Paul Di’Anno Hell Over Waltrop

Metville Records

Website:

Paul Di’Anno

In 2006 werd Paul Di’Anno gevraagd om met zijn Phantoms Of The Opera’s een liveshow te doen op een festival in Waltrop. Aanvankelijk waren Di’Anno en zijn bandleden wat sceptisch om op een festival te spelen met louter pop en disco fans. De show ging door en werd opgenomen en deze opname verschijnt een kleine 14 jaar later op 31 januari via Metville Records.

Paul Di’Anno de eerste Iron Maiden zanger, mede verantwoordelijk voor het eerste gelijknamige album en de opvolger ‘Killers’, wordt nog steeds door velen gezien als de beste zanger van Iron Maiden. De man, tegenwoordig woonachtig in Zuid Amerika, is aan lager wal geraakt en kan al jaren vocaal niet meer leveren wat hij in de jaren ’80 deed. Ook in 2006 was het verval duidelijk hoorbaar, de sfeer die Phantoms Of The Opera in het kleine Duitse plaatsje wist neer te zetten was desalniettemin uniek. Di’Anno c.s. wist met acts als Fury In the Slaughterhouse en Sydney Youngblood het festival terrein te veranderen in een metal feest.

Met nummers als ‘Prowler’, ‘Murders In The Rue Morgue’ en ‘Remember Tomorrow’ speelt de band de Iron Maiden krakers van het eerste uur en hoewel de vocalen van Paul niet aansprekend zijn brengt de show een stukje nostalgie. Nummers als ‘Children Of Madness’ en ‘The Living Dead’ uit de rijke solo carričre van de zanger doen het redelijk, maar het zijn als vanzelfsprekend de nummers van Maiden die meer tot de verbeelding spreken. met ‘The Phantom Of The Opera’, ‘Transylvania’, ‘Running Free’ en ‘Sanctuary’ wordt hier gehoor aan gegeven.

‘Hell Over Waltrop’ is een leuk album voor de verzamelaar en voor de Di’Anno fans in het bijzonder. Niet goed maar met historische waarde. (Erik van Dijk)

Tracklist:
01. Prowler
02. Murders In The Rue Morgue
03. Impaler
04. Remember Tomorrow
05. Children Of Madness
06. Marshall Lokjaw
07. The Living Dead
08. The Beast Arises
09. The Faith Healer
10. The Phantom Of The Opera
11. Transylvania
12. Running Free
13. Blitzkrieg Bop
14. Sanctuary