Slabber Apocryphal Diary

Punishment 18 Records


Website:

Death Alley

Slabber is een Italiaanse heavy metal band ontstaan uit de asresten van power metal band Rapid Fire. Slabber werd geformeerd in 2015 door gitarist Marco Poliani en drummer Marco Maffina en bracht in 2017 het debuut album ‘Colostrum’ uit in eigen beheer. Nu, drieënhalf jaar later, heeft de band onderdak gevonden bij Punishment 18 Records en verschijnt op 26 maart het tweede album ‘Apocryphal Diary’.

Wanneer we luisteren naar ‘Colostrum’ kom je al snel tot de conclusie dat er niet te veel tijd was genomen voor het opnemen en de productie. Het album klinkt rauw en met name zanger Alessandro Bottin komt niet overal even lekker uit de verf. De productie van het nieuwe album ‘Apocryphal Diary’ is beter verzorgd en dat werpt zijn vruchten af. Het album opent met het nummer ‘Time of Boredom’ en hiermee krijgen we meteen een lekker snel heavy metal nummer te horen. Fijne ritmes, die hier en daar aan Iron Maiden doen denken, uitzonderlijk sterk drumwerk en de rauwe vocalen van Bottin klinken bij passend, al zijn de hoge uithalen misschien net op het randje.

Met ‘Insane Attack’ trekt Slabber de lijn van de voorganger door. Wederom een lekker up-tempo nummer met sterk ritmisch werk en dito solo. Het nummer kent een sterke opbouw en hier kleurt Bottin wat meer tussen de lijntjes en zijn de vocalen voornamelijk rauw. ‘Bell Does Ring’, ‘Evil To Pay’ en ‘Dirty Hands’ zijn lekkere heavy metal nummers waarbij het tempo net wat lager ligt dan de openingsnummers. Desalniettemin sterke composities met wat catchy refreinen en met name het nummer ‘Evil To Pay’ heeft weer een hoog Iron Maiden gehalte, zonder dat dit overigens echt storend is.

‘Mashup’ is een instrumentaal nummer met sterk gitaarwerk, waar het navolgende nummer ‘Survivor’ mij inhoudelijk minder weet te bekoren. Slabber sluit af met het nummer ‘Condemned To Live’, een technisch sterk nummer met wederom een sterk ritme en dito gitaarwerk, om het verhaal een compleet succes te maken blijven de vocalen ietwat achter. Conclusie: Slabber heeft met ‘Apocryphal Diary’ een muzikaal sterk album afgeleverd, waarbij de muzikale onderlegger Iron Maiden is. Vocaal kan het mij allemaal wat minder bekoren en ik denk dat dit voor vele luisteraars een belangrijk manco zal zijn. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. Time of Boredom 04:35
02. Insane Attack 04:05
03. Bell Does Ring 04:18
04. Evil To Pay 04:21
05. Backbone 00:46
06. Dirty Hands 04:25
07. Mashup 03:40
08. Survivor 04:41
09. Escape From Reality 01:21
10. Condemned To Live 05:07