Déluge Ægo Templo

Metal Blade Records

Website:

Déluge

Déluge is een Franse metal band ontstaan in 2013. De stijl van de band is black metal met invloeden van post-hardcore. De band uit Metz bracht na een demo in 2014 het debuut album ‘Æther’ uit in 2015 via een Frans label. Op 6 november verschijnt het tweede album ‘Ægo Templo’ via Metal Blade Records.

Het doel van oprichter François-Thibaut Hordé was een album maken dat meer toegankelijker is dan voorganger ‘Æther’ en we kunnen eigenlijk direct wel vaststellen dat hij hierin is geslaagd. De rauwe agressie van de debuutplaat welke met name door de vocalen van Maxime Febvet tot volle wasdom kwam is op het nieuwe album wat genuanceerder. Bijna iedere song heeft clean vocals en daarnaast is de keybord een instrument dat rust brengt in de composities.

Opener ‘Soufre’ opent in ieder geval toegankelijk met keyboard tonen, clean vocals naast de brute vocalen van Maxime Febvet, halverwege gaat het tempo flink omhoog met blastbeats en agressieve vocalen om vervolgens weer kalm en melodisch te finishen. ‘Opprobre’ opent heerlijk snel en bruut om vervolgens in het tussenstuk tot rust te komen met saxofoon spel, een heerlijk nummer waarbij de wendingen indrukwekkend zijn en soms doen denken aan de black metal band Shining.
Ook het vervolg is indrukwekkend, zoals in het bijna 9 minuten durende ‘Abysses’ waar gebruik gemaakt wordt van de vocalen van Hélène Muesser, een bijzonder effect ontstaat wanneer de tere vocalen worden begeleid door een blastbeat, de brute vocalen van Maxime klinken in dit nummer intens en emotioneel. Hélène Muesser horen we verder in de nummers ‘Ægo Templo’ en ‘Digue’, waar de Japaner Tetsuya Fukagawa (Envy) in het nummer ‘Gloire au silence’ met zijn brute vocalen voor afwisseling zorgt.

Déluge heeft met ‘Ægo Templo’ een zeer divers en afwisselend album gebracht dat zowel bruut als subtiel weet te imponeren met spannende composities. (Erik van Dijk)

83/100

Tracklist:

01. Soufre 05:03
02. Opprobre 04:42
03. Abysses 08:56
04. Fratres 03:47
05. Gloire au silence 06:51
06. Ægo Templo 06:19
07. Baïne 04:36
08. Digue 06:02
09. Béryl 04:00
10. Vers 06:32