Suicidal Angels Years of Aggression

NoiseArt Records

Website:

Suicidal Angels

Het Griekse thrash metal band Suicidal Angels is ontstaan in 2001 en bracht tot op heden zes albums uit. Met het album ‘Years of Aggression’ brengt het viertal uit Athene de zevende langspeler uit, een album dat op 9 augustus verschijnt via NoiseArt Records.

Het album opent met de lekkere stevige thrashers ‘Endless War’ en ‘Born of Hate’. Snelle en agressieve nummers met sterke riffs en solowerk waarbij de vocalen van Nick Melissourgos lekker diep in de mix liggen. Met titelnummer ‘Years of Aggression’ en het navolgende ’Bloody Ground’ zakt het tempo flink en waar het titelnummer nog de nodige pit heeft, ligt bij het laatste genoemde nummer de nadruk op gitaar en ontbreekt jammerlijk iedere vorm van agressie.

In het verdere verloop keert de pit en daarmee de agressie, zoals hoort in thrash metal, weer terug. Lekkere stabiele songs met kop en staart waarbij nummers als ‘D.I.V.A.’, ‘Order of Death’ en ‘Τhe Roof of Rats’ opvallend lekkere thrashers zijn. Afsluiter ‘The Sacred Dance with Chaos’ is met ruim zeven minuten op de klok en daarmee het langste. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar, maar door het lage tempo mist het nummer spanning. Desalniettemin is deze nieuwe langspeler van Suicidal Angels een lekkere en afwisselende thrash plaat. Liefhebbers van het eerdere werk kunnen de plaat gerust aanschaffen. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Endless War 04:09
02. Born of Hate 04:17
03. Years of Aggression 04:06
04. Bloody Ground 06:34
05. D.I.V.A 02:51
06. From All the One 04:03
07. Order of Death 04:21
08. Τhe Roof of Rats 03:48
09. The Sacred Dance with Chaos 07:20