Necrowretch Superbia

Season Of Mist

Website:

Necrowretch

Het Franse Necrowretch is ontstaan in 2008. In 2013 verscheen het debuut album ‘Putrid Death Sorcery’ en de albums volgden elkaar daarna snel op. Inmiddels heeft de blackened death metal band onderdak gevonden bij Season Of Mist en op 16 februari verscheen het vierde album met de toepasselijke naam ‘The Ones from Hell’.

Het album kent acht nummers en brengt 37 minuten brute blackened death metal. Het album opent met het nummer ‘Pure Hellfire’ en na het intro volgt een verzorgde opbouw waarna het geweld los barst. Met brute en agressieve vocalen, snelle drums en eenvoudig gitaarwerk wordt het eerste nummer zonder aarzeling door je strot geramd. De intenties van Necrowretch zijn duidelijk, en de pretentieloze bak herrie bevalt me. Hier en daar worden we getrakteerd op wat subtiel gitaarwerk maar over het algemeen is het rauwe en snelle metal dat op mij neerdaalt. ‘Luciferian Sovranty’ is een nummer dat uit de startblokken schiet en je compleet overdondert.

Met het titelnummer ‘The Ones from Hell’, ‘Codex Obscuritas’ en met name ‘Through the Black Abyss’ zitten we temporiserende stukken en laat Necrowretch een andere kant horen. Het tempo mag er dan wel even uit zijn maar de nummers blijven onverminderd bruut en smerig. Alle nummers die voorbij komen hebben wel iets en slechte of matige nummers kent het album niet, een niemendalletje als ‘Absolute Evil’ daargelaten. Met het afsluitende ‘Necrowretch’ wordt het gaspedaal nog een keer volledig ingetrapt en worden de nekspieren nog een keer op de pijnbank gelegd. Wat een heerlijke afsluiter.

‘The Ones from Hell’ is een perfect album voor hen die het brute werk niet schuwen, razende razernij met af en toe een subtiel tussenstukje om even op adem te komen. Wie de band live wil aanschouwen doet er goed om op 28 maart af te reizen naar het Leidse Gebr. de Nobel waar de band mag openen voor Kampfar en Taake. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Pure Hellfire 06:54
02. Luciferian Sovranty 04:01
03. The Ones from Hell 04:12
04. Absolute Evil 02:38
05. Codex Obscuritas 05:48
06. Darkness Supreme 05:26
07. Through the Black Abyss 03:24
08. Necrowretch 04:37