skogsberg, die we kennen van producties van o.a. Entombed en Dismember en met Entombed hebben we dan ook iets van vergelijkingsmateriaal gevonden. The Generals trappen af met het nummer ‘Faith in Fire’ en dit nummer is in juli 2019 uitgebracht in eigen beheer als single. ‘Faith in Fire’ is een lekker rap nummer met de bekende rollende riffs. De vocalen van bassist Rickard Hednar zijn lekker rauw doch verstaanbaar en de melodieuze gitaarriffs van het duo Rickard Fäldt en Marius Tömte klinken sterk.
Het titelnummer ‘To Hell’ is al te beluisteren op het YouTube kanaal van de band en dit nummer ramt lekker door in hetzelfde tempo. Opvallend zijn de strakke drums van Martin Svensson en ook de vocalen, die overigens een hoog L.G. Petrov gehalte hebben, zijn sterk en passend. Nummers als ‘Evolution of the Flesh’ en ‘Thrill Kill’ zijn nummers de death ’n’ roll invloeden heerlijk komen bovendrijven. De afsluiter van de A-kant, dit album lijkt vooralsnog alleen op vinyl te verschijnen, sluit af met ‘Locate, Decapitate, Fornicate’ en dit is werkelijk een heerlijk snel nummer met sterke breaks en een kleurrijke solo, deze heren kunnen muziek schrijven die pakt en vermaakt.

Met ‘No Atonement’ rammen de generaals door met old school death metal in lekker tempo, wat een heerlijk nummer. Met ‘Deadlock’ en de kortere nummers ‘Demonical Trait’ en ‘Bombardment’ wordt de trend doorgezet met sterke death metal nummers. Met het afsluitende ‘Undying Death’ komen de death ’n’ roll invloeden weer eens goed bovendrijven. Conclusie is duidelijk, ‘To Hell’ is een geweldig death metal abum met duidelijke death ’n’ roll invloeden en hoewel we dit echt wel eerder gehoord hebben, weten The Generals een zeer vermakelijk album te brengen. Koop dit album en verdiep je in het eerdere materiaal, je zult niet teleurgesteld worden. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Faith in Fire
02. To Hell
03. Evolution of the Flesh
04. Thrill Kill
05. Locate, Decapitate, Fornicate
06. No Atonement
07. Deadlock
08. Demonical Trait
09. Bombardment