Destruction Bestial Invasion Of Hell

High Roller Records

Website:

Destruction

Iedere band begon in de jaren 80 met het uitbrengen van een demo en hoopte daarna op een platen contract. Zo ook de Duitse thrash meesters van Destruction. De door Schmier Vink opgerichte band bracht in 1984 een demo uit genaamd ‘Bestial Invasion Of Hell’ en de heren werden prompt uitgenodigd op het kantoor van Steamhammer. De rest is geschiedenis net als de demo ‘Bestial Invasion Of Hell’ al wordt deze opnieuw uitgebracht door High Roller Records en zo verschijnt het prille begin van de Teutoonse meesters op 30 april op CD en vinyl.

Destruction bracht de demo ‘Bestial Invasion Of Hell’ en verstuurde deze naar verschillende platenlabels maar hadden nooit verwacht dat deze demo de springplank zou worden. Op verzoek van Steamhammer reisde de band af naar Hannover kwamen om zaken te bespreken. Schmier anno 2021: “ We tekenden een deal met de duivel, maar we hadden op dat moment geen idee. We wilden gehoord worden en gaven niet om geld en omstandigheden. Het kostte ons dus meer dan 30 jaar om ons te ontketenen”. De demo ‘Bestial Invasion Of Hell’ bevat 10 nummers, waarvan er 3 op de eerste EP ‘Sentence of Death’ beland zijn.

Heerlijk om de rauwe versie van de ultieme Destruction kraker ‘Mad Butcher’ te horen. Datzelfde geldt voor nummers als ‘Total Desaster’ en ‘Satan’s Vengeance’ die uiteindelijk op de tijdloze EP zijn beland. Nummers als ‘Tormentor’ is te horen op het debuutalbum ‘Infernal Overkill’ en wanneer het rauwe van de demo nog niet rauw genoeg is, dan kun jij je hart ophalen met deze release. De oefenruimte opnames van de nummers ‘Death Trap’, ‘Invincible Force’ en ‘Antichrist’, die later op ‘Infernal Overkill’ zouden verschijnen, zijn onder meer toegevoegd op deze release die als gezegd op CD en vinyl zal verschijnen.

Voor fans van Destruction is dit een heerlijk stukje historie dat opnieuw wordt uitgebracht en een mooie uitbreiding moet zijn op de verzameling, persoonlijk ben ik zeer te spreken van deze heruitgave. (Erik van Dijk)

Tracklist:
01. Mad Butcher
02. Total Desaster
03. Antichrist
04. Front Beast
05. Satan's Vengeance
06. Tormentor
07. Death Trap (Rehearsal)
08. Invincible Force (Rehearsal)
09. Total Desaster (Rehearsal)
10. Antichrist (Rehearsal)