Nocturnus A.D. Paradox

Profound Lore Records

Website:

Nocturnus A.D.

Uit de asresten van de invloedrijke death metal band Nocturnus heeft zanger / drummer Mike Browning Nocturnus A.D. opgericht. Browning, oprichter van Nocturnus, werd in 1992 ontslagen uit zijn eigen band speelde met zijn band After Death tussen 2000-2013 voornamelijk nummers van het Nocturnus album ‘The Key’ en heeft gemeend, onder de Nocturnus A.D., een nieuw album te moeten brengen dat in het verlengde moet liggen van het legendarische album uit 1990. Op 24 mei verschijnt ‘Paradox’ via Profound Lore Records.

Nocturnus A.D. bestaat uit leden van After Death, de coverband met wie Browning al eerder nummers speelde van ‘The Key’ en Morbid Angel’s ‘Abominations of Desolation’, en brengt met dit gezelschap een nieuw album waarbij het verwachtingspatroon hoog is. Hoewel de gelijkenissen met eerder genoemd album daar is, klinkt ‘Paradox’ enigszins vernieuwend. Vanaf openingsnummer ‘Seizing The Throne’ worden we getrakteerd op een serie lekkere snelle death metal songs met solide gitaar -en drumwerk. Een album dat geen moment verveelt en zonder meer een sterke aanvulling is op de Nocturnus discografie.

Voorliefhebbers van het werk van Nocturnus en van albums als ‘The Key’ in het bijzonder is dit een album om blind aan te schaffen. (Erik van Dijk)

80/100

01. Seizing The Throne
02. The Bandar Sign
3. Paleolithic
04. Precession of The Equinoxes
05. The Antechamber
6. The Return of The Lost Key
07. Apotheosis
08. Aeon of The Ancient Ones
09. Number 9

Mike Browning - Drums/Vocals
Demian Heftel - Guitar
Belial Koblak - Guitar/Backing Vocals
Daniel Tucker - Bass
Josh Holdren - Keyboards