Darkness Over And Out

Massacre Records

Website:

Darkness

De Duitse thrash metal band Darkness is ontstaan in 1984 en na een aantal demo’s verscheen het debuut album ‘Death Squad’ in 1987. Na een onderbreking tussen 1991 en 2004 ging de band verder onder de naam Eure Erben en sinds 2013 is de band weer onder de vertrouwde naam Darkness actief. Darkness bracht tot op heden vijf albums uit, het laatste ‘First Class Violence’ verscheen in 2018 en als voorbode op een nieuw album verschijnt op 27 november het album ‘Over And Out’ met nieuwe songs, oude songs en een cover via Massacre Records.

Het album, dat je dat eigenlijk als EP zou moeten beschouwen, kent 7 nummers waarvan drie nieuwe nummers. Het album opent met het nummer ‘Every Time You Curse Me’, een typische Duitse thrash metal song met lekkere rauwe vocalen van Oliver Weinberg. Het navolgende ‘Dawn Of The Dumb’ heeft wat meer inhoud, is een tempootje lager, maar klinkt lekker thrashy met de nodige groove en lekkere loopjes. Het titelnummer ‘Over And Out’ is lekker up-tempo met aardige solo’s en het betere beuk -en hakwerk van drummer en het enige oorspronkelijke bandlid Andreas Lakaw.

Met ‘Slave To The Grind’ worden we getrakteerd op een Skid Row cover, de uitvoering is vermakelijk, klinkt best lekker en is leuk als aanvulling op dit album. ‘Tinkerbell Must Die’ is een live uitvoering van het nummer dat we vinden op het ‘The Gasoline Solution’ album uit 2016 en is opgenomen in Osaka, Japan. Een lekkere snelle thrash song, de live uitvoering is niet eerder verschenen en daarmee leuk voor de verzamelaar. ‘Armageddon’ vinden we terug op de eerste demo ‘The Evil Curse’ uit 1985 en is daarnaast op compilaties te vinden. Een lekker en sterk Darkness nummer uit de oude doos, het is daarmee geen wonder dat dit nummer steeds opduikt. We sluiten af met een unplugged versie van het nummer ‘Faded Pictures’ van het debuut album uit 1987. Bruno & Pierre, uit de line-up van 1986, hebben meegewerkt aan de versie die verder geen meerwaarde heeft.

De nieuwe nummers zijn sterk en vermakelijk en de extra nummers zijn een leuke toevoeging voor de verzamelaar, waarbij met name ‘Armageddon’ echt meerwaarde heeft. (Erik van Dijk)

78/100

Tracklist:
01. Every Time You Curse Me
02. Dawn Of The Dumb
03. Over And Out
04. Slave To The Grind (Skid Row cover)
05. Tinkerbell Must Die (Live In Osaka, Japan)
06. Armageddon
07. Faded Pictures (Unplugged)