Sweet Oblivion Sweet Oblivion

Frontiers Music

Website:

Sweet Oblivion

Sweet Oblivion is een nieuw project van de voormalige Queensr˙che zanger Geoff Tate. De huidige frontman van Operation: Mindcrime werd voor dit project benaderd door Frontiers Music met als vertrekpunt het Queensr˙che uit de jaren ’80. Voor dit nieuwe project werd de Italiaan Simone Mularoni (DGM) benaderd die op zijn beurt de landgenoten Emanuele Casali (Keyboards) en Paolo Caridi (Drums) bereid vond. De debuutplaat verschijnt op 14 juni via Frontiers Music.

“Schrijf een album in het muzikale landschap van het Queensr˙che van de jaren ’80”. Een opdracht die aantrekkelijk klinkt, maar qua uitvoering nogal wat vergt. Geoff maakt al een tijdje albums die weliswaar fijn klinken, maar mijlen ver staan van dat wat Queensr˙che wist te brengen in de gouden jaren ’80 en daarnaast heeft de tand des tijd de vocalen van de frontman niet ongemoeid gelaten.

Het album opent met het nummer “True Colors” en dat het drietal Italianen een knap potje progressie metal kan schrijven wordt snel duidelijk. De vocalen van Geoff Tate zijn knap en kleurrijk en zo ontstaat er een nummer dat inderdaad doet denken aan het Queensr˙che van de jaren ’80. Het verdere verloop van het album kent wat rustige rockers als het titelnummer “Sweet Oblivion”, “Hide Away” of het wat tamme “My Last Story” maar ook nummers die heavier zijn als “A Recess From My Fate” en “The Deceiver”.

Geoff Tate heeft met het nieuwe project Sweet Oblivion een heerlijk album weten te brengen dat bij vlagen doet denken aan het Queensr˙che van de jaren ’80. Sterke composities en dito vocalen! (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. True Colors
02. Sweet Oblivion
03. Behind Your Eyes
04. Hide Away
05. My Last Story
06. A Recess From My Fate
07. Transition
08. Disconnect
09. The Deceiver
10. Seek The Light