Bruut Bloodmoon

Eigen Beheer

Website:

Bruut

Het Tilburgse Bruut is ontstaan in 2017. Het initiatief komt van Corinne van den Brand (Acrostichon, Razend, The Covering) die in Joris van Iersel (drums) en Albert de Bruijn (gitaar) haar kompanen vond. Eerste wapenfeit van het trio verscheen in april dit jaar, een 7" vinyl in oplage van 300 stuks, luisterend naar de naam ‘Bloodmoon’.

In 2017 ontstond het idee om een old school death metal band te beginnen geïnspireerd door bands als o.a. Entombed, Autopsy en Obituary. Het eerste product is daar, een 7" vinyl met vier nummers. Opener en titelnummer ‘Bloodmoon’ knalt uit de startblokken met solide up-tempo drums. Wanneer de brute vocalen van Corinne erbij komen zakt het tempo en krijgt het nummer een meer old school vibe. Het tweede nummer op de A-kant draagt de naam ‘Liar’ en doet vanaf de opening riff denken aan Death. Ook het vervolg van het nummer doet denken aan deze band, lekkere riffs en fijne tempowisselingen en breaks maken dit tot een lekker nummer dat makkelijk weg luistert.

Op de B-kant vinden we het nummer ‘No Expectations’. Een nummer dat opent met een loodzware doom riff, lekker lomp en bruut op de leest van Autopsy. De tempoversnelling halverwege is sterk en noodzakelijk. Vierde en laatste nummer is ‘Vampire’, een nummer dat weer een stuk bruter en sneller is dan de twee voorgaande songs. Lekkere, smerige vocalen van Corinne van den Brand, de trage lompe riff en solo halverwege zijn sterk en brengen de afwisseling in een verder snel nummer. Het debuut van Bruut mag er zijn, 4 fijne tracks die doen uitkijken naar de eerste full-lentgh die naar verwachting nog dit jaar zal verschijnen. (Erik van Dijk)

75/100

Side A
01. Bloodmoon 02:42
02. Liar 03:41

Side B
03. No Expectations 03:40
04. Vampire 04:03