Beaten To Death Beaten To Death

Mas-Kina Recordings

Website:

Beaten To Death 

Beaten To Death wordt in de ‘Encyclopaedia Metallum’ geafficheerd als een “progressive / avant garde grindcore” collectief. Toen ik dat las kon ik mijn fiere opgepoetste stijve staander meteen opbergen want dit deed me zonder enige vorm van weemoed terugdenken aan het ellendige geram op ‘Guts Of A Virgin’ (1991) van PainKiller of ‘Old Lady Drivers’ (1988) van O.L.D. Zo zie je maar weer dat echt niet alles wat Earache vroeger uitbracht plotsklaps veranderde in blinkend goud. Sterker nog, hoeveel van je zakgeld of zuurverdiende centjes heb je niet uitgegeven aan natte druipende kak als die van PainKiller, O.L.D., Dub War, Janus Stark omdat je dacht dat dit allemaal wel de nieuwe Morbid Angels, Carcassen of Entombeds van deze wereld zouden kunnen worden omdat er gewoonweg “Earache” op de achterkant van de plaat / CD stond?

Blijkbaar zit die frustratie mij jaren na dato nog behoorlijk hoog. Maar dat kan Beaten To Death natuurlijk allemaal niet kwalijk genomen worden. B2D gaat muzikaal echter wel gewoon vrolijk verder waar ‘Old Lady Drivers’ en ‘Guts Of A Virgin’ ophielden, al moet ik ruiterlijk toegeven dat de muziek op ‘Agronomicon’ zonder die schijtsaxofoon van John Zorn al een beter te verhapstukken is.
U begrijpt het al: dit is geen CD’tje voor een zwoele zomeravond geworden. In 22 minuten wordt er een elftal nummers doorheen gejaagd waarbij opvalt dat de basgitaar meer op de voorgrond treedt dan de gitaar en de groep vooral dient als podium voor de drumkunsten van Christian Svendsen die mijns inziens in zijn leven meer groepen versleet als onderbroeken (en waarbij Tsjuder de meest aansprekende was).

Voor mij hoeft dit soort kolere herrie overigens niet. Alleen aan te bevelen voor geschuffelde intellectuelen, liefhebbers van avantgardistische hoempapacore en niet te vergeten doven en slechthorenden. (Virginkiller).
55/100

Tracklist:
01. Grind Korn (1:41)
02. Dere Er Herved Oppløst (2:09)
03. Catch Twentyfvck (1:49)
04. Bjørnstjerne Ibsen (2:00)
05. [Intro to the Next Song] (0:58)
06. Agronomicon (1:50)
07. Gå, Snuble, Bli Liggende (1:47)
08. Extremely Run to the Hills (2:01)
09. Boy George Michael Bolton (1:32)
10. Havregubbens Dolk (1:56)
11. Livet Tar, Og Livet Tar (1:58)
12. Eternal Punished Septic (2:19)