Firespawn Abominate

Century Media Records

Website:

Firespawn

Het samengestelde gezelschap van Firespawn is ontstaan in 2015. De band bestaat uit leden van Entombed A.D. (zanger L-G Petrov, gitarist Victor Brandt) en leden met een heden / verleden in de band Necrophobic (gitarist Fredrik Folkare, basist Alex ‘Impaler’ Friberg, en drummer Matte Modin). In 2015 verscheen het geweldige debuut ‘Shadow Realms’ en amper 2 jaar later het wat brutere vervolg ‘The Reprobate’. De death metal supergroep bracht op 7 juni het derde album ‘Abominate’ via Century Media Records.

De heren hebben als motivatie “het maken van agressieve death metal” met de slogan “Dedication. Discipline. Death Metal” maar vooral snellere death metal maken dan in hun andere bands. Een zogenaamde “Supergroup” willen ze zichzelf niet noemen, een stel Stockholmse vrienden met een voorliefde voor death metal is wat ze claimen te zijn. De eerste 2 albums belandde meteen in mijn jaarlijstje en ik was dan ook benieuwd naar deze nieuwe plaat.

Het derde album opent met ‘The Gallows End’ en jawel, ik zit direct op het puntje van mijn stoel. Lekker stevige death metal met melodisch gitaarwerk en de vanouds smerige vocalen van Lars Petrov maken deze opener tot een vette track. Met ‘Death and Damnation’ gaat het tempo flink omhoog en komt de agressiviteit het best tot zijn recht. Solide riffs met het betere drumwerk van Matte Modin maken mij nog enthousiaster. Je wordt op deze plaat flink heen weer geslingerd, van brute snelle nummers naar meer subtiele composities, zonder dat je ergens het spoor kwijt raakt.

Het derde Firespawn album ‘Abominate’ is een sterke mix van de eerste twee, daarnaast komen de invloeden van Entombed A.D. en Necrophobic op dit album goed bij elkaar. Liefhebbers van het eerdere werk of van de genoemde bands kunnen deze plaat blind aanschaffen, jaarlijst materiaal. (Erik van Dijk)

87/100

Tracklist:
01. The Gallows End 04:34
02. Death and Damnation 04:28
03. Abominate 03:42
04. Heathen Blood 02:53
05. The Great One 05:04
06. Cold Void 01:11
07. The Hunter 04:01
08. Godlessness 04:33
09. Blind Kingdom 03:48
10. The Undertaker 04:45
11. Black Wings of the Apocalypse 02:39