Entombed A.D. Bowels of Earth

Century Media Records

Website:

Entombed A.D.

De oorsprong van Entombed A.D. mag inmiddels iedereen bekend zijn. De band bracht in 2014 het het matig ontvangen ‘Back to the Front’ uit, een album dat in 2016 werd opgevolgd door de sterke plaat ’Dead Dawn’. Album nummer drie is in aantocht, ‘Bowels of Earth’ en is op 30 augustus via Century Media Records verschenen.

De line-up die het album heeft opgenomen is nagenoeg ongewijzigd, Guilherme Miranda heeft promotie gemaakt en is na 4 jaar als live gitarist gefunctioneerd te hebben vast en recording bandlid geworden. Bassist Victor Brandt heeft het nieuwe album ingespeeld maar richt zich op nieuwe mogelijkheden met Dimmu Borgir. Volgens zanger LG Petrov heeft de band het juiste geluid gevonden, zijn ze in hum comfort zone en is het muzikaal “simple and straightforward”.

Opener ‘Torment Remains’ is een snel nummer dat inderdaad betrekkelijk eenvoudig klinkt, maar wel de Entombed vibe heeft en daarmee een sterke opener. De focus ligt op dit album meer op het gitaarwerk en dit wordt nadrukkelijk duidelijk bij het titelnummer ‘Bowels of Earth’. Nico Elgstrand en Guilherme zorgen voor sterk gitaarwerk waarbij de gitaarsolo’s, vergeleken met het eerdere materiaal, er echt uit springen. Het nummer ‘Bourbon Nightmare’ is wat afwijkend van de rest. Een simpele rollende riff waarbij invloeden van uit het sludge genre het nummer onderscheidt van de overige tracks. ‘Fit for a King’, al eerder als single verschenen, ‘Worlds Apart’ en ‘Through the Eyes of the Gods’ zijn lekkere up-temp nummers met sterke tempowisselingen en de bekende groove waar de band bekend om staat. Het album kent een cover en wel de country song van Hank Williams, ‘I'll Never Get Out of This World Alive’ is op de Entombed A.D. wijze bewerkt en het origineel is niet terug te horen.

Het derde Entombed A.D. album ‘Bowels of Earth’ heeft alles wat je van de band mag verwachten en is zonder meer het beste wat de band tot op heden heeft voortgebracht. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Torment Remains
02. Elimination
03. Hell Is My Home
04. Bowels of Earth
05. Bourbon Nightmare
06. Fit for a King
07. Worlds Apart
08. Through the Eyes of the Gods
09. I'll Never Get Out of This World Alive (Hank Williams cover)
10. To Eternal Night