Hallowed Fire Pillars of Lies

Eigen Beheer

Website:

Hallowed Fire

De uit Heerhugowaard afkomstige heavy / thrash metal band Hallowed Fire is ontstaan eind 2016. Met de eerste EP ‘Decade of Darkness’ wist de band al een meer dan behoorlijke indruk achter te laten en ondergetekende is dan ook benieuwd naar het vervolg. Dat vervolg komt er in de vorm van een nieuwe EP, ‘Pillars of Lies’ ziet het levenslicht op 24 januari.

De EP opent met het titelnummer ‘Pillars of Lies’, een lekkere up-tempo thrasher waarbij met name de sterke vocalen van zanger Rob Mandjes opvallen. Een nummer dat lekker in het gehoor ligt, met een lekkere groove en uitstekend gitaarwerk. Met ‘Monsters in Disguise’ ramt Hallowed Fire stevig door. Een nummer met een lekker heavy ritme en een sterke break met solo maken het nummer af.

’Bring Out Your Demons’ is ook weer zo’n typische thrash song. Al luisterend denk je waar heb ik dit eerder gehoord, om vervolgens het antwoord schuldig te blijven. ‘Bring Out Your Demons’ is gewoon een lekker mid-tempo nummer met subtiel gitaarwerk waar je al kop schuddend naar zit te luisteren. Laatste nieuwe nummer op de EP is ‘Fearless’, een nummer waar het accent meer op heavy muziek ligt. Een nummer met fijne breaks en tempowisselingen en waar Rob zijn stembanden tot het uiterste weet te tergen. Afgesloten wordt met een live uitvoering van ‘Hatchet’ van de vorige EP.

Hallowed Fire brengt met ‘Pillars of Lies’ wederom een sterke EP met goed doordachte composities met kop en staart. Live wist de band al te overtuigen en met deze nieuwe nummers kan dit alleen nog maar beter worden. Hallowed Fire presenteert de EP op 24 januari in P3 te Purmerend en zal vaker live te aanschouwen zijn in de komende periode. Op 26 september staat de band in ieder geval op Metal Experience Fest III in het Leidse Gebr. de Nobel. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Pillars of Lies
02. Monsters in Disguise
3. Bring Out Your Demons
04. Fearless
05. Hatchet (Live Bonus Track)

Line-up:
Vocals - Rob Mandjes
Lead Guitar - Dani Ruiz Cardo
Rhythm Guitar - Stevie Ray Mettes
Bass Guitar - Maxime de Koning
Drums - Joey Duijm