Sinister Deformation Of The Holy Realm

Massacre Records

Website:

Sinister

Een van Nederlands wereldwijd bekendste death metal bands is zonder twijfel Sinister. De band rond voormalig drummer en zanger Aad Kloosterwaard bracht in de periode vanaf 1988 maar liefst 13 albums en na het album ‘Syncretism’ uit 2017, wordt op 29 mei album nummer 14 verwacht. Het album draagt als titel ‘Deformation Of The Holy Realm’ en verschijnt via Massacre Records.

Ten aanzien van het album ‘Syncretism’ uit 2017 zijn er twee wijzigingen in de line up, de gitaristen Ricardo Falcon en Dennis Hartog zijn vervangen en in Michał "Grall" Gralak en Walter Tjwa is er een nieuw gitaartandem gevonden. De line up wordt gecompleteerd door bassist Ghislain van der Stel (2016) en Sinister heeft inmiddels een vaste waarde in drummer Toep Duin. Een andere belangrijke wijziging ten opzichte van voorgaand album is de inzet van keyboards, die op ‘Syncretism’ best prominent aanwezig waren en werden gerealiseerd door Carsten Altena (The Monolith Deathcult), en op de nieuwe plaat beduidend minder aanwezig zijn. Dat gezegd hebbende opent het album met het synchronische intro ‘The Funeral March’, maar daarna gaan we los met het titelnummer. ‘Deformation Of The Holy Realm’ is een heerlijk en bruut death metal nummer waarmee de trend is gezet.

Met ‘Apostles Of The Weak’ ramt Sinister lekker door, onderbroken door een koortje dat de refreinen doet. Lekker wisselende vocalen van Aad, sterk gitaarwerk van de nieuwe gitaristen en het bekende, sterke slagwerk van Toep zorgen voor een heerlijk en afwisselende song. Sinister blijft vol gas geven met nummers als ‘Unbounded Sacrilege’, ‘Scourged By Demons’ en ‘Oasis Of Peace - Blood From The Chalice’, nummers die we gewend zijn en waarderen. Een opvallend nummer is ‘Unique Death Experience’ en dan met name het gitaarwerk dat thrashy (lees Slayer) klinkt, weggestopt onder de Sinster sound. Een verrassend en sterk nummer waarbij met name de gitaristen Michał "Grall" Gralak en Walter Tjwa zich positief laten horen. Ook ‘Suffering From Immortal Death’ is zo’n nummer waar de gitaarpartijen het verschil maken, het tempo ligt wat lager maar dat verhoogt de muzikale inhoud.

Sinister brengt met ‘Deformation Of The Holy Realm’ een verrassend sterk album. Grote aanwinsten zijn de nieuwe gitaristen, terwijl de ritmesectie met Toep Duin en Ghislain van der Stel al op orde was. Bruut met de durf om te variëren. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. The Funeral March
02. Deformation Of The Holy Realm
03. Apostles Of The Weak
04. Unbounded Sacrilege
05. Unique Death Experience
06. Scourged By Demons
07. Suffering From Immortal Death
08. Oasis Of Peace - Blood From The Chalice
09. The Ominous Truth 10. Entering The Underworld