Mortado Rupert The King

Blasphemous Records

Website:

Mortado

Toen ik Mortado’s CD hoes onder ogen kreeg en de titel ‘Rupert The King’ las, was ik even bang dat we met een Avatar kloon te maken hadden. Ik had toen bekant gegeten en gedronken want ik kan die lelijke bakkes van hun zanger Johannes Eckerström op de één of andere manier niet uitstaan. Waarschijnlijk omdat zijn muil de hele tijd open staat alsof hij continu op het punt staat de volledige hoofdredactie van Metal Experience tegelijkertijd oraal tot een hoogtepunt te brengen. Ik denk overigens niet dat de heren daar negatief tegenover zullen staan overigens…

Anyway, gelukkig was mijn eerste vermoeden niet correct en hebben we niet met een goedkope Avatar cloon te maken maar met een redelijke Italiaanse thrash band. Mortado is afkomstig uit Milaan en werd in 2018 in het leven geroepen toen zanger / gitarist Gianluca G.L. Perotti zijn niet geheel onbekende companen Extrema na 30 jaar trouwe dienst gedag zei. De rest van de band bestaat uit Simone Franzè (basgitaar), Manuel Togni (drums) en Stefano Franzè. ‘Rupert The King’ is het eerste werkje van het viertal en het is uitgekomen via Blasphemous Records.

De CD begint furieus met het titelnummer dat lieert aan Bay Area thrash en ‘In The Middle Of The Night’ dat als een afgekeurde Hetfield / Ullrich track klinkt, maar nog altijd lekkerder wegluistert als alles dat Metallica ná 'Ride The Lightning’ meende op te moeten nemen. De rest van de nummers is een beetje wisselvallig met als dieptepunt het nummer ‘The Great Spirit’ dat klinkt als een bewust weggegooide Mortiis opname. Voor de volledigheid dient te worden vermeld dat er tevens een tweetal covers op deze CD staat en wel van Extrema en Blind Illusion.

Samengevat: ‘Rupert The King’ is een afwisselend album geworden maar weet niet volledig de aandacht vast te houden. Mortado is klaarblijkelijk nog op zoek naar een eigen smoel en daarom gun ik ze het voordeel van de twijfel (Virginkiller).

69/100

Tracklist:
01: Rupert The King
02: In The Middle Of The Night
03: Babylon’s Flag
04: No Escape
05: Double Face (Extrema cover)
06: Dangerous Deal
07: The Great Spirit
08: Venom
09: The Art Of Soul
10: Secret Society
11: Blood Shower (Blind Illusionv cover)