Beast Of Revelation The Ancient Ritual Of Death

Iron Bonehead Productions

Website:

Beast Of Revelation

Beast Of Revelation is de samenkomst van drie ervaren rotten uit het death-doom genre, namelijk Bob Bagchus op drums (Asphyx, Grand Supreme Blood Court, Soulburn, Minotaur Head, Hellehond), A.J. van Drenth op gitaar en bas (Temple, Throne, Beyond Belief, Extreme Cold Winter) en op zang John McEntee van Incantation. Kenners weten dan wat ze krijgen, loodzware doom death uit de diepste catacomben van de hel. Hier is geen ontkomen aan, deze moddervette, genadeloos verpletterend zware doom death grijpt je bij de…euh horens.

Verantwoordelijk voor muziek en teksten is van Drenth, terwijl de productie gedaan is door JB van der Wal (Verwoed, Aborted, Herder), ook geen onbekende in dit wereldje. Dat het hier en daar wat bekend klinkt en overkomt, kan natuurlijk ook niet anders, deze mannen hebben de afgelopen dertig jaar zo’n beetje het genre geschapen en patent verworven op het geluid. Ook zijn er gast bijdragen in de vorm van solo’s van Erik Daniels (Asphyx, Soulburn) en Robbie Woning (Beyond Belief, Dead Head).

Er komt vanaf opener ‘Legions’ een staaltje zware, onheilspellend trage lompe doom en death op je af, daar kun je alleen maar respect voor hebben. ‘The Ancient Ritual Of Death’ werkt verslavend en brengt je in een soort trance. De mannen brengen natuurlijk niks nieuws onder de zon, maar dat wordt van hen ook niet verwacht, wat ze doen, doen ze met dodelijke en helse perfectie. Uitschieters, als dat al niet de hele plaat is, zijn toch het titelnummer en ‘The Fallen Ones’.

Deze underground trendsetters hebben weer een hels diamantje geproduceerd om trots op te zijn, als dit je ding is mag je deze plaat niet overslaan. Wel benieuwd of dit ooit live gebracht gaat worden, maar desalniettemin een pareltje is het zeker! (Kees Schijven)

80/100

Tracklist:
01. Legions
02. The Great Tribulation
03. The Cryptic Void
04. The Fallen Ones
05. Beast VI
06. The Days Of Vengeance
07. The Ancient Ritual Of Death
08. The Unholy Roman Empire
09. We, The Lords Of Chaos