Warbringer Weapons of Tomorrow

Napalm Records

Website:

Warbringer

De Amerikaanse thrash metal band Warbringer is ontstaan in 2004 en bracht tot op heden vijf albums uit. De band uit Ventura, Californië timmert flink aan de weg en is een van de grotere nieuwe namen in de thrash wereld van deze eeuw. Op 24 april voegt Warbringer een nieuw hoofdstuk toe in de vorm van het zesde album ‘Weapons of Tomorrow’, dat verschijnt via Napalm Records.

Het doel van Warbringer is een standaard neer te zetten voor “new-age metal“, thrash metal met moderne invloeden. Met opener ‘Firepower Kills’ wordt een sterk en lekker up tempo thrash metal nummer neergezet met lekkere agressieve vocalen en sterke gitaar solo’s. Net als de opener is ook ‘The Black Hand Reaches Out’ al eerder verschenen via de gebruikelijke kanalen. Een meer groovend nummer met krachtige vocalen en wederom sterke gitaar partijen van het duo Adam Carroll / Chase Becker. Meer groovende thrash songs volgen met ‘Crushed Beneath the Tracks’ en ‘Power Unsurpassed’. Er wordt lekker gespeeld met tempo’s, gestrooid met solo’s en van een standaard opmaak in de composities is geen sprake. Lekkere afwisselende songs!

‘Defiance of Fate’ is een thrash metal ballad, en natuurlijk is het gitaarwerk weer goed verzorgd, maar het zijn de vocalen van John Kevill die hier echt de aandacht opeisen, wat intens en smerig. Met ‘Unraveling’ worden we weer even wakker geschud, een kort maar bruut en snel thrash nummer. Een opmerkelijk nummer is ‘Heart of Darkness’ het nummer opent met blastende drums, maar verandert al snel in naar een langzaam stuk met gevoel voor theater en dramatiek. Halverwege gaat het tempo omhoog en is het weer thrash metal dat de klok slaat. ‘Outer Reaches’ en ‘Notre Dame (King of Fools)’ zijn weer voer voor de headbangers, nummers met groove en een fijne tempoversnellingen. Afsluiter ‘Glorious End’ brengt alles bij elkaar, thrash metal met een groove en gevoel voor theater en dramatiek.

Warbringer brengt met ‘Weapons of Tomorrow’ een heerlijk schijfje dat bol staat van de variatie en tempowisselingen. De standaard voor moderne thrash metal is wat mij betreft gezet. Het artwork voor dit nieuwe album is dan wel weer een smetje, wat een lelijk en nietszeggend ontwerp. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Firepower Kills 04:21
02. The Black Hand Reaches Out 03:57
03. Crushed Beneath the Tracks 04:21
04. Defiance of Fate 07:08
05. Unraveling 03:21
06. Heart of Darkness 07:12
07. Power Unsurpassed 03:50
08. Outer Reaches 04:49
09. Notre Dame (King of Fools) 05:18
10. Glorious End 06:40