Shinigami Ryu

Eigen beheer

Website:

Shinigami

Het Utrechtse Shinigami bestaat sinds 2014 en bracht de eerste EP ‘The Arcane Order’. Voor lange tijd bleef het stil rond de band, iets dat begrijpelijk is door de andere bands als o.a. Bleeding Gods, Pestilence en Mayan waarin verschillende bandleden actief zijn. 25 april is het dan toch zover, op deze datum verschijnt de tweede EP ‘Ryu’.

Oorspronkelijk was de release gepland in het Utrechtse Db’s tijdens Big Ass Metal Fest # 32, maar door de afwezigheid van bassist Luciano Sirigu, die herstelde van een operatie, was de release party terecht verschoven. 25 april is dus de nieuwe datum en de plaats van handeling is Headbangers Bash 2020 | FLUOR in Amersfoort. Het nieuwe schijfje kent 5 nummers, en opent met ‘Miyamoto Musashi - Master of Swords’. Het nummer start met een samurai quote, opgenomen door Shinya-san en barst daarna los in chaos. Een snelle gitaarsolo, sterk drumwerk van Daan Klemann en de brute vocalen van George Oosthoek. De toon is gezet.

‘Warrior Worth a Thousand’ is een wat subtieler nummer, meer mid tempo en met sterke breaks. Opvallend zijn de sterke solo’s van Rutger van Noordenburg die echt overal opduiken. Met name in het nummer ‘Downfall’ is het gitaar -en solowerk van hoge kwaliteit. ‘Downfall’ is het nummer dat al eerder opdook in de live set van Shinigami en mag een van de sterkste nummers op de EP genoemd worden. De link naar het Japanse komt ook in ‘Crushing Titans’ weer duidelijk naar voren wanneer we luisteren naar het intro. Shinigami is een graag geziene gast in het land van de rijdende zon, een derde tour is reeds gepland. Crushing Titans’ is, net als afsluiter ‘The weight of Glory’, heerlijk bruut en melodisch.

Shinigami brengt met ‘Ruy’ een fijn stukje moderne metal. Invloeden van melodische death metal met een typisch Shinigami sausje. Muzikaal, en zeker ook vocaal, wordt hier weer een hoogstandje geleverd. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Miyamoto Musashi - Master of Swords
02. Warrior Worth a Thousand
03. Downfall
04. Crushing Titans
05. The weight of Glory