Wolf Feeding The Machine

Century Media Records

Website:

Wolf

Het Zweedse Wolf verblijdt ons steeds met kwalitatief hoogstaande metal albums met een thrashy randje. Zeg maar een soort moderne NWOBHM variant die sterk doet denken aan bijvoorbeeld een kruising tussen Angelwitch uit die tijd en een Metal Church uit de modernere tijd.

Bandleider en zanger/gitarist Niklas Stålvind leende zijn imposante, karakteristieke stembanden eens aan het doom project The Doomsday Kingdom van Candlemass bassist Leif Edling die zijn persoonlijke kwellingen op dat album uitte. Dat deed hij op verbluffende wijze en hij zorgde er mede voor dat dat album een absolute klassieker werd.

Terug nu naar zijn eigen band die, nadat het geheel bij elkaar was gepend, plotseling werd geconfronteerd met het opstappen van de complete ritmesectie. Gelukkig werden er vervangers gevonden in de personen van Johan Koleberg op drums en niemand minder dan Pontus Egberg op bas die menigeen wel kent van o.a. The Poodles en King Diamond. Naast Stålvind hebben we gitarist Simon Johansson en kunnen we na het beluisteren concluderen dat het met het muzikale vakmanschap zeer dik in orde is. Qua nummers is dit gewoon een erg vet metal album dat vooral lekker weg luistert, mede door de sterke productie en de volle sound. Felle tracks als ‘Guillotine’, ‘Mass Confusion’, ‘Devil In The Flesh’ en het titelnummer worden afgewisseld met meer dragende composities als ‘The Raven’ en ‘The Cold Emptiness’. Daarentegen maken ‘Shoot To Kill’ en ‘Spoonbender’ op mij weinig tot geen indruk maar de super vette knallers ‘Dead Man’s Hand’ en ‘Midnight Hour’ des te meer.

Al met al levert Wolf wederom een kwaliteitsproduct af waarmee je mag hopen dat de band zich eindelijk eens een beetje uit de marge omhoog worstelt want de continue kwaliteit van de band verdient dit zeker. (Frans Neelen)

82/100

Tracklist:
01. Shoot To Kill
02. Guillotine
03. Dead Man's Hand
04. Midnight Hour
05. Mass Confusion
06. The Cold Emptiness
07. Feeding The Machine
08. Devil In The Flesh
09. Spoon Bender
10. The Raven
11. Black Widow
12. A Thief Inside