Taake / Whoredom PaktTerratur Possessions

Website:

Taake

Whoredom

Twee sterke Noorse bands die hun handen ineen slaan om een split op te nemen, dan is mijn interesse zeker gewekt. Bij Terratur Possessions komt ‘Pakt’ uit een split 10" met aan beide kanten 2 nummers. De A kant is voor Taake en de B kant voor Whoredom Rife. In een klein half uur krijgen we te horen wat het beste is dat Bergen en Trondheim momenteel te bieden hebben.

Taake doet dat met ‘Ubeseiret’ in een typische Taake sound. Dit nummer had zo op ‘Bjoergvin’ of ‘Hordalands doedskvad’ kunnen staan. Midtempo riffjes, met zo nu en dan een versnelling en Hoest die de hele boel aan elkaar schreeuwt in zijn karakteristieke stijl. Daarna volgt een wat afwijkend nummer, wat ik in eerste instantie eigenlijk niet zo best vond. Het was ook duidelijk geen Taake nummer. ‘Heartland’ bleek dan ook een cover te zijn van Sisters of Mercy. In dat licht beschouwd is het best een aardige adaptatie, maar het haalt de vaart er wel een beetje uit.

Op naar kant B, waar met Whoredom Rife een wat jongere band de acte de presence geeft. In de afgelopen 6 jaar hebben ze wel aardig wat van niveau geproduceerd. De leden komen dan ook uit Keep of Kalessin en Bloodthorn, dus ze zijn al wel droog achter de oren. En dat laten ze horen ook met twee prima nummers. ‘From Namless Pagan Graves’ houdt goed het tempo erin en doet denken aan die lekker second wave sound. En ‘Lenke Smidd i Blod’ heeft een wat meer dreigende sfeer, maar zit ook zeker goed in elkaar. Dit laat horen dat je met muzikanten te maken hebt die vakman zijn.

Prima splitje dat zeker naar meer smaakt! (Koos van Marle)

75/100

Tracklist:

Side A
01. Whoredom Rife - From Nameless Pagan Graves 06:40
02. Whoredom Rife - En lenke smidd i blod 06:36

Side B
03. Taake - Ubeseiret 06:58
04. Taake - Heartland (The Sisters of Mercy cover) 04:00