Abrupt Demise The Pleasure to Kill and Grind

Raw Skull Recordz

Website:

Abrupt Demise

De Nederlandse death metal scene kent bands in vele smaken. Het Steenwijkse Abrupt Demise bestaat sinds 2010 en bracht in 2013 de EP ‘Aborted from Life’. Het bleef lang stil, waarschijnlijk door de andere projecten van de bandleden als o.a. Necronomical Crucifixion en het bekendere Burning Hatred. 7 jaar na de release van de EP verschijnt op 24 april de eerste full-length ‘The Pleasure to Kill and Grind’ via Raw Skull Recordz.

De titel van het album zegt al veel over de nummers op de plaat. De nummers zijn bruut, keen behalve death metal invloeden van grind, maar worden bovenal met plezier gebracht. Het album opent met het nummer ‘End of Life’ en na het gesproken in intro gaat het direct los. Lekkere wisselende vocalen, hier en daar wat tempo wisselingen en een gitaarsolo, maar bovenal een brute en lompe opener. ‘Abrupt Demise’ is een aantrekkelijk nummer, brute vocalen en ook hier wordt goed gespeeld met tempo’s en breaks.

Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar en blijft het spannend, fijne tempowisselingen en ook vocaal weet heer Brugmans goed te variëren. In ‘Cannibal’ worden we getrakteerd op een fijn basloopje van Jos Ferwerda en ook het gitaristen duo Marc Ouwendijk en Peter Hagen brengen verzorgd gitaarspel met incidentele solo’s. De gesproken introotjes kunnen me gestolen worden, maar de lompe tracks als ‘Human Mince’ of het meer grinding ‘Machines of Blood’ zijn meer dan de moeite waard. Abrupt Demise sluit in stijl af met titelnummer ‘The Pleasure to Kill and Grind’ en weet een lekker death metal album te brengen. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. End of Life 03:24
02. Abrupt Demise 03:55
03. My Middle Name 04:11
04. Cannibal 03:52
05. Self Inflicted 03:14
06. Human Mince 04:15
07. Mutual Mutilation 03:44
08. achines of Blood 05:14
09. Information Overload 03:33
10. The Pleasure to Kill and Grind 04:55