Nexion Seven Oracles

Avantgarde Music

Website:

Nexion

Het IJslandse Nexion is ontstaan in 2016 en bracht een jaar later de gelijknamige EP uit in eigen beheer. In tegenstelling tot dat waar IJsland om bekend staat, kwalitatief sterke black metal, brengt de band uit Reykjavík een mix van black en death metal. Op 20 juni brengt Nexion het debuut album ‘Seven Oracles’ uit via Avantgarde Music.

Nexion verenigt het beste van de twee werelden, de zwartgallige black metal elementen met de gitaarriffs en agressie die uit de death metal wereld voortkomen. De smerige vocalen van zanger Josh Rood dragen bij aan de donkere sfeer die de band weet neer te zetten. Vanaf opener en titelnummer ‘Seven Oracles’ weet de band sterke composities neer te zetten, met kop en staart. Met sterke riffs en dito tempowisselingen, zoals bijvoorbeeld in het nummer ‘Divine Wind and Holocaust Clouds’, weet de band te overtuigen en te boeien.

De 7 nummers op het album hebben een gemiddelde lengte van ruim 6 minuten, en zijn daarmee best lang. Een nummer als ‘Utterances of Broken Throats’ met zo’n 7 minuten op de klok kent echter voldoende variatie om interessant te blijven. Het album sluit af met ‘The Last Messiah’, een boeiend en meeslepend epistel vol intensiteit. Nexion heeft met de debuut plaat, ’Seven Oracles’, een sterk album gebracht, een mix van IJslandse black metal met de rauwe death metal agressie. Het album is verkrijgbaar in mooi gekleurd vinyl en ook het artwork dat gecreëerd is door Jose Gabriel Alegría Sabogal is opvallend. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Seven Oracles 06:22
02. Revelation of Unbeing 05:35
03. Divine Wind and Holocaust Clouds 05:52
04. Sanctum Amentiae 06:05
05. Utterances of Broken Throats 07:08
06. The Spirit of Black Breath 06:25
07. The Last Messiah 09:05