Lovell's Blade The Nightmare Begins

Stone Cold Records

Website:

Lovell's Blade

Lovell's Blade ontstond in 2016 toen frontman Pete Lovell, al dan niet gedwongen, de Nederlandse heavy metal band Picture verliet. Het gitaristen tandem André Wullems en Mike Ferguson volgde de frontman en Patrick Velis (bass) en Noel van Eersel (drums) maakten de band compleet. Het goed ontvangen debuut album ‘Stone Cold Steel’ verscheen in februari 2017. Het nieuwe werkstuk heeft de naam ‘The Nightmare Begins’ meegekregen, op 1 april verschijnt het album via Stone Cold Records (eigen beheer).

Vergelijkingen met de band Picture gaan, ondanks de aanwezigheid van de drie genoemde bandleden, mank. Lovell's Blade maakt stevige hardrock zoals op het eerste album te horen is. Over de competenties van de heren valt niet te discussiëren, de bandleden hebben in verschillende bands reeds van zich laten horen, maar kunnen de heren het kunstje nog een keer herhalen is de vraag. Zoals gezegd, het debuut album ‘Stone Cold Steel’ werd goed ontvangen en wanneer we luisteren naar de openers ‘Make My Mark’ en ‘Gonna Get Rough’ kunnen we concluderen dat de deze nummers in ieder geval flink heavy klinken. Lekkere stevige nummers, goed op gebouwd en ook de 59 jarige Pete weet te nog steeds te imponeren met zijn vocalen.

Met het titelnummer ‘The Nightmare Begins’ zakt het tempo, wordt het minder heavy en komt het hard rockende van de band tot uiting. Het vervolg is min of meer in hetzelfde stramien, lekkere hard rock songs die je soms voorzichtig doen denken aan een band als Whitesnake. Opeens wordt je als luisteraar weer opgeschrikt wanneer ‘Against The Grain’ door de speakers knalt, heavy en snel en wat mij betreft zijn dit toch wel de songs die een meerwaarde hebben. Het vermakelijke ‘Alien Dictator’ volgt voordat ‘Promise Me Pain’ het album sterk afsluit. ‘The Nightmare Begins’ is een fijn hard rock album geworden waarbij de heavy songs mij persoonlijk het meeste aanspreken, zonder te kort te willen doen aan het overige werk. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. Make My Mark
02. Gonna Get Rough
03. The Nightmare Begins
04. Slippin' Away
05. Nothing But The Truth
06. Take The Long Way Home
07. Behind The Curve
08. Tangled Web
09. Against The Grain
10. No. 1 Suspect
11. Alien Dictator
12. Promise Me Pain