Testament Titans of Creation

Nuclear Blast Records

Website:

Testament

De Amerikaanse thrash metal giganten van Testament draaien al sinds 1986 mee en mogen zich tot de top van het genre rekenen. Onlangs was de band live te aanschouwen in een uitverkochte show in Utrecht en inmiddels is het vizier gericht op de aanstaande release van de band. Op 3 april verschijnt het dertiende studio album ‘Titans of Creation’ via Nuclear Blast Records.

Hoewel de basis van de band met zanger Chuck Billy en de gitaristen Eric Peterson en Alex Skolnick door de jaren heen redelijk stabiel was, is dit het eerste album sinds ‘The Ritual’ (1992) met dezelfde line up als het voorgaande. Net als op de voorganger ‘Brotherhood of the Snake’ zit meester drummer Gene Hoglan weer op de kruk en horen we Steve DiGiorgio weer op de bas. Het album opent met de tweede single ‘Children of the Next Level’, een lekkere thrash song die in alles op en top Testament ademt. Herkenbare riffs, sterke drums en ook Chuck draagt zijn steentje bij in een zeer vermakelijke opener.

Met ‘WWIII’ krijgen we een lekker up tempo nummer voorgeschoteld. Een sterk nummer dat wat mij betreft meteen een van de betere nummers van het album is. ‘Dream Deceiver’ en met name ‘City of Angels’ zijn de meest toegankelijke nummers van het album. Het catchy klinkende refrein in het eerst genoemde nummer, en het wat populair klinkende ‘City of Angels’ doen het zeker goed bij een breder publiek. Verder is het gewoon weer een typisch Testament album, voortbordurend op het succesvolle album ‘Brotherhood of the Snake’. Uitzonderlijk lekkere thrashers die voorbij komen zijn ‘False Prophet’, ‘Code of Hammurabi’ en ‘Curse of Osiris’.

Testament brengt met ‘Titans of Creation’ simpelweg een sterk thrash metal album en tonen zich in dit geval als de titanen van de creatie. Zonder onzin, liefhebbers van de band en thrash metal fans over het algemeen zullen niet teleurgesteld zijn met dit album. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Children of the Next Level 06:13
02. WWIII 04:48
03. Dream Deceiver 04:58
04. Night of the Witch 06:32
05. City of Angels 06:43
06. Ishtars Gate 05:09
07. Symptoms 04:37
08. False Prophet 04:54
09. The Healers 04:23
10. Code of Hammurabi 04:52
11. Curse of Osiris 03:24
12. Catacombs 02:01