Bodyfarm Dreadlord

No Dust Records

Website:

Bodyfarm

Ondergetekende was bijzonder benieuwd naar het nieuwe album van Bodyfarm maar bij het beluisteren van deze plaat kreeg deze toch een dubbel gevoel. Mede oprichter Thomas Wouters heeft immers de release niet meer mogen meemaken en dat is natuurlijk diep triest. De plaat ‘Dreadlord’ verschijnt op 27 september via No Dust Records en wordt op 28 september gepresenteerd op het tweede Metal Experience Fest in de Gebr. de Nobel te Leiden.

‘Dreadlord’ is het vierde album van Bodyfarm, de Amersfoortse death metal band die in 2009 is opgericht door Quint Meerbeek en Thomas Wouters. Na twee solide releases verraste het derde album ‘Battle Breed’ mij positief en ik ben daardoor bijzonder benieuwd naar dit nieuwe werkstuk. Opener en titelnummer ‘Dreadlord’ liegt er in ieder geval niet om. Een lekker up-tempo nummer met sterk en melodisch gitaarwerk. Het zijn ook die gitaren die een black metal gevoel meegeven en daarmee sluit dit nummer aan op de vorige langspeler.

Bodyfarm ramt lekker door met nummers als het al eerder gedeelde nummer ‘Manhunt’ en ‘Woods of Dismay’ Het gitaarwerk is onverminderd sterk, zoals eigenlijk op de gehele plaat opvallend sterk en verzorgd gitaarwerk te horen valt, de vocalen van Thomas liggen lekker diep in de mix en zijn heerlijk bruut en ook het drumwerk van Quint Meerbeek is zeer krachtig. Met het nummer ‘We sailed to Death’ zakt het tempo en worden we getrakteerd op een heerlijke zwartgallige song. Andere opvallende tracks zijn de nummers ‘Angelreaper’ en het afsluitende ’Undead Warmachine’, lekkere lompe death metal.

Bodyfarm brengt een ‘Dreadlord’ een heerlijk album dat weliswaar voortborduurt op voorganger ‘Battle Breed’ maar een stuk completer klinkt. Op 28 september wordt de nieuwe plaat gepresenteerd op het tweede Metal Experience Fest in de Gebr. de Nobel te Leiden, Remco Kreft (Graceless, Soulburn) zal Thomas live vervangen zoals hij dit al eerder met succes deed. (Erik van Dijk)

87/100

Tracklist:
01. Dreadlord
02. Rites of Damnation
03. Manhunt
04. Woods of Dismay
05. We sailed to Death
06. The Horseman
07. Eternal
08. Unholy Ressurrection
09. Angelreaper
10. Faces of Death
11. Undead Warmachine