Asagraum Dawn of Infinite Fire

Edged Circle Productions

Website:

Asagraum

De Nederlandse black metal band Asagraum is ontstaan in 2015. De band, geformeerd door Hanna “Obscura” van den Berg (Draugur, Wolvenbloed), bracht met de voormalige drumster Trish Kolsvart het debuut album ‘Potestas Magicum Diaboli’ uit. Sinds 2017 is Amber de Buijzer (ex-Sisters of Suffocation) verantwoordelijk voor de drums en met haar werd het album ‘Dawn of Infinite Fire’ opgenomen dat op 13 september verschijnt via Edged Circle Productions.

Asagraum brengt black metal met een knipoog naar de jaren ’90. Snel, hard, bruut met donkere psychedelische invloeden. Opener ‘They Crawl from the Broken Circle’ is zo’n bruut snel nummer met een heerlijke opdrijvende riff. Wanneer het tempo even zakt komen de ijzige vocalen van Obscura goed voor de dag. Ook ‘Abomination's Altar’ kent zo’n lekkere stuwende riff met uitstekend drumwerk van Amber, het sterke gitaarwerk in het middenstuk zorgt voor het psychedelische effect. Het album kent twee nummers met een Nederlandse titel, allereerst is daar ‘Dochters van de zwarte vlam’. Een nummer met fijne tempowisselingen, maar overwegend bruut en snel is. Het afsluitende ‘Waar ik ben komt de dood’ is één van de meest subtiele songs, met deels clean vocals. De wat complexe riffs maken dit nummer tot een spannende afsluiter.

Asagraum brengt met de tweede full-length ‘Dawn of Infinite Fire’ een knap stukje werk af. Live laten de beide dames zich vergezellen door sessie muzikanten en één en ander is te aanschouwen op het Metal Experience Fest in de Gebr. de Nobel in Leiden op 28 september waar de band de CD presentatie zal doen. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. They Crawl from the Broken Circle 05:36
02. The Lightless Inferno 04:30
03. Abomination's Altar 04:21
04. Guahaihoque 05:35
05. Dawn of Infinite Fire 05:52
06. Dochters van de zwarte vlam 04:53
07. Beyond the Black Vortex 06:09
08. Hate of Satan's Hammer 04:35
09. Waar ik ben komt de dood 04:43