VLTIMAS Something Wicked Marches In

Season Of Mist

Website:

VLTIMAS

VLTIMAS is een nieuwe death metal band opgericht door de Noor Rune Eriksen die we kennen van o.a, Aura Noir en Earth Electric. In Cryptopsy’s Flo Mounier werd een drummer gevonden en David Vincent (o.a. ex-Morbid Angel en I Am Morbid) maakte de band tot een trio. Op 29 maart verschijnt het debuut album ‘Something Wicked Marches In’ via Season Of Mist.

Met bandleden die naam hebben gemaakte in verschillende sub-genres binnen de death metal is het afwachten wat we voorgeschoteld krijgen. Het resultaat is even verrassend als verfrissend, de drie heren weten op dit album een geluid weg te zetten dat niet snel een vergelijking op roept, een mix van stijlen samenbrengt en dit smeedt tot een origineel en boeiend geheel. Verwacht hier geen blastbeats en snelle tempo’s, maar wat we hier te horen krijgen is donker, traag en toch energiek. Een mooi voorbeeld is het openingsnummer en titeltrack ‘Something Wicked Marches In’. Een nummer met een slepende en pakkende gitaarriff, smerige vocalen van David Vincent en onverwachte breaks. Een nummer dat veelal op een laag tempo voorbij sluipt en waarbij er incidenteel een tempo versnelling voorbij komt. een boeiende en indrukwekkende opener.

Muzikaal zit het album sterk in elkaar en zijn de nummers boeiend. Nummers als ‘Praevalidus’ en ‘Total Destroy’ kennen meer up-tempo stukken maar blijven even smerig en zwartgallig klinken, en dit niet in de laatste plaats door de inbreng van David Vincent. Het album kent tal van sterke composities, en het ontbreekt aan zwakke broeders. Het wordt volop gespeeld met tempo’s waardoor de songs boeiend blijven en geen moment vervelen. VLTIMAS brengt met ‘Something Wicked Marches In’ een heerlijk album met een verfrissende kijk op death metal. De band is op 26 juni live te aanschouwen in Leiden in de Gebr. de Nobel, en dat is dan meteen ook de enige Nederlandse show. ‘Something Wicked Marches In’ is een album om aan te schaffen en ook de live show is niet te missen. (Erik van Dijk)

87/100

Tracklist:
01. Something Wicked Marches In
02. Praevalidus
03. Total Destroy
04. Monolilith
05. Truth And Consequence
06. Last Ones Alive Win Nothing
07. Everlasting 08. Diabolus Est Sanguis 09. Marching On