Fuming Mouth Beyond the Tomb

Triple-B Records

Website:

Fuming Mouth

Fuming Mouth is een death metal band uit Milford, Massachusetts ontstaan in 2013. Na een tweetal demo’s en splits bracht de band vorig jaar het debuut album ‘The Grand Descent’ uit via Triple-B Records. Na de release tekende de band een deal bij Nuclear Blast Records en dit resulteert in de EP ‘Beyond the Tomb’ welke op 20 november digitaal verschijnt via Nuclear Blast Records, de fysieke release verschijnt wederom via Triple-B Records.

Wat opvalt aan de drie nummers die we hier voorgeschoteld krijgen is dat deze heerlijk lomp zijn. De invloeden van crust, die op de eerste langspeler duidelijk aanwezig waren, zijn beduidend minder prominent. Het EPtje kent drie nummers en opent met het titelnummer ‘Beyond the Tomb’. Een lekker lomp death metal nummer met fijne tempowisselingen en brute vocalen.

‘Master of Extremity’ is mid tempo nummer met een strakke riff en fijne breaks. De wisselingen in tempo van laag naar hoog maken een lekker wisseleind nummer waarbij de trage stukken een doom gevoel op roepen, het snelle stuk met solo is bruut waar de solo lekker eenvoudig en misplaatst klinkt. Ook het afsluitende ‘Road to Odessa’ is tergend traag en ja, vooral lomp. Het zijn hier de drums die het nummer tot een succes maken. Een vermakelijke afsluiter.

Na de drie nummers van deze EP heb je eigenlijk een onvoldaan gevoel, de twaalf minuten zijn bij lange na niet genoeg om de honger naar Fuming Mouth te stillen. Ik hoop dan ook maar dat dit een voorbode is voor een full-length die volgend jaar door Nuclear Blast gebracht gaat worden. Voor nu moeten we het doen met deze songs en kunnen we terug luisteren naar het debuut. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Beyond the Tomb 04:49
02. Master of Extremity 04:14
03. Road to Odessa 02:59