Saille V

Black Lion Records

Website:

Saille

Het Belgische Black Metal gezelschap Saille brengt hun vijfde langspeler, getiteld ‘V’ uit, en wat voor een! Na het vertrek van keyboardspeler en oprichter Dries Gaerdelen in 2016, besloot gitarist en lid van het eerste uur Reinier Schenk het roer om te gooien. De keyboards gingen overboord, een nieuw logo werd aangemeten en meteen ook een nieuw label. Ook de line up kende wat wisselingen en is bijna compleet vernieuwd.

De plaat knalt als een malle, wat meteen opvalt is hoeveel meer ruimte de gitaren hebben gekregen door het verdwijnen van de keyboards. Ook de schuurpapieren strot van Jesse Peetoom is een aanwinst voor de sound van Saille, wat een doodsgereutel! Veel aandacht is er besteed aan de composities, doomy passages, groovy ritmes en pure black razernij, alles is vertegenwoordigd. Kortom een gevarieerd en genietbaar album, wat alles heeft wat een topplaat moet hebben.

Saille is duidelijk klaar voor een nieuw hoofdstuk en wellicht ook voor een bredere erkenning die de band zeker verdient. Deze plaat is dan ook zeker een aanrader, zowel voor de fans van het vorige werk, al zal het even wennen zijn, maar zeker ook voor diegene die het vorige werk minder vonden of die de band nog niet kennen! Favoriete tracks onder andere ‘Empty Expanse’ (de eerste video van de plaat) en ‘Terror Tapestry’, maar eigenlijk allemaal! (Kees Schijven}

85/100

Tracklist:
01. Suffering Sanctuary
02. Fetid Flesh
03. Charnel Chamber
04. Loathsome Legacy
05. Empty Expanse
06. Baleful Beauty
07. Terror Tapestry
08. Mirror Motions (Bonustrack)