Intoxicated Walled

Seeing Red Records

Website:

Intoxicated

Intoxicated is een death / thrash metal band uit Florida die niet meteen bij iedereen bellen zal doen rinkelen. De uit Florida afkomstige band is ontstaan in 1992 en gaf gedurende de Obituary pauze tussen 1997 en 2003 onderdak aan drummer Donald Tardy. De band bracht in 1997 het debuutalbum ‘Metal Neck’ uit en nu 23 jaar later verschijnt er ineens een EP. Waarom het zo lang heeft mogen duren volgt later, feit is dat de EP ‘Walled’ op 28 augustus verschijnt via Seeing Red Records.

Obituary drummer Donald Tardy speelde zo’n 4 jaar in Intoxicated, maar toen gebeurde het. Tardy reageerde op een oproep van de Amerikaanse rock artiest Andrew W.K., en zorgde ervoor dat zowel bassist Gregg Roberts als gitarist Erik Payne werden opgenomen in de begeleidingsband van Andrew W.K. Hoewel nergens te lezen valt dat Intoxicated ooit gestopt is als band, en ook Tardy geen credits krijgt voor de tijd dat hij actief was in de band, is de band weer op stoom gekomen met drummer Mike Radford. Het resultaat is de nieuwe EP ‘Walled’, een schijfje dat 6 nummers telt met een totale speelduur van nog geen 20 minuten.

Wat we hier voorgeschoteld krijgen zijn lekkere snelle nummers met een heerlijke groove. Thrashy riffs worden afgewisseld met riffs die meer naar death metal neigen, de zang van gitarist Erik Payne is lekker rauw en agressief en doet soms aan die andere Tardy denken, al is dit alleen gebaseerd op de zanglijnen. De zes nummers doen nauwelijks voor elkaar onder, al zijn titelnummer “Walled’ en ‘Hells Reward’ licht favoriet. We hebben dan een dikke 20 jaar moeten wachten op nieuw werk van Intoxicated, maar deze EP is zeker de moeite waard. (Erik van Dijk)

83/100

Tracklist:
01. Smash the Line 03:13
02. Walled 02:47
03. Grab the Rope 03:09
04. Hells Reward 03:24
05. Stuck in Mode 03:29
06. Yuck 03:53