Aodon 11069

Willowtip Records

Website:

Aodon

Aodon is een post black metal band uit Frankrijk. Ze noemen het zelf ook wel dark, atmospheric and extreme music, maar goed wij houden het lekker bij black metal. De opgepainte moderne variant. Het trio bestaat sinds 2016 en heeft in dat jaar haar eerste album uitgebracht genaamd ‘Sharpwood’. Nu is er dus een opvolger, ‘11069’, via het gerenommeerde Amerikaanse Willowtip Records (Vile, Implade, Nausea, Disavowed).

Aodon is, zoals ik al eerder in de aanhef probeerde aan te gegeven, een moeilijk te plaatsen band. Ze vallen zeker onder noemer black metal maar dan houd het toch echt wel op. Het is natuurlijk een kracht maar ook meteen de moeilijkheidsgraad van deze band. Het neemt niet weg dat we hier met een verschrikkelijk goede te band te maken. Aodon is maar met drie muzikanten, maar wel drie verschrikkelijk kundige muzikanten. M-Kha verzorg de drums, zang en gitaren, aangevuld door Laurent C. op gitaar en choirs en Alex R. op bas. De band klinkt echt super strak en de black metal is verzorgd en erg goed geproduceerd. Wat ook opvallende is is dat elk nummer met de letter L begint.

Het is geen makkelijk album geworden maar wel een hele fijne om naar te luisteren. Aodon schrijft geen kop staart nummers. Maar er zit wel ontzettend veel sfeer en drive in. Alles klinkt zwartgallig en donker maar ook troosteloos en vaak erg mooi. Het openingsnummer, ‘Les Rayons’ en de afsluiter ‘Le Parfum des Pluines’ zijn absoluut de beste songs van het album. Aodan brengt met ‘11069’ een zeer geslaagde opvolger van het al sterke debuut. Ga het zeker luisteren als je moderne black metal kan waarderen. (Remco Kreft)

78/100

01. Les Rayons
02. L’oeuvre
03. L’echo
04. L’infime
05. L’instinct
06. L’energie
07. L’illusion
08. Le Parfum des Pluies