Wormed Metaportal

Seasons of Mist

Website:

Death Alley

Wie aan Spanje denkt, denkt niet meteen aan brute en technische death metal. Toch wordt dat wel degelijk gemaakt. Een voorbeeld hiervan is Wormed. Deze band is ook meteen een “grote jongen” binnen het genre. De band is in 1998 opgericht in Madrid en bracht 3 volledige platen uit en wat EP´s. In 2016 verscheen het indrukwekkende ´Krighsu´, waar het na een tour en de tragische dood van drummer G. Calero stil werd. Anno 2019 meldt het Spaanse instituut zich weer middels een 4 track tellende EP, genaamd ´Metaportal´, dat uitgebracht wordt door Seasons of Mist.

Na ruim een jaar stilte is er in Gabriel Valcazar een nieuwe drummer gevonden, die het intensieve drumwerk dus moet zien te evenaren. Dat bovengenoemde hier geen moeite mee heeft wordt al bewezen in opener 'Remote Void'. De track kenmerkt zich door vele technische riffs, tempowisselingen, breaks, diepe grunts en vooral verder in het nummer zorgt de naar achter gezette gitaar in de mix voor een meer atmosferisch karakter. Hierbij speelt de cleane productie ook een belangrijke rol. 'Cryptoubiquity' en 'Bionic Relic' razen voorbij maar kenmerken zich door de plotselinge fade-out halverwege. De meeste diversiteit wordt bewaard voor het laatst. 'E-Xystem' bevat alle kenmerken, waarbij vooral de drumpatronen en gitaarriffs sterk doen denken aan Meshuggah, maar dan toch verder vertrouwd door raast.

Wie van uberbrute en technische death metal houdt kan er niet omheen dat Wormed een klasse band is. De composities zijn van een uitzonderlijk niveau en deze schijf is een mooie aanvulling op de discografie van dit Spaanse viertal. (Nick de Vet)

85/100
Tracklist:
01. Remote Void
02. Cryptoubiquity
03. Bionic Relic
04. E-Xystem://CE

Line-up:
Phlegeton – Vocalen
Migueloud – Gitaar
Guillemoth – Basgitaar
V-Kazar – Drums