WoR

Prisoners

Bungalo Records

Website:

WoR

In 2018 kwam deze band bij elkaar in North Carolina. Agressieve riffs, harmonie doormiddel van de lead gitaar en breaks om van te smullen. Met invloeden als Pantera, Lamb of God en Machinehead, en een boodschap die je een nieuwe blik geeft op de ongeschreven regels van de maatschappij, ligt de verwachting hoog. WoR is hier met hun debuutalbum ‘Prisoners’!

In hoog tempo en vol met agressie wordt er ingezet met ‘Kill You’. Het beukt lekker, en de riffs brengen zoals beloofd de harmonie en maken het speels. Het drumwerk van Hunter Crews, is hard en heeft bij tijd en wijlen iets weg van een houthakker, maar dat komt meer door de afstemming binnen het geheel. In ‘Caged’ is het juist Hunter Crews die indruk maakt in de opening. Ook de vocalen van Bobby Demoss zijn vol agressie en sluiten hierbij lekker aan. Er wordt leuk gespeeld met verschillende tempo’s en diverse breaks. Ook Phillip Funkerburk op de bas laat zijn aanwezigheid gelden. Al met al een vette track. De titel ‘VI Kings’ suggereert het al, het is een andere inslag met meer epos. Solerende gitaren luiden het geheel in, en weten deze rol vast te houden. Leuk solo werk tekent dit nummer. In ‘Sirens’ is het vooral de diversiteit op de vocalen die indruk maakt. Deze afwisseling was meer dan welkom. Wel wordt de tekst; “So you better stay silent, shut the fuck up” iets te veel herhaald, wat toch wat eentonigheid brengt. Jammer want verder is ook dit een lekker nummer.

‘A Place To Die’ begint langzaam. De vibe is bijna stoner achtig. Het tempo gaat wel omhoog maar verder dan leuk rocken komt het niet. De slepende gitaarsolo weet helaas de neergezette vibe niet te doorbreken. In ‘Predator’ gaat het tempo weer omhoog, en dat is slim gekozen na ‘A Place To Die’. Maar de echte groove komt er dan toch echt in met ‘T.G.S.O.A.T.’ Dit is prima! Het tempo is niet al te hoog maar de vocalen worden zeer functioneel ingezet. Daarnaast is het een lekker kort nummertje. De cover ‘Come Out And Play’ van de Offspring is niet echt een toevoeging voor het geheel en varieert niet al te veel van het origineel, behalve dat dan alle speelsheid die de Offspring weet te brengen eruit is. Bij ‘Hiraeth’ lijkt de keuze weer te vallen op een langzamere inslag. Maar de opbouw is goed, en een rammend geheel van puik drumwerk en lekker gitaarspel is het resultaat. Met ‘Freedom Suicide’ wordt het album afgesloten. Het kent een regenachtige intro, lekker voor een druilerige dag. Het dreigende sfeertje wordt opgebouwd door de solerende gitaar. Lekker baswerk zet de harde lijn in. Het drumwerk lijkt weer veel op houthakken, toch wordt het afgewisseld met blasten wat dan toch die positieve indruk achter laat bij het laatste nummer.

Al met al weet WoR met ‘Prisoners’ een leuk debuutalbum neer te zetten. Het is een goede basis voor een creatieve toekomst. Muzikaal hebben ze zeker potentie, hier en daar nog een beetje bijschaven en wat meer nadruk op de groove zou lekker zijn, maar dat is een kwestie van smaak. Over smaak valt immers niet te twisten, dus voor nu een dikke Oké! (Juliette Ruygrok)

65/100

Tracklist;
01. Kill You
02. Caged
03. VI Kings
04. Sirens
05. A Place To Die
06. Predator
07. T.G.S.O.A.T.
08. Come Out And Play
09. Hiraeth
10. Freedom Suicide