Burning Witches The Circle Of Five

Nuclear Blast Records

Website:

Burning Witches

Bam, alweer een release van Burning Witches. Nee, over productiviteit van deze dames valt niets te klagen. Over kwaliteit overigens ook niet want hoewel deze EP slechts een zoethoudertje is en de presentatie betreft van nieuwe gitariste Larissa Ernst, is het gebodene weer alleraardigst.

Het nieuwe ‘The Circle Of Five’ past naadloos in het voorafgaande repertoire zij het dat het de laatste tijd wat harder en venijniger wordt. Iets wat zangeres Laura Gildemond op het fręle lijf is geschreven. De vooral op Judas Priest leest geschoeide tracks passen haar als een zwaar metalen handschoen en in dit nummer geeft ze een heel beste “Painkiller” presentatie. Dat alleen maakt dit nummer al zeer het beluisteren waard. Nieuweling Larissa past ook prima binnen het geheel want op de uitvoering valt helemaal niets aan te merken.

Verder treffen we 3 akoestische uitvoeringen aan van bekende album tracks die ook op deze uitvoeringen prima en herkenbaar overeind blijven. Vooral ‘Black Magic’ maakt indruk, zeker vanwege de sterke vocalen.

Een lekker tussendoortje weer dat de aandacht op deze dames zeker niet doet verslappen. Hopelijk binnenkort eindelijk weer eens live te aanschouwen want dan zijn de dames nog altijd op hun best. (Frans Neelen)

83/100

Tracklist
01. Circle Of Five
02. We Eat Your Children [acoustic]
03. Dance With The Devil [acoustic]
04. Black Magic [acoustic]

Line-up
Laura Guldemond – Vocals
Romana Kalkuhl – Guitar
Larisse Ernst– Guitar
Jeanine Grob – Bass
Lala Frischknecht – Drums