Cro-Mags Don't Give In

Arising Empire

Website:

Cro-Mags

Cro-Mags is terug van weggeweest. Was de band in 2018 al te aanschouwen in het Haarlemse Patronaat, op 2 augustus verschijnt er weer nieuw werk van de legendarische hardcore band. Voor de goede orde gaat het hier om de versie rond Harley Flanagan en de EP ‘Don't Give In’ verschijnt op 2 augustus op 7” vinyl via Arising Empire/Warner, nadat deze eerder eind juni al digitaal uitgebracht was.

Cro-Mags maakte naam in naam in 1986 met het debuut album ‘The Age Of Quarrel’ en opvolger ‘Best Wishes’ uit 1989. Een tijd lang hebben we geleefd met twee versies van de Cro-Mags, de band rond vocalist John Joseph en drummer Mackie Jayson en de band rond bassist Harley Flanagan. In april dit jaar kwamen de kemphanen tot een overeenkomst. Harley Flanagan heeft de rechten op de naam Cro-Mags en John Joseph en Mackie Jayson gaan verder onder de naam Cro-Mags "JM”.

De EP kent drie nummers en duurt in totaal net iets meer dan zes minuten. Titelnummer ‘Don't Give In’ is een typisch Cro-Mags nummer, een traag intro waarna het tempo lekker omhoog gaat. Flanagan weet als geen ander de metal invloeden in de hardcore te brengen en dit is dan ook duidelijk te horen aan het gitaar en solowerk in het nummer. ‘Drag You Under’ en ‘No One's Victim’ zijn korte nummers die lekker doorrammen en ondanks de korte duur zeker de moeite waard zijn. Cro-Mags zijn bezig met een nieuw album en dit voorproefje doet verlangen naar meer. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Don't Give In
02. Drag You Under
03. No One's Victim