Black Star Riders Another State Of Grace

Nuclear Blast Records

Website:

Black Star Riders

De Black Star Riders zijn terug met een nieuw album. Nadat frontman Ricky Warwick en gitarist Scott Gorham wat zomerse festivals deden met Thin Lizzy is het nu weer tijd de pijlen te richten op het project Black Star Riders. Het vierde album van de hardrockers, ‘Another State Of Grace’, verschijnt op 6 september via Nuclear Blast Records.

Ten opzichte van de line-up bij het vorige album ‘Heavy Fire’ zijn er twee wijzigingen. Drummer Chad Szeliga (o.a. ex-Breaking Benjamin, ex-Black Label Society) nam de stokken over van Jimmy DeGrasso en gitarist Damon Johnson werd vervangen door Christian Martucci (Stone Sour). Het nieuwe album opent met het nummer ‘Tonight The Moonlight Let Me Down’. Een lekkere rocker zoals we eigenlijk gewend zijn van Black Star Riders, van gitaarwerk tot blazers en de vocalen van Ricky Warwick. Titelnummer ‘Another State Of Grace’ brengt wat meer melodie qua gitaarwerk en ook de refreinen klinken swingend en pakkend. een lekker en vrolijk rock nummer dat live zeker opgepikt zal worden door de fans.

De laatste single van Black Star Riders is ‘Ain't The End Of The World’, en ook deze song klinkt lekker melodieus. Zanger Ricky Warwick en gitarist Scott Gorham praten over het beste album tot nu van de Black Star Riders, is dat niet altijd zo? In dit geval ben ik geneigd mee te gaan met de mening van de artiesten, er is niets mis met dit album, de nummers klinken allen lekker en vermakelijk en hebben een hoog “feel good” gehalte. Van semi-ballad ‘Why Do You Love Your Guns?’ en met name ‘Standing In The Line Of Fire’ tot het wat zwaardere ‘In The Shadow Of The War Machine’ zitten de songs goed in elkaar. ‘Another State Of Grace’ is een lekker rock album en liefhebbers van het eerdere werk kunnen het album zonder twijfel bestellen. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Tonight The Moonlight Let Me Down
02. Another State Of Grace
03. Ain’t The End Of The World
04. Underneath The Afterglow
05. Soldier In The Ghetto
06. Why Do You Love Your Guns?
07. Standing In The Line Of Fire
08. What Will It Take?
09. In The Shadow Of The War Machine
10. Poisoned Heart